58
None

Medicina energetică

Cromoterapia, folosită de mii de ani, ascunde un mare secret. Cu cât aura, ţinta cromoterapiei, este mai puternică, cu atât informaţia biologică este mai corect respectată în organismul fiinţei. Ea, cromoterapia, poate însemna un mare pas înainte în medicina actuală. Din păcate, astăzi, majoritatea formelor de tratament recuperatoriu sunt încă dominate, la începutul mileniului III, de chimismul primitiv al medicinei alopate, propus şi susţinut de marile concerne farmaceutice occidentale.

Pe Terra, ceea ce a întreţinut şi întreţine biologicul este şi radiaţia Schumann, alături de cea solară.

Intuită de sârbul istro-român, Nicola Tesla, la sfârşitul secolului XIX şi pusă în evidenţă de savantul german O. W. Schumann în anii ’50 ai secolului XX, ea s-a dovedit extrem de importantă în balanţa energetică a corpului uman. Lipsa ei duce la aşa numitul rău de cosmos. Odată cu zborurile în spaţiu, care au însemnat pentru astronauţi o ieşire din mediul electromagnetic terestru, s-a observat necesitatea prezenţei acesteia în navele cosmice.

Generată de descărcările electrice dintre ionosferă şi suprafaţa solului, radiaţia Schumann cu frecvenţe între 1 şi 30 Hz, având un maxim la 7,83 Hz, se încadrează în domeniul ELF (extremely low frequency) electro-magnetic, tipic pentru spectrul energetic al sistemului fizic, celulă biologică.

Bazându-se pe această particularitate a biosului terestru, secolul XX a adus, ca mijloace de recuperare şi întreţinere a stării de sănătate, aparatele de fizioterapie cu spectrul de frecvenţă ELF.

Românul Vasile Robescu pune la punct, în anul 1950, primul aparat de fizioterapie în pulsuri magnetice de foarte joasă frecvenţă, Magnetodiaflux, care s-a impus în medicină ca un mijloc de tratament extrem de eficace pentru o sumedenie de afecţiuni, începând cu migrenele, insomnia, nevrozele, durerile reumatice, afecţiuni respiratorii, astm, tulburări endocrinometabolice, diabet, osteoporoză, artrită, circulaţie sanguină deficitară, etc. în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tânărul soldat sanitar Robescu, face o observaţie comună pentru toţi radiotelegrafiştii. Prezenţa unei radiaţii electromagnetice de joasă frecvenţă, generată de staţia radio pe care o purta în raniţă, îl făcea să adoarmă chiar în condiţiile frontului.

După război, împreună cu câţiva prieteni medici, s-a hotărât să elucideze misterul stării de relaxare provocată de pornirea staţiei radio. Rezultatul a fost un aparat de fizioterapie pe care l-a denumit Magnetodiaflux. Inspirat poate şi de Diapulse-ul american, care însă lucrează în banda de radiofrecvenţă, 26 MHz, Magnetodiaflux-ul a devenit în scurt timp subiect de teste histologice în numeroase laboratoare din ţară şi străinătate.

Cerbicia FDA–ului american de a nu recunoaşte efectele deosebite ale acestei terapii în toate problemele de malfuncţionalitate apărute în organism, a făcut şi face ca în continuare, ea să fie slab promovată de goarna americană, a cărei putere am putut să o remarcăm deja în nenumărate situaţii. Chiar şi studiile făcute de personalităţi de prim rang ale lumii medicale de peste ocean, cum au fost cele demarate în anii ’70 la M.I.T. sau Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, care au evidenţiat acţiunea la nivelul membranei celulare indiferent de tipul acesteia, nu a putut mişca hotărârea FDA de a recunoaşte efectele terapiei ELF numai acolo unde nu afectează interesele marilor coloşi farmaceutici.

Reconstrucţia ţesutului osos, zonă interzisă pentru medicina alopată, este singura recomandare a FDA. În schimb, după standardele instituţiei americane, diabetul, cu toată problematica deosebit de complexă pe care o generează, nu intră în sfera de afecţiuni ce pot fi ameliorate, dacă nu chiar rezolvate, de terapia ELF. Sănătatea afacerilor cu insulină de sinteză este mult mai importantă decît sănătatea celor suferinzi.

La început, terapia ELF specifică Magnetodiaflux-ului s-a practicat doar în cabinetele medicale specializate, staţiunile balneare din România avându-l toate în inventar.

După anii ’90, au apărut aparate miniatură tip Spiriduş, care pun la dispoziţia utilizatorului terapia oriunde, acasă, la serviciu, în concediu. Ele au menirea de a genera o radiaţie electromagnetică având frecvenţele rezonante cu necesităţile energetice ale organismului biologic. Acesta are o temperatură de funcţionalitate optimă, controlată printr-un proces biofeedback, care este asigurată de reacţii chimice exoterme susţinute de alimentaţie şi de energia recepţionată direct din mediu prin intermediul radiaţiei electromagnetice solare sau de tip Schumann.

Medicina energetică promovează menţinerea şi recuperarea stării energetice optime a organismului.

Medicina de urgenţă va păstra o componentă chimică importantă încă multă vreme, dar medicina recuperatorie va fi în primul rând o medicină energetică însoţită de detoxifiere.

Plecînd de la aceleaşi premize ca şi tehnicile orientale vechi de mii de ani tip Yoga, Qi gong, Reiki, Zen, etc., terapia ELF este pe cale, alături de cromoterapie, să devină speranţa cea mai promiţătoare pentru următoarele decenii.

Comentarii


Dorian

Penibila toata dizertatia aceasta pseudo-stiintifica ! Mileniul al III-lea nu este mileniul înşelăciunilor computerizate. Din nefericire inca exista ignoranti semi-analfabeti care pot fi prostiţi cu termeni bombastici ,,energetico-asiatici.".

July 2, 2014, 1:42 p.m.
1
2
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha