None

Fumatul si sistemul digestiv

Terapia de renunţare la fumat prin biorezonanţă elimină dependenţa şi sevrajul

Fumatul este un factor de risc important pentru numeroase boli, unele dintre ele potenţial fatale, inclusiv cancerul de plămâni, esofag, stomac, emfizemul pulmonar, bronşită cronică, arterita şi afecţiunile cardiace . Fumatul este direct răspunzător pentru unele modificări importante ale funcţiilor unor organe şi sisteme ale organismului uman, inclusiv sistemul digestiv. Acest lucru, poate avea consecinţe grave asupra sistemului digestiv, doarece acesta este cel care transformă alimentele în substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a supravieţui.

Estimările curente indică faptul că la nivel mondial, aproximativ o treime din adulţi fumează. În prezent, există tendinţa ca bărbaţii să fumeze mai puţin, în timp ce femeile şi adolescenţii de ambele sexe par să fumeze mai mult decât în deceniile anterioare.

Fumatul are efecte dăunătoare asupra fiecărui segment al sistemului digestiv, contribuind la unele dereglări comune, de genul arsurilor gastrice şi esofagiene sau a ulcerelor tubului digestiv. Fumatul măreşte riscul de apariţie al bolilor inflamatorii intestinale cronice şi posibilitatea apariţiei litiazei biliare (pietre la nivelul vezicii biliare).

Dacă ar fi să luăm în calcul numai bolile pe care le poate cauza tubului digestiv sunt suficiente motive care să convingă un individ cu inteligenţă normală să înceteze cu fumatul.

Fumatul pare să favorizeze refluxul biliar de la nivelul duodenului în stomac, astfel încât conţinutul gastric să fie cu atât mai dăunător mucoasei esofagului. Dar, în afară de mecanismul descris, fumatul poate afecta esofagul direct, favorizând apariţia cancerului esofagian.

Gândiţi-vă foarte bine la toate aceste efecte şi încercaţi să renunţaţi la fumat!

Iată acum o nouă metodă de a renunţa la fumat, învingând în lupta cu dependenţa de nicotină şi sevraj. Cu ajutorul acestei metode din iunie 2006 în ţara noastră au renunţat la fumat peste 1.700 de pacienţi. Aceasta este o terapie nouă, aplicată cu succes deja în 44 de ţări ale lumii fiind dezvoltată pentru rezolvarea acestei probleme. Terapia de renunţare la fumat prin biorezonanţă, se face cu ajutorul unui aparat modern, prin care se eliberează rapid nicotina din organism , ajunge în sânge, de unde se va elimina cu ajutorul rinichilor, prin administrarea regulată de lichide. Consultaţia şi terapia constau într-o singură şedinţă de o oră în urma căreia „pacientul” nu are altceva de făcut decât să poarte timp de 30 de zile un „chip” de dimensiunea unei monede; acesta este lipit cu un plasture subombilical, dar trebuie să consume lichide în cantitatea recomandată de medic. Această metodă practicată şi în Germania, Austria, Ungaria sau Polonia are o rată de succes de 90 la sută. Acum, a fost întrodusă şi în România de către societatea Vita Nova, ea stă la dispoziţia celor care doresc să renunţe la fumat având personal medical specializat în terapia prin biorezonanţă, spaţii elegante si modern echipate în Bucureşti, Braşov, Craiova, Constanta, Bacau, Iasi, Cluj, Oradea, Timişoara. Mai multe detalii sunt disponibile pe internet pe site-ul : www.vitanova.ro, sau prin telefon la numerele 0800 80 44 00 şi 021/330 03 61.

Dr. Radacina Ramona

Vita Nova Braşov

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha