50
None

Afecțiunile ortopedice și neuromotorii la copii trebuie diagnosticate în primele zile după naștere

Adresabilitatea către serviciile medicale de diagnostic si tratament precoce al afecțiunilor neuromotorii și ortopedice ale copiilor a crescut în ultimii ani

· Complexitatea și gravitatea afecțiunilor ortopedice și neuromotorii a crescut de la an la an

· Adresabilitatea părinților către serviciile de diagnostic și tratament în cazul afecțiunilor neuromotorii și ortopedice are în vedere acum grupe de vârstă mici și mijlocii  (3-10 ani)

· În ultimii ani, s-a remarcat o extindere a patologiei ortopedice și neurologice în rândul nou-născuților, pe fondul unui număr în creștere de nașteri premature București, 10 decembrie, 2015 -  Orto-Clinic, clinica privată din România specializată în tratamentul afecțiunilor ortopedice și neuromotorii ale copilului subliniază necesitatea evaluării și diagnosticării precoce a afecțiunilor de tip ortopedic și neuromotor ale copilului, începând de la primele zile după naștere.

Astfel, la finalul anului 2015, ca o sinteză a cazurilor clinice tratate în ultimul an, comparativ cu anul precedent, medicii specializați în ortopedie pediatrică și kinetoterapie din cadrul Orto-Clinic consideră că adresabilitatea către serviciile medicale pediatrice de diagnostic si tratament precoce al afecțiunilor neuromotorii și ortopedice a crescut în ultimii ani, odată cu complexitatea și gravitatea cazurilor. De asemenea, dacă în anii trecuți predomina adresabilitatea părinților cu copii nou născuți și  sugari, anul acesta s-a remarcat o creștere semnificativă către grupele de vârstă  mici și mijlocii (între 3 și 10 ani) precum și în rândul adolescenților.

Valentina Contanu, medic specialist ortopedie pediatrică: "Orto-Clinic susține și promovează nevoia de educație medicală atât a populației cât și a mediului specializat medical. Prin creșterea nivelului informațional general, oamenii vor înțelege că prin prevenția și depistarea precoce a oricăror probleme care apar încă de la naștere sau pe parcursul perioadei de creștere, afecțiunile neuromotorii sau ortopedice vor fi tratate mult mai ușor decât atunci când se amână până în stadii avansate. Prin depistarea și tratamentul precoce, rezultatele vor fi mult mai bune, iar perioada de recuperare mult mai scurtă. Ca urmare a experienței clinice acumulate în ultimii 5 ani și mai ales în 2015, ne propunem să dezvoltăm un Centru de Excelență în tratarea copiilor și adolescenților cu tulburări ortopedice și neurologice."

Andra Dinu, Dr.D, fiziokinetoterapie și recuperare medicală:"Experiența ultimilor ani ne-a arătat că patologia pediatrică de reabilitare este în continuă mișcare și schimbare. Dacă în anii anteriori anumite patologii le puteam atribui numai unui anumit segment din populație (ex: scolioza afectează cu preponderență fetele, boli genetice prezente numai în anumite părți ale Europei, etc), astăzi vorbim pe de o parte de creștere a numărului de boli prezente dar și de lărgirea ariei pediatrice începând chiar de la naștere (cu un număr de nașteri premature în permanentă creștere) și până la 18 ani. Reabilitarea medicală pediatrică devine astfel o specialitate cheie cu aplicabilitate încă din primele zile de viață ale copilului."

Astfel, Orto-Clinic se implică activ în susținerea și promovarea conceptului de prevenție și urmărire pe termen lung a pacienților tratați încă de la naștere ca urmare a diagnosticăriii cu malformații severe (picior strâmb congenital varus equin, luxație de șold, displazie de șold), a nou născuților cu risc (prematuri, scor APGAR sub 8, sarcini FIV, etc), a copiilor cu tulburări neuromotorii, precum și a adolescenților predispuși la deformări de coloană sau alte tulburări de dinamică și statică.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha