None

Produse naturale pentru prevenirea adenomului de prostata

     Prostata este un organ specific sexului masculin care se găseşte la răscrucea dintre calea genitală şi calea urinară, practic sub vezica urinară. Prostatita este frecventa si afecteaza barbatii la un anumit moment. Prostatita reprezinta o inflamatie a prostatei si se poate ameliora cu ajutorul produselor naturale. Adenomul de prostată poate apărea la orice bărbat după vârsta de 35 ani, aceasta afecţiune fiind o tumoră benignă, cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului de peste 60 de ani.

     Adenomul de prostată constă în creşterea în volum a a diferitelor structuri ale glandei şi implicit strangularea şi modificarea formei uretrei determinând urinarea cu dificultate şi tulburări de evacuare vezicală.

     Evoluţia adenomului de prostată este de regulă lentă, cronică. Semnele adenomului de prostată (USA, 2006) apar la: 14% dintre bărbaţi între 40-50 ani, 23% dintre bărbaţi între 50-60 ani, 43% dintre bărbaţi între 60-70 ani şi la 40% dintre bărbaţi între 70-79 ani.

     În România, peste 30% dintre bărbaţii peste 60 de ani suferă de adenom de prostată, iar la 80-85 de ani, mai mult de 80% suferă de această afecţiune. Se preconizează ca în 2015, peste 550 de mii de pacienţi vor fi diagnosticaţi cu adenom prostatic.

     Există două ipoteze ale apariţiei adenomului de prostată: reinducţia sau redeşteptarea structurilor care determină dezvoltarea glandelor prostatice şi creşterea în volum sub influenţa hormonilor androgeni şi ipoteza modificărilor hormonale, prin alterarea raportului testosteron/estrogeni în favoarea estrogenilor după o anumită vârstă.

     LICOPROSTAT – capsule acoperite, este un produs fitoterapeutic care asigură sănătatea şi integritatea morfo-funcţională a prostatei la bărbaţi. LICOPROSTAT este recomandat ca supliment alimentar cu proprietăţi complexe pentru prevenirea riscului apariţiei hipertrofiei benigne de prostată şi este deosebit de benefic în dieta pacienţilor cu adenom de prostată, prostatite şi adenocarcinom de prostată.

     Produsul se prezintă sub formă de capsule acoperite, iar o capsulă conţine ulei de catină, ulei de in, lecitină, gluconat de zinc.

     O adevărată “vedetă” a antioxidanţilor furnizaţi prin alimentaţie este în zilele noastre, licopenul , care se află în numeroase legume (tomate, ardei iute roşu, broccoli, spanac) şi fructe (pepene verde, caise, grepfrut roşu). Licopenul este un fitonutrient care da roşiilor culoarea lor roşie. Este un membru al familiei carotenoidelor. El protejează celulele plantelor împotriva razelor de soare şi serveşte drept pigment fotoabsorbant în timpul fotosintezei . Majoritatea oamenilor îşi iau licopenul din produsele cu roşii. Licopenul este de asemenea privit ca un antioxidant puternic care protejează corpul de efectul dăunator al oxidanţilor. Câteva studii au examinat relaţia dintre ingestia de licopen şi anumite tipuri de cancer. Studiile au concluzionat că licopenul a redus riscul dezvoltarii cancerului esofagian, gastric, cancerului de colon si celui de prostata.

     Licopenul existent în uleiul de cătină din acest produs are concentraţia de 0,2 g %g iar pe capsulă concentraţia este de 0,5 mg/capsulă.

     Este un antioxidant de două ori mai activ decât carotenul şi, ceea ce este încă şi mai important, licopenul nu este distrus prin fierbere şi transformări culinare; îl regăsim deci atât în sucurile proaspete de tomate sau grepfrut, cât şi în sosurile şi concentratele de tomate. Licopenul pare să joace un rol foarte important în prevenirea cancerului de prostată. Astfel, un studiu condus de profesorul Anderson, care s-a extins pe durata a patru ani, implicând 47.894 de subiecţi, a demonstrat ca bărbaţii care consumau cantităţi mari de suc de tomate sau tomate gătite cu ulei de măsline prezentau o incidenţă cu 34% mai mică a cancerului de prostată.

     Aceeaşi constatare reiese şi dintr-un studiu apărut în martie 2002 în prestigioasa publicaţie Journal of National Cancer Institute. Alte studii au evidenţiat faptul că există o relaţie de proporţionalitate inversă între consumul de legume cu conţinut bogat de licopen şi incidenţa altor forme de cancer (de sân, pancreas, colon şi rect). Un studiu întreprins asupra unor persoane vârstnice a demonstrat ca acelea care aveau o alimentaţie bogată în tomate prezentau o incidenţă a bolilor canceroase redusă cu 50%; aceeaşi constatare se referă şi la incidenţa bolilor cardio-vasculare.

     Uleiul de cătină este extras din fructele de cătină printr-un procedeu de extracţie original şi constituie un concentrat natural alimentar. Fructele de cătină constituie cea mai bogată sursă de vitamina A, vitamina E, carotenoizi şi flavonoizi. Mai conţine mari cantităţi de vitamina C, B1, B2, K, PP, precum şi microelemente, acizi graşi esenţiali şi fitosteroli.

Compuşii liposolubili din uleiul de cătină reprezintă un complex polivitaminic cu acţiune regeneratoare asupra metabolismului celular.

     Uleiul de seminţe de in are calităţi deosebite, conţinând de 2 ori mai mulţi acizi graşi Omega 3 decât uleiul de peşte şi un amestec de acizi esenţiali Omega 3 şi Omega 9. Toţi aceşti aminoacizi au un rol primordial în refacerea celulară, fiind foarte utili în diverse afecţiuni. Proteina din uleiul de seminţe de in este uşor digerabilă şi conţine toţi aminoacizii necesari pentru menţinerea unui organism puternic şi sănătos.

     În compoziţia uleiului de seminţe de in intră lignani care au proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antitumorale. Uleiul de seminţe de in conţine lecitină şi este deosebit de eficient în reglarea tranzitului intestinal.

     Uleiul de seminţe de in are acţiune antiinflamatoare, cardioprotectoare şi de reducere a grăsimilor din sânge. Uleiul de seminţe de in este un produs natural, 100 % vegetarian, obţinut prin presare la rece.

     Lecitina este un produs natural care joacă un rol important în nutriţia celulelor nervoase. De asemenea, ajută la transferul impulsurilor nervoase, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de învăţare. Reduce nivelul colesterolului şi grăsimilor, asigură distribuţia lor omogenă, ajută la curăţarea vaselor sanguine şi a rinichilor, ameliorează calitatea pielii. In plus, întăreşte funcţiile inimii şi ale organismului, mai ales la oamenii în vârsă. Datorită efectelor sale asupra metabolismului lipidelor este recomandata şi pentru sportivi.

     Gluconatul de zinc este necesar pentru funcţionarea sistemului imunitar.      Controleaza procesele metabolice ale organismului si activitatea sistemelor enzimatice, mentine integritatea celulara şi este vital pentru sinteza proteinelor.

     Carenţa de zinc conduce la hipertrofia prostatei (mărire necanceroasă a glandei), ateroscleroza, hipogonadism. Valoarea reală a zincului pentru organismul uman este cu mult mai mare decât părerea formată despre acest element în general. Pentru aceasta, s-a examinat rolul acestuia în cadrul fiziologiei umane.

     Organismul uman conţine aproximativ 2 până la 3 grame de zinc, care poate fi întâlnit în oase, dinţi, piele, ficat, muşchi, leucocite etc. Din cauză că niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezervă constantă de zinc, pentru a-şi putea asigura cantitatea zilnică optimă din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentară.

     Peste 300 de enzime diferite cu funcţii vitale în organism depind de aportul de zinc pentru a funcţiona la parametri înalţi. Unele dintre aceste metaloenzime au ca şi componenţă principală de bază ionul de zinc. Printre enzimele care au roluri vitale în organism se află anhidraza carbonică, care ajută la excreţia de CO2;  fosfataza alcalină, care eliberează fosfaţi anorganici necesari în metabolismul oaselor; superoxid dismutaza (SOD), care ajută la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi; alcool-dehidrogenaza (ADH), care ajută ficatul în detoxifierea de alcool; carboxipeptidaza, necesară pentru digestia proteinelor alimentare. Zincul este prezent în majoritatea preparatelor de multiminerale şi multivitamine. Poate fi procurat şi sub formă de sulfat, gluconat sau picolinat de zinc în doze cuprinse între 15 şi 60 mg zinc elementar. Deşi eficacitatea lor pare egală, gluconatul este mai bine tolerat de organism decât sulfatul.

     Ca supliment alimentar, produsul LICOPROSTAT nu presupune înlocuirea tratamentelor convenţionale din afecţiunile prostatei, ci se asociază în mod benefic la acestea, cu aport corespunzător de nutrienţi şi reduce efectele secundare ale medicamentelor de sinteză. Doza recomandată este de 2-3 ori pe zi, preferabil după mesele principale, cu administrare de lungă durată.

     Ca orice tratament natural , este bine ca si acesta sa fie asociat medicatiei recomandate de medic , scopul fiind acela de a se obtine o vindecare “blanda” si a nu se ajunge la interventia chirurgicala.

Comentarii


misu

Se face o reclama agresiva pentru produsul PROSTAMOL UNO.care este de doi bani nu are nici un efect benefic si nimeni din autoritatea medicala nu se se sizeaza ,Toate aceste produse naturiste trebuie sa aiba o atestare din partea ministerului sanatatii ,nu orice gainar ,vinde ce vrea si spune ce vrea.

Feb. 6, 2015, 10:36 a.m.
2
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha