None

Astenia de primavara

La sfârșitul iernii și începutul primăverii (februarie/martie) se manifestă un tablou care uneori este caracteristic iar alteori se manifestă frust prin simptome disparate și nesugestive.

Caracterul sezonier și ciclic al asteniei de primăvară induce din start ideea că această afecțiune este legată de variațiile termice mari (de la valori negative temperatura crește la valori cu mult peste zero grade ca și de expunerea prelungită la lumina solară care acționează pe axul neuro endocrin influnețează subsecvent producția de melatonină).

Oboseala, iritabilitatea, instabilitatea emoțională, lipsa de concentrare, insomnia nocturnă ca și somnolența diurnă, randamentul scăzut în activitatea fizică și intelectuală induc bolnavului o stare de anxietate (la bolnavii în vârstă) mijlocie care deja trec prin momente fiziologice delicate (menopauză de exemplu) pot induce starea de depresie.

Este limpede că percepția bolnavului uneori amplifică simptomele existente într-o măsură exagerată acest lucru determină scoaterea pacientului din climatul socio profesional. Se impune o atitudine corectivă pentru etiologia afecțiunii.

Pacientul iese din iarnă cu un capital redus de vitamine, oligo-elemente ca și cu un nivel crescut de toxine. Hrana verde joacă un rol important în reglarea parametrilor biochimici, neuroendocrini.

Salatele de crudități, sucurile de fructe și legume devin elemente esențiale pentru păstrarea stării de sănătate.

În protocolul Elidor detoxifierea se realizează prin folosirea de produse precum Ursomax, Depurex, Purofort câte 3-6 cp/zi în funcție de greutatea corporală.

Cercetările moderne au demonstrat că nivelul melatoninei poate crește prin ingerarea de nuci (efectul este atât de evident încât nivelul melatoninei crește de 2-3 ori față de valoarea inițială).

Urmărind această logică produsele Elidor cu nucă verde cresc nivelul melatoninei.

Recomandat este folosirea urmatoarelor produse: calciu+nuca verde 3-6cp/zi recomadat persoanelor tinere active și totodată vârstnicilor; calciu+magneziu+nucă verde 3-6cp/zi recomandat persoanelor cu deficit cronic de calciu și magneziu; spirulină+nucă verde.

Perioada de tratment este între 2-6 săptămâni în funcție de starea clinică a pacientului.

Pentru scazurile de iritabilitate, instabilitate emoțională se recomandă Antistres 3-6 cp/zi, iar înainte de culcare Calmoplant care nu va produce obișnuință iar dimineața bolnavul se trezește odihnit.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha