None

Avantajele inlocuirii frecvente a lentilelor de contact moi

Primele lentile de contact moi apărute la sfârşitul anilor 60, numite lentile moi convenţionale erau recomandate pentru a fi purtate de la 8 şi până la 12 ore pe zi timp de 6 - 12 luni. Aceste lentile convenţionale, care timp de 2 decenii au fost durabile şi relativ acesibile ca preţ, au dovedit de-a lungul anilor că aveau dezavantaje majore. După câteva luni sau chiar săptămâni de purtare acumulau pe suprafaţa lor impurităţi şi depuneri diverse. Aceste depozite proteice, lipidice sau chiar de calciu cauzau scăderea acuităţii vizuale, confort redus la purtare, inflamaţii, instabilitate a parametrilor lentilei. Pentru întreţinerea lor se recomanda utilizarea zilnică a soluţiilor pe bază de hidrogen-peroxid şi periodic curăţarea profesională cu ultrasunete la cabinetele de specialitate, implicând costuri suplimentare. Un alt dezavantaj era faptul că lentilele convenţionale nu ofereau confort pe toată durata purtării, datorită materialului cu conţinut scăzut de apă şi a permeabilităţii reduse la oxigen.

Urmare a numeroaselor studii, începând cu anii 90 liderii mondiali din domeniu au investit constant în cercetarea şi dezvoltarea de noi materiale inovative. Astfel au apărut lentilele de contact cu înlocuire la 2-4 săptămâni şi lentilele de contact de unică folosinţă, iar la sfârşitul anilor 90 producătorii au revoluţionat domeniul contactologiei creând lentilele performante din silicon-hidrogel.

Tipuri de lentile de contact cu înlocuire frecventă

Lentilele din silicon-hidrogel, permit oxigenarea optimă a corneei pe tot parcursul purtării asigurând astfel sănătatea oculară, confortul sporit şi flexibilitatea în modul de purtare (în timpul zilei, ocazional peste noapte sau zi şi noapte până la 4 săptămâni)

Lentilele de unică folosinţă, oferă cel mai igienic, comod şi sănătos mod de purtare, fiind aplicate dimineaţa şi aruncate seara fără a necesita întreţinere

Lentilele din hidrogel cu un conţinut ridicat de apă, sunt recomandate pentru purtare în timpul zilei 10-12 ore şi se înlocuiesc la 2-4 săptămâni în funcţie de producător

Lentilele de contact PureVision, lentile din silicon-hidrogel, reprezintă combinaţia ideală între sănătatea oculară, confortul susţinut şi vederea clară pentru port flexibil pe timpul zilei şi/sau ocazional peste noapte sau pentru port continuu zi şi noapte pana la 30 zile.

Autor: dr. Ionuţ Costache, consultant profesional Bausch&Lomb Vision Care

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha