None

Produse naturale pentru protectia hepatica

Chiar dacă este expus la multe substanţe dăunătoare, acest remarcabil organ, ficatul, este capabil să se regenereze, să se autorepare sau să-şi poată înlocui ţesutul lezat. Construcţia lui, în care micii lobuli performă aceeaşi funcţie, arată că, în momentul în care o secţiune este lezată, altă secţiune îi va prelua funcţia, până când aceasta va fi reparată şi va putea funcţiona din nou.

Ficatul este subiectul multor boli care îi pot copleşi funcţiile regeneratoare. Bolile ficatului merg de la o infecţie medie la boli cronice, care se sfârşesc uneori cu insuficienţă hepatică. Pentru multe dintre aceste boli primul semn este sindromul icteric, coloraţia în galben a tegumentelor şi a mucoaselor, determinată de retenţia în sânge a bilirubinei - hepatocitele îşi pierd abilitatea de prelucrare a bilirubinei, pigmentul de culoare galben-maro care se găseşte în bilă. Unele boli cauzate de paraziţi amebiazis şi scistosomiazis pot dăuna ficatului. Medicamentele folosite pe perioade lungi, ca şi drogurile, dăunează ficatului. Toxinele puternice pot duce chiar şi la insuficienţă hepatică.

Una dintre cele mai comune boli hepatice este hepatita, o inflamaţie a ficatului. Aceasta poate fi cauzată de expunerea prelungită la diferite medicamente, droguri, boli autoimune sau de infecţii virale. Dar, în cele mai multe situaţii, hepatitele sunt cauzate de viruşi. Hepatita A, epidemică - boala mâinilor murdare -, poate produce simptome infecţioase generale, digestive, hepatice, însoţite sau nu de icter. Hepatita B este o infecţie mult mai serioasă decât cea de tip A. Spre deosebire de virusul hepatitei A, virusul hepatitei B - VHB -, ca şi cel al infecţiei cu virus hepatic C sau D - VHC, VHD - poate rămâne activ în organism pentru mulţi ani de la infecţie, uneori lezând permanent ficatul.

În ţările dezvoltate, numărul bolilor hepatice induse de alcool este mai mare decât al bolilor hepatice virusale sau cauzate de alţi factori. Abuzul de alcool, de alimente bogate în grăsimi, care cauzează depozite grase ce blochează funcţia hepatică, duc de multe ori la hepatite cronice, care, la rândul lor, pot progresa în ciroze, afecţiuni hepatice de etiologii variate, caracterizate anatomic prin leziuni celulare asociate cu hiperplazie conjunctivă şi regenerare celulară, care modifică structura lobului hepatic, iar clinic, prin fenomene de insuficienţă hepatică. Când se instalează ciroza, toxinele nu mai sunt îndepărtate adecvat din sânge. Pentru aceasta e nevoie şi de ajutorul produselor naturale.

ARMUHEP conţine pulbere de armurariu (Silybum marianum). Este un produs destinat suplimentării dietei, pentru proprietăţile sale de protecţie a celulei hepatice (stimulează sinteza de proteine, protejează şi stimulează regenerarea celulei hepatice, contribuie la normalizarea valorilor transaminazelor serice crescute), detoxifiantă (previne depleţia glutationului (GSH) indusă de alcool şi alte substanţe hepatotoxice), creşte conţinutul de

glutation din ficat (proprietate extrem de utilă în procesele de detoxifiere), antioxidantă (acţiune de câteva ori mai puternică comparativ cu a vitaminei E, creşte activitatea superoxid-dismutazei - SOD), tonic amară, colagogă, coleretică (stimulează fluxul biliar, îmbunătăţeşte digestia grăsimilor), uşor laxativă datorită abilităţii de creştere a secreţiei biliare, antiinflamatorie (calmare şi rehidratare a mucoaselor iritate ale căilor renale, a vezicii urinare şi a inflamaţiilor în general), descongestionează, combate inflamaţia (inhibă lipoxigenaza şi formarea de produşi inflamatorii), curăţă şi stimulează regenerarea ţesuturilor cutanate (acţiune energică de rehidratare în profunzime), catifelează şi revigorează pielea sensibilă, uscată, iritată, redându-i elasticitatea, turgorul şi strălucirea naturală. Are rol de protejare a celulei hepatice şi este depurativ eficient în procesele de eliminare a substanţelor dăunătoare (alcool, medicamente cu efecte secundare hepatotoxice, metale grele, pesticide, anestezice, toxine din ciuperci otrăvitoare).

CĂTINOFORT - Conţine pulbere din pulpă de fruct de cătină (Hippophae fructus), pulbere din biomasă spirulină (Spirulina platensis), ulei volatil de fenicul (Foeniculi aetheroleum), ulei volatil de levănţică (Lavandulae aetheroleum), ulei volatil de mentă (Menthae piperita aetheroleum). Este un supliment alimentar cu proprietăţi vitaminizante, de remineralizare a organismului, de completare a deficienţelor nutriţionale, de protecţie a celulei hepatice, imunomodulatoare, antiaterosclerotică, antioxidantă, de creştere a rezistenţei la efort fizic şi intelectual prin aport energetic mărit, antianemică.

Asigură un aport nutritiv bogat în substanţe bioactive recomandat pentru: echilibrarea dietei în afecţiuni hepatice; hipercolesterolemie; hiperlipemie, afecţiuni funcţionale ale sistemului nervos central; afecţiuni cardiovasculare; osteoporoză; suprasolicitări intelectuale şi fizice; oboseală cronică; insomnii; obezitate, preventiv pentru munca în condiţii toxice, creşterea rezistenţei organismului faţă de unele boli infectocontagioase şi în perioada de convalescenţă după acestea.

PROTECTOR HEPATIC FORTE conţine extract din fructe de armurariu (Cardui marinae fructus), extract de echinacea, extract de lemn dulce (Liquiritiae radix), propolis. Este un produs destinat suplimentării dietei pentru efectele benefice de protecţie a celulei hepatice, detoxifiante (alcool şi alte substanţe hepatotoxice), antioxidante, colagog-coleretice (stimulează fluxul biliar), de prevenire şi combatere a steatozei hepatice, de stimulare a

sistemului imunitar, are funcţie antiinflamatorie şi protectoare a mucoaselor tractului digestiv, precum şi acţiune antivirală. Concluzia nu poate fi decât una: prevenirea afecţiunilor de tip hepatic se poate face eficient numai cu ajutorul produselor naturale.

Comentarii


Tecuta

As dori sa folosesc un protector hepatic, in urma operatiei de: colecistectomie retrograda, coledocolitotomie cu drenaj kher al CBP. laparatomie exploratorie. Care din produsele mai sus prezentate mi se potriveste cel mai bine?

April 25, 2011, 12:05 p.m.
19
4

gherghe marcela

Buna ziua! Fica mea in varsta de 16 ani ia anticonceptionale recomandate de doctorul ginecolog si as dori sa stiu ce pot sa i dau pentru protectia ficatului

May 23, 2012, 1:53 p.m.
10
3

alin

...........buna......ce ceaiuri sau tratament imi recomandati in cazul ficatului gras.....multumesc

Dec. 27, 2013, 7:18 p.m.
19
2

Stoica Adina

Buna ziua! Baiatul meu are 14 ani. Ia betalok \r\n(125 mg / zi) si are defibrilator implantat. Ce imi recomandati sa-i dau pentru protectia ficatului?\r\nCu multumiri,\r\nAdina Stoica

Oct. 29, 2015, 1:43 p.m.
2
1

Saptamana Medicala Administrator

Stimata doamna Stoica Adina, ati avea incredere sa administrati copilului dumneavoastra un medicament recomandat de un om de marketing de la o sociatate comerciala? intelept ar fi sa cereti o recomandare medicului curant.

Oct. 30, 2015, 8:50 a.m.
1
0

Craciun Maria

Buna seara ! Am avut hepatita craonica cu virus C, m-am trata cu interferon si ribavirina un an de zile, in urma tratamentului virusul era NEDETECTABIL, am rugamintea sa-mi recomandati ceva pentru refacere, sustinerea a ficatului . As intreba daca pot sa iau Interferonat? sau Protector hepatic forte. La momentul actual analizele imi sunt bune , ma refer la TGP si TGO, care sunt in limitele normale . Mai iau suplimente naturale , cum ar fi Omega 3 si Q protect , pentru hipertensiune si circulatie venoasa anevoiasa si am observat ca luind aceste suplimente, simt o jena in partea dreapta sub costal .Va rog daca se poate sa-mi raspundeti pe adresa de mail . Multumesc !

July 27, 2016, 9:02 p.m.
3
1

Radu florica

Am mare nevoie de ajutor soacra mea are hepatita c si are nevoie de medicamentul Hepc Vîr L are ca substanta activă sofosbuvir 400 mg si ledispavir 90mg. Se gaseste in India si se poate procura de la farmacia Milion Pharmaceutical si este in produs de firma Cipla.costa 11500 de rupii indiene cine ma poate ajuta sa l procur car mai repede rog sa ma sune la tel 0728922393

Aug. 21, 2017, 7:54 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha