11
None

Ce este un filler facial?

     Fillerele faciale sunt tratamente cosmetice de înfrumuseţare prin care se obţine o reducere a ridurilor fine, dar şi a celor mai profunde de la nivelul feţei. Termenul se referă în principal la injecţii realizate la nivelul pielii feţei, botoxul fiind probabil cel mai cunoscut tratament de acest tip.

    Există o gamă largă de efecte produse de fillerele faciale; aceste efecte depind însă de ceea ce vrem să obţinem la nivelul tegumentului facial, de tipul pielii la nivelul căreia se aplică tratamentul, dar şi de receptivitatea pielii pentru produsul respectiv. Nu există niciun dubiu asupra faptului că fillerele realizează o reducere vizibilă a ridurilor fine şi, uneori, acoperă chiar şi ridurile mai profunde de la nivelul feţei. Fillerele oferă un rezultat imediat, însă pentru o perioadă limitată. Efectul fillerelor injectabile poate dura până la 9 luni.

    Pacientul trebuie să primească toate informaţiile referitoare la produsul care urmează sa-i fie injectat, pentru a căpăta siguranţa necesară efectuării acestei proceduri. Având în vedere faptul că tratamentul se realizează în aproximativ o oră, pacientul îşi poate relua activităţile zilnice obişnuite. Cu toate acestea, este indicat ca tratamentul să se realizeze spre sfârşitul zilei, deoarece la încheierea procedurii poate apărea o uşoară durere, eritem, edemaţiere.

    Înainte de efectuarea acestor tipuri de proceduri medicale, pacientul trebuie să se asigure că i-a oferit medicului toate informaţiile referitoare la istoricul său medical şi la tratamentele medicale pe care le urmează.

    Pentru unii dintre pacienţi efectele fillerelor pot fi atât de impresionante încât ei pot să abuzeze de acest tip de tratament de înfrumuseţare.

    În Marea Britanie există aproximativ 65 de tipuri de fillere, comparativ cu doar 7 existente în SUA, unde reglementările legate de medicamente sunt mai stricte, astfel încât pacientul împreună cu medicul curant trebuie să aleagă cu atenţie produsul care urmează să-i fie injectat pacientului.

    Înainte de începerea injectării fillerului medicul informează pacientul despre modul cum se va desfăşura procedura şi, în acelaşi timp, va răspunde întrebărilor puse de acesta. Tot înainte de începerea procedurii, medicul va realiza câteva teste pentru evaluarea sensibilităţii cutanate, deoarece unii pacienţi pot prezenta reacţii alergice. Pacientul se aşază relaxat, i se aplică o cremă anestezică, medicul îi explică toţi paşii procedurii, îl informează despre locul unde urmează să-i injecteze substanţa şi câte injecţii vor fi la nivelul ariei respective.

    Injectările fillerelor la nivelul nasului, dar şi la nivelul buzelor, sunt însoţite de un grad de inflamaţie mai ridicat, astfel încât medicul trebuie să informeze pacientul că în aceste zone poate apărea: durere, eritem/echimoză la puţin timp după terminarea tratamentului.

    Unii pacienţi pot prezenta fine pete eritematoase la locul de infectare a substanţei, alţii pot simţi o uşoară reacţie dureroasă, uneori pot apărea slabe manifestări alergice (edem, prurit), dar acestea vor dispărea în câteva zile de la aplicarea tratamentului.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha