46
None

In Scientia Fides - Biobanca cea mai sigura

Cercetările științifice au făcut progrese semnificative privind utilizarea celulelor stem, cele 30.000 de transplanturi care au avut loc în ultimii ani, sunt dovada acestui fapt.

Celulele stem conținute în sângele din cordonul ombilical împreună cu cele din măduvă osoasă pot fi utilizate în scopuri terapeutice, pentru tratamentul afecțiunilor maligne hematologice, imunodeficiențelor, hemoglobinopatiilor, a unor boli metabolice și forme congenitale și de aplazie medulară.

Printre motivele care au condus la un interes crescut pentru sângele din cordonul ombilical ca sursă de celule stem se pot enumera  lipsa oricărui risc pentru donator la momentul recoltării,disponibilitatea imediată la nevoie, risc mai mic de posibile infecții cu virusuri latente, reducerea riscului de GVHD (efect secundar care apare în transplanturi), mai multe celule imature decât cele din țesuturi adulte (măduva osoasă și sângele periferic).

InScientiaFides – Biobanca cea mai sigura- se ocupă cu analiza, prelucrarea și crioconservarea celulelor stem conținute în sângele din cordonul ombilical, oferind garanția maximă internațională a utilizării celulelor stem la nevoie, datorită acreditării FACT – Netcord.

Datorită excelenţei şi  a calităţii obţinute în toate fazele procesului de crioconservare, InScientiaFides a obținut în 2012 acreditarea FACT - Netcord, o garanţie a siguranţei şi a calităţii în vederea utilizării celulelor stem în caz de necesitate.

Biobanca InScientiaFides funcționează din anul 2007, fiind acreditată ca structură sanitară de către Autoritatea de Sănătate a Republicii San Marino, în conformitate cu certificările europene și internaționale existente.

Importanța legăturii pe  care o are InScientiaFides cu lumea științifică.

InScientiaFides, prin intermediul propriei Fundaţii Ştiințifice ISF a sprijinit cercetarea științifică şi continuă să o facă, fiind angajată în cercetarea de bază a celulelor  stem pe mai multe fronturi, datorită colaborării cu universităţi italiene de prestigiu.

În acest context, ISF desfaşoară împreună cu Universitatea Sapienza din Roma cercetări privind studiul celulelor stem reprogramate IPSCs. (Celulele stem pluripotente induse ). Aceste celule sunt derivate din țesuturi adulte care, datorită unui proces de reprogramare revin asemănătoare cu celulele stem embrionare, deci multipotente.

Sângele din cordonul ombilical, de fapt, este o sursă bogată de celule stem tinere şi imature care mai bine decât orice alt tip de celule sunt capabile săgenereze iPSCs. Studiile efectuate de Fundaţia ISF au permis generarea de iPSCs din celule CD133 + din sângele cordonului ombilical.

Din IPSCs,cercetătorii ISF au fost capabili să genereze atât eritroblaşti (celulele rosii din sânge) , cât şi megacariocite (celule producatoare de trombocite).

Aceste sisteme, în viitor, vor fi foarte importante atât pentru transfuzii de sânge, cât si pentru producerea de celule lizate bogate în factori de crestere.

În cadrul colaborării ştiinţifice cuSan Raffaele din Milano, ISF se ocupă cu studiul celulelor mezenchimale din cordonul ombilical,cât şi din ţesutul adipos, dezvoltând metode importante de extracţie celulară și caracterizare. Datorită colaborării cu Institutul San Raffaele din Milano, aceste celule au fost, de asemenea, utilizate fie pentru regenerarea ţesutului cartilaginos, fie pentru studiul bolilor autoimune. În acest ultim context, celulele mezenchimale izolate din ţesutul cordonului ombilical au demonstrat o excelentă capacitate imunomodulatoare și, prin urmare, par a fi foarte promiţătoare pentru studiul bolilor alo-auto-agresive.

Alegerea biobăncii InScientiaFides în vederea conservării celulelor stem nu se bazează pe o speranță, ci pe siguranță.

Informatii: 0800410063

www.inscientiafides.ro

adriana.stanculescu@inscientiafides.com

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha