13
None

Există ac de cojocul varicelor

     Boala varicoasă nu mai este doar un capitol anume din manualele medicale. Dimpotrivă, termenul de "varice" se aude la tot pasul, mai ales datorită incidenţei crescute în rândul populaţiei adulte (15-30%).

     Cele mai frecvente simptome şi semne care apar în cazul bolii varicoase sunt senzaţia de picioare obosite, tensiune gambieră, amorţeli, carcei, furnicături, tumefiere gambieră, precum şi, în stadiile avansate, dilatatii venoase multiple, lacuri şi pachete varicoase inestetice, adevărati "ciorchini" de vene tortuoase. Dar, lucrul cel mai important de ştiut este ca varicele se pot vindeca!

Tratamentul Endovenos cu Laser

    Este un tratament chirurgical modern, fără stripping (adică smulgerea venelor insuficiente) şi constă în fotocoagularea termică cu contracţie tisulară şi distrugerea colagenului din perete vasului, ducând astfel la obliterarea şi/ sau distrugerea venelor tratate. Procedura este minim invazivă şi nu necesită spitalizare, tratamentul se efectuează cu anestezie locala, procedura este rapidă, cu discomfort minim, absenţa cicatricilor şi a durerii postoperatorii, cu efecte secundare minime sau inexistente, reluare rapidă a activităţii curente, excelente rezultate estetice.

    Laser terapia este indicată persoanelor cu boala varicoasă în primele stadii de dezvoltare, când insuficienţa venelor e de grad mic şi mediu, înainte de apariţia complicaţiilor, cu alte cuvinte persoanelor educate în ce priveşte boala lor şi care se prezintă timpuriu la medic.Terapia nu se adresează pacientilor care suferă şi de afecţiuni arteriale circulatorii, au tromboze venoase profunde sau cei cu tare multiple asociate. Venele varicoase tortuoase sau cu malformaţii datorită imposibilităţii tehnice de cateterizare nu pot fi abordate în acest fel. Deoarece nu toate formele şi stadiile de boală varicoasă pot fi tratate cu laser, alegerea cazurilor, ca la majoritatea tratamentelor chirurgicale, este foarte importantă, de aceasta depinde şi succesul metodei.

    Procedură rapidă şi cu disconfort minim pentru pacient, tratamentul endovenos se face sub ghidaj ecodoppler. Folosind metoda puncţiei venoase sau doar o mica incizie de circa 2-3 mm, se introduce fibra optică prin vena afectată (safena mare sau safena mică), ascendent până la nivelul joncţiunii safeno-femurale şi, sub control ecografic, laserul obliterează vena de sus în jos pe dinăuntru. Durata unei intervenţii este minimă, în circa 3 ore de la intervenţie pacientul părăseşte clinica pe propriile-i picioare şi poate să-şi continue activităţile cotidiene.

   Lipsa hematoamelor care apar la o intervenţie clasică, deschisă, de stripping, este un alt avantaj al tehnicii descrise şi un beneficiu important pentru pacient. Pe lângă avantajele estetice pe care le oferă procedura, există şi rezultate patogenetice impresionante (ocluzii complete postoperatorii, citate în literatură de peste 98% din cazuri, cu o rată de repermeabilizare minimă).

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha