None

Onyonoterapia-noi perspective terapeutice

-noi perspective terapeutice

reprezintă o metoda alternativă la tratamentele alopate sau medicamentoase, la cele naturiste sau homeopate, precum şi la clasicul tratament care utilizează procedurile fizicale. este în fapt, o terapie nemedicamentoasă ce foloseşte un amestec alcătuit din oxigen şi ozon.

Ozonototerapia se bazează pe proprietăţile ozonului, precum cea antibacteriană şi antifungică, antiinflamatorie şi imunomodulatoare, de reglare sistemică a homeostaziei în organism şi de optimizare a funcţionalităţii organelor şi sistemelor, de biotroficizare a ţesuturilor. O mare calitate a ozonului este aceea că previne fenomenul de îmbătrânire şi degradare al celulelor şi ţesuturilor, protejându-ne şi faţă de apariţia maladiei canceroase.

Vom vedea că această terapie se adresează şi unor afecţiuni sau boli deja instalate dar are şi rol preventiv, fiind util şi în tratamentele de modelare şi remodelare corporală, de menţinere a stării de sănătate, de îndepărtare a stratului celulitic şi a excesului ponderal prin diminuarea depozitelor de grăsime.

Ozonul prezintă în organism proprietăţi oxidative majore datorită instabilităţii sale care duce la formarea oxigenului atomic şi la radicali liberi ai oxigenului. Pentru a obţine efecte terapeutice se vor utiliza doar concentraţii mici de ozon în oxigen medicinal, care sunt de 50 de ori mai mici decât doza toxică minimă, având o valoare maximă de 80 micrograme/ml. Probabilitatea unei reacţii secundare la ozonoterapie este aproape inexistentă, această formă terapeutică fiind considerată drept un stres oxidativ controlat, care are drept scop activarea proceselor metabolice şi enzimatice din organism. Reglarea funcţiei de respiraţie tisulară se realizează prin refacerea funcţiei de transport a oxigenului prin sânge, cu activarea proceselor metabolice la nivelul celulelor roşii ale sângelui (eritrocite) ceea ce asigură eliberarea oxigenului şi duce la scăderea hipoxiei tisulare.

poate modula şi funcţia imunitară a organismului prin creş terea gradului de oxigenare a acestuia.

conduce la intensificarea metabolismului celular, cu formarea de ATP, principala sursă de energie celulară. Acţiunea sa antiinflamatoare constă în oxidarea prostaglandinelor, mediatori ai proceselor metabolice, cu diminuarea în final a procesului inflamator. Acţiunii antioxidante i se alatură şi cea detoxifiantă a ozonului.

Aparatele sau generatoarele de ozonoterapie exclud erorile de dozare a ozonului, fiind două tipuri de administrare a amestecului de oxigen-ozon: metode cu acţiune sistemică (autohemoterapia) şi metode cu acţiune locală (infiltraţii subcutanate, intramusculare, intraarticulare, punctele de acupunctură, apa şi uleiul ozonificat în aplicaţii interne şi externe etc).

Aparatele Medica s.r.l /OZONLINE sunt de 4 tipuri E-30, E-80, E-100, Trolley Komby . Principiul de acţiune este obţinerea unui amestec gazos prin îmbinarea oxigenului cu ozonul. Primele trei aparate diferă între ele prin concentraţia amestecului ozonizat, adică fiecare aparat prega teste o anumită concentraţie. Combina, în plus, mai produce apă ozonizată şi este dotată cu pompă vacuum pentru aplicaţii topice. Ciclul de ozonizare a apei poate fi setat opţional automat sau manual.

E-80

Trolley Komby

este o metodă terapeutică uşor de aplicat, este lipsită de efecte adverse, are un număr limitat de contraindicaţii, efectele terapeutice se instalează în timp scurt.

Dr. Georgiana-Ozana Tache

Medic primar Recuperare Medical ă

Doctor în ştiinţe medicale

Spital Clinic de Urgenţă , Floreasca

Medical Care-Centrul de Recuperare Medical ă

Informaţii:

ITALTRADE / CO S.R.L

Str. Buzeşti, Nr. 74, Etaj 2

Tel / Fax: 021 316 50 70

Mob: 0788 458 511 / 0788 466 721

italtrade@gmail.com

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha