- terapia tradiţonală cu Ulei de peşte
Femeile moderne şi informate ştiu că un copil trebuie conceput cu dragoste şi inteligenţă.
Bazele unei noi vieţi sănătoase se pun încă din perioada prenatală, când viitoarea mamă trebuie să se îngrijească atât de sănătatea ei, cât şi, implicit, de a copilului.
Mămicile pot să creeze condiţiile cele mai potrivite pentru a avea copii inteligenţi şi sănătoşi, care să se dezvolte armonios - îi mângâie, le arată dragoste continuu, ascultă muzică cu ei, râd şi se bucură pentru ei, fac plimbări în aer curat, menţin relaţii simple şi sincere cu rudele şi prietenii, asigurându-le un mediu curat şi binecuvântat.
Ele pot alege din imensitatea de informaţii pe cele care le ghidează pe căi fără riscuri, care pun în practică metode naturale, tradiţionale, îndelung verificate.
Astfel, pot afla că, în ultimul trimestru de sarcină, se definitivează formarea creierului copilului, a retinei şi a sistemului nervos, în componenţa căruia intră acizii graşi Omega-3 (ulei de peşte e sursa naturală cea mai potrivită) în proporţie de peste 60%. Se poate afirma, fără reţinere, că Omega-3 constituie cărămizile de temelie ale formării creierului.
Procesul de formare al creierului se bazează pe rezervele de Omega-3 ale mămicii. Dacă aceste rezerve sunt sărace, atunci apar carenţe în dezvoltarea copilului, iar epuizarea completă a acestor rezerve poate duce la depresia postpartum a mămicii. În aceste condiţii, devine evidentă necesitatea creşterii aportului de Omega-3, prin suplimente alimentare de calitate superioară, ţinând cont de faptul că, prin fierbere, peştele pierde o mare parte din Omega-3. Lipsa unei cantităţi suficiente de Omega-3 (componenta DHA), în timpul dezvoltării sistemului nervos central, poate determina efecte negative pe termen lung asupra funcţiei vizuale şi a celei cognitive a copilului (disfuncţionalităţi vizuale şi o dezvoltare mentală şi psihomotorie întârziată).
Adesea, copiii născuţi prematur şi cei cu o dezvoltare intrauterină încetinită au la naştere o cantitate redusă de astfel de acizi graşi Omega-3.
Laptele de mamă şi peştii graşi conţin mari cantităţi de Omega-3, DHA, dar uleiul din ficat de cod este deosebit de bogat în acest acid gras polinesaturat.
În multe ţări, copiilor mici li se administra la şcoală, zilnic Ulei din ficat de cod, care cumulează efectele benefice ale vitaminelor D şi A şi ale acizilor graşi Omega-3, previn rahitismul (vitamina D) şi aduc în plus şi o bună dezvoltare mentală, rezistenţă fizică şi psihică, imunitate şi vitalitate (Omega-3).
Studii ştiinţifice experimentale au arătat că acei copii care au primit un aport suplimentar de Omega-3, DHA, au trecut cu brio testele de inteligenţă, mult mai bine decât cei care au avut un deficit în dieta lor. Şcolarii care au luat ulei de peşte şi-au îmbunătăţit capacitatea de concentrare şi performanţele şcolare. Experimentele cu suplimentarea dietei cu ulei de peşte bogat în Omega-3 timp de 6 luni, pe grupuri mari de adolescenţi cu probleme de comportament, la Eaton Hall Special School, în Norwich, Anglia au surprins prin scăderea numărului de incidente violente, de la 112 la 36, iar evenimente grave nu s-au mai înregistrat.
Suplimentele alimentare cu ulei de peşte, administrate zilnic, impulsionează dezvoltarea creierului la copii în 6 luni cât s-ar dezvolta în trei ani - este şi concluzia unui documentar BBC "Child of our time”, realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie.
Cercetătorii de la Imperial College London, care au realizat acest studiu, au fost uimiţi de modificările produse pe creier în urma acestui tratament, care a favorizat dezvoltarea exponenţială a capacităţilor de învăţare şi de concentrare.
Aceleaşi efecte binefăcătoare asupra creierului s-au observat şi la vârste adulte. Diferenţele sunt demonstrate şi cu ajutorul tomografiei computerizate.
Aşadar, copiii noştri sunt mai inteligenţi pentru că au mămici informate, care ştiu să beneficieze de metodele tradiţionale, îndelung verificate, cum ar fi terapia cu uleiul de peşte islandez - pur, generos, gustos, uşor de administrat şi de asimilat.
www.sagasanatate.ro; www.lysi.ro; 0722 810 692