None

Ameliorarea afectiunilor de tip ulceros cu ajutorul produselor naturale

Ulcerele peptice sunt leziuni la nivelul mucoasei gastrice (a stomacului) sau al mucoasei intestinului subţire superior (duodenului). ceste leziuni apar atunci când secreţiile gastrice - care conţin acid clorhidric şi o enzimă numită pepsină - irită şi lezează mucoasa stomacului.

Secreţiile gastrice pot afecta şi esofagul. Ulcerele peptice din mucoasa gastrică se numesc ulcere gastrice. Cele care apar în mucoasa duodenală se numesc ulcere duodenale. Simptomul principal al acestei boli este durerea.

Caracteristicile diferă însă în funcţie de localizarea ulcerului.

În ulcerul gastric (gr. gaster = stomac) durerea este localizată în capul pieptului şi survine la 30-60 de minute după masă, iar în ulcerul duodenal (prima porţiune a intestinului subţire, care măsoară 12 grosimi de deget (lat. duodenum digitorum = douăsprezece), la 2-4 ore.

Bolnavii de ulcer mai acuză: greaţă, arsuri retrosternale, vărsături, sughiţ. Crizele dureroase survin mai ales primăvara şi toamna, dar şi în restul anotimpurilor, ca urmare a unor greşeli alimentare. Ulcerul netratat produce complicaţii grave: hemoragii, perforaţii, stenoză pilorică etc.

Măsuri igienice care li se impun bolnavilor şi descendenţilor din familii de ulceroşi: program de muncă şi de odihnă respectat cu stricteţe; suprimarea tutunului şi a băuturilor alcoolice; evitarea stresului.

limentele interzise sunt: supe de carne, rântaşuri, supe de oase, ciorbe, iaurt, lapte bătut, murături, borş, oţet, vişine, carne grasă, vânat, afumături, carne de oaie, de miel, slănină, ouă tari, fasole, linte, mazăre, gulii, alune, prăjituri de cofetărie, cozonac, gogoşi, pâine caldă, pâine neagră, cafea, ceai, piper, ardei, hrean, muştar, usturoi, ceapă, băuturi alcoolice, ciocolată, dulceaţă, îngheţată, alimente prăjite. Se exclud alimentele pe care bolnavul nu le tolerează.

În aproximativ 70% dintre cazuri ulcerul este provocat de Helicobacter pylori, o bacterie care apare în compoziţia mucoasei digestive. Odată instalată în stomac sau duoden, bacteria modifică secreţia acidă, neutralizează mijloacele de apărare naturală şi împiedică repararea mucoasei. Cel mai bun examen pentru depistarea şi stabilirea tipului de ulcer este endoscopia gastroduodenală. Pentru a stabili dacă ulcerul este provocat de Helicobacter pylori se poate face o determinare a titrului din respectiva bacterie prin analizarea unei mici cantităţi de sânge.

Remediile fitoterapice cele mai utilizate în practică sunt: Redigest, Mag-anghinar, Reglacid, Gemoderivatul de afin, Coenzima Q10 în ulei de cătină, Uleiul de cătină. Substanţele active ale plantelor duc la diminuarea hiperacidităţii, au acţiune calmantă şi cicatrizantă, constituie pansament gastric, au proprietăţi de regenerare a celulelor lezate de epitelizare a ulceraţiilor gastrointestinale, proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene.

1. REDIGEST (capsule şi comprimate): conţine un amestec concentrat de armurariu şi cuticulă de pipotă de pasăre stabilizată; este un produs destinat asigurării necesarului de nutrienţi şi substanţe bioactive, cu acţiune de completare a dietei zilnice şi substituent polienzimatic foarte eficace pentru reglarea regimului alimentar în tulburări digestive diverse; are efecte benefice pentru protecţia celulei hepatice, are acţiune antiinflamatorie şi antiseptică la nivelul tubului digestiv şi al organelor anexe, este reglator al motilităţii tubului digestiv şi al colecistului, are efect litolitic, previne formarea calculilor biliari şi renoureterali, este reglator al proceselor de digestie şi absorbţie, hipocolesterolemiant şi hipoglicemiant, detoxifiant (favorizează eliminarea toxinelor şi a metalelor grele).

2. MG-NGHINR (comprimate): conţine extract uscat de anghinare (Cynara scolymus) îmbogăţit cu săruri organice de magneziu, uşor asimilabile prin complexarea principiilor active; are acţiune colagogo-coleretică (creşte secreţia biliară şi modifică compoziţia bilei calitativ), diuretică (creşte volumul de urină, ajută la eliminarea ureei şi a substanţelor azotate toxice), are acţiune metabolică (stimulează metabolismul glucidic, are efect favorabil în cazurile de diabet); influenţează favorabil metabolismul colesterolului; este detoxifiant şi antialergic (stimulează funcţia antitoxică a ficatului şi ameliorează stările alergice); corectează carenţele organice de magneziu.

Se recomandă în: toate cazurile în care este nevoie să se stimuleze fluxul biliar şi diureza, precum şi în cele în care se urmăreşte să se influenţeze favorabil metabolismul colesterolului; disfuncţii hepatobiliare (hepatite subacute şi cronice de orice etiologie, insuficienţă biliară); colecistite subacute şi cronice, angiocolite, dischinezii biliare; combate tulburările funcţionale şi metabolice consecinţe ale suferinţei cronice a tractului digestiv; este adjuvant în tratamentul bolilor de stomac şi intestinale, al dismicrobismului intestinal cu fermentaţie excesivă şi meteorism, enterite, enterocolite spastice, crampe, indigestii acute şi hemoroizi; stări anafilactice, urticarie, prurit, dermatite alergice, alergii alimentare şi orice alte manifestării alergice pe fond hepatic; stări migrenoase; carenţe organice de magneziu, atonii şi crampe musculare, spasmofilie, adjuvant în tratamentul unor afecţiuni cardiace.

3. REGLCID (capsule): conţine un amestec de pulberi prelucrate constând în fructe de cătină (Hippophaë rhamnoides L.), cuticulă din pipotă de pasăre, floare de muşeţel (Matricaria chamomilla L.), sunătoare (Hypericum perforatum L.), amarant (maranthus caudatus L.), uleiuri volatile de cimbru (Thymi aetheroleum), levănţică (Lavandulae aetheroleum) şi excipienţi. Este un produs destinat suplimentării dietei având proprietăţile: antiseptică, antiinflamatorie la nivelul tractului gastrointestinal, de ameliorare a simptomatologiei din unele afecţiuni gastrointestinale, de scădere a riscului de apariţie a unor complicaţii şi de evoluţie către forme mai severe; produsul reglează aciditatea gastrică, îmbunătăţeşte digestia, protejează mucoasa gastrointestinală şi stimulează regenerarea ei, este depurativ, uşor laxativ şi diuretic.

4. COENZIM Q10 (capsule) conţine: coenzima Q10 şi ulei de cătină (Hippophae oleum); este un produs destinat suplimentării dietei pentru asigurarea unui aport adecvat de nutrienţi şi substanţe bioactive, pentru exercitarea proprietăţilor funcţionale: antioxidante, de încetinire a procesului de îmbătrânire a organismului, de îmbunătăţire a proprietăţilor reologice ale sângelui; de creştere a contractilităţii miocardului şi a muşchilor striaţi; antiaritmică; antiaterosclerotică; imunomodulatorie; contribuie la menţinerea echilibrului hormonal; de ameliorare a funcţiei reproductive; energizantă celulară; vitaminizantă; antianemică; antiinflamatorie; detoxifiantă; de creştere a rezistenţei la efort.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha