None

80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi fumat

     Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii atât în România, cât şi la nivel mondial. Conform ultimei analize statistice din luna ianuarie 2011 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cardiovasculare rămân în topul afecţiunilor cu cea mai mare rată a mortalităţii. Statisticile preconizează că la nivel mondial până în anul 2030, 23.6 milioane de oameni vor muri din cauza afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, s-a identificat că principalele cauze pentru apariţia a peste 80% din cazurile de boli cardiovasculare sunt: alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi fumatul.

      Strategiile recomandate în raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de reducere a prevalenţei bolilor cardiovasculare la nivel mondial, vizează eliminarea acestor factori de risc. Specialiştii insistă pe reechilibrarea alimentaţiei prin adoptarea unui comportament alimentar sănătos ce presupune consumul zilnic de fructe şi legume, evitarea alimentelor bogate în grasimi, sare şi zahăr şi păstrarea greutăţii normale. În aceeaşi măsură, pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, la fel de importantă este şi realizarea de activităţi fizice regulate şi evitarea fumatului activ şi pasiv.

     În raportul statistic din luna ianuarie a acestui an legat de evoluţia bolilor cardiovasculare la nivel mondial, Organizaţia Mondială a Sănătăţii apelează la autorităţi şi la producătorii de alimente pentru implementarea strategiilor de reducere a factorilor de risc. Astfel, se vor solicita măsuri la nivelul autorităţilor pentru politica consumului de tutun, pentru asigurarea alimentelor sănătoase în unităţile de învăţământ, pentru amendarea produselor nesănătoase sau pentru construirea de spaţii publice care să permită şi să încurajeze activitatea fizică zilnică.

 

Sursa:PR & Comunicare Sănătatea Press Group  

Comentarii


Kara

I propose not to wait until you earn enough cash to buy different goods! You should just get the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> or commercial loan and feel fine

Feb. 15, 2011, 2:19 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha