47
None

Cât de bine vede copilul tău?

Ştiai?

     În medie, un copil din cinci are un defect de vedere nedepistat la vârsta de 4 ani. Acest procentaj este impresionant; spre deosebire de boli, defectele de vedere nu au simptome vizibile şi sunt greu de detectat. Copilul tău poate fi examinat oftalmologic începând de la vârsta de 6 luni

  • fără a fi necesară anestezie
  • complet noninvaziv
  • simultan pentru ambii ochi
  • în câteva fracţiuni de secundă
  • fără vreun contact al medicului cu copilul-pacient

Are copilul meu vreun defect de vedere?

     Răspunsul la această întrebare vi-l poate da verificarea preventivă.

Copilul meu remarcă defectul său de vedere?

     Copiii în cauză nu vor remarca şi nici reclama vederea slabă: ei cunosc lumea înconjurătoare doar prin ochii lor, neavând nicio posibilitate de comparaţie.

La ce vârstă este recomandat primul examen oftalmologic?

     Problemele de vedere pot apărea la copii încă de la naştere, iar în mod ideal ar trebui detectate şi tratate înainte de vârsta de 2 ani. Testarea ar trebui efectuată cât mai repede cu putinţă. Ulterior, verificarea trebuie repetată în mod regulat, deoarece pot apărea probleme noi.

Care sunt cele mai dese afecţiuni de vedere la copil?

  • Vicii de refracţie: miopie, hipermetropie.
  • Strabism: un ochişor sau ambii nu privesc în direcţia normală.
  • Ambliopie: un ochi nu mai transmite imagini spre creier. Conform studiilor actuale, peste 35% dintre copiii sub 2 ani prezintă risc de ambliopie, iar 3% din populaţie suferă de ambliopie ireversibilă.

Ce pot face eu?

     Trebuie să fiţi atenţi dacă micuţii sesizează lumina sau mişcarea şi dacă privesc drept cu ambii ochi. Luaţi legătura cu medicul specialist în oftalmo-pediatrie. Acesta va analiza fiecare caz în parte.

Copilul tău a fost examinat până acum?

     Optimed Medical Bucureşti are în dotare un autorefractometru pediatric care permite detectarea precoce a deficienţelor de vedere la copii.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha