11
None

Arta de a contura și defini trăsăturile faciale

Medicina regenerativă și tratamentele minim invazive se bucură de o creștere accelerată a solicitărilor, deoarece dispozitivele utilizate în prezent pot oferi rezultate complexe și chiar înlocui cu succes proceduri chirurgicale laborioase, efectuate sub anestezie generală și cu timp prelungit de vindecare, ca de exemplu, liftingul facial chirurgical. Pacienții își doresc proceduri sigure, cu recuperare rapidă și eficiență maximă, dar totuși fară incizii.

Succesul procedurilor cu radiofrecvență constă, în primul rând, în selecția riguroasă a platformei de lucru și a candidatului potrivit acestora, dar și în stabilirea parametrilor optimi și a dozei maxime de energie necesare contracției țesutului.
În practica mea, pacientul se prezintă pentru un consult, în urma căruia stabilim indicația clară de tratament dar și obligația de a efectua investigații suplimentare în funcție de istoricul personal. Se pot face astfel ecografii de părți moi, recoltare analize de sânge dar și alte consultații de specialitate, precum cele de cardiologie sau endocrinologie, urmând apoi să discutăm despre etapizarea ședințelor de tratament.
Dacă pacientul prezintă un aspect normal la nivelul hioidului, laringelui, mușcăturii dentare, țesutul adipos aflat în exces la nivel pre-platismal poate fi coagulat și retractat pentru a îmbunătăți aspectul general al gâtului, obținând din nou un unghi cervicomental normal acut.


Procedura FaceTite® are rolul de a oferi îmbunătățirea laxității pielii de la nivelul jumătății inferioare a feței, ajutând la diminuarea aspectului de bărbie dublă și conturarea liniei mandibulare. Rezultatele obținute vor fi permanente, datorită efectului termic de distrucție la nivelul grăsimii.
Coagularea adipoasă și remodelarea dermică duce la strângerea pielii, Aspirația poate fi efectuată la finalul procedurii, pentru un contur mai bine definit, astfel rezultatul va fi unul vizibil imediat.
În funcție de așteptările pacientului, contracția țesutului prin radiofrecvență poate oferi rezultate spectaculoase prin combinarea tratamentelor cu injectări de acid poli-L-lactic, mai ales pentru îmbunătățirea fermității după vârsta de 35 de ani sau corecției volumetriei faciale pierdute, în special la pacienții care au suferit slăbiri masive în greutate.
Pentru a potența rezultatele, apelez la Sculptra®, produsul poate fi injectat la nivelul etajului superior al feței, fapt ce conferă un efect vizibil de liftare și refacere graduală a volumului pierdut. Tratamentele cu acid poli-L-lactic,Sculptra® ajută la refacerea fermității, fiind un biostimulator ce crește cu apoximativ 65%  sinteza de colagen tip1, rejuvenează și îmbunătățește elasicitatea și aspectul global al pielii. Fiind un produs semi permanent, poate fi combinat cu succes cu proceduri de tip microneedling și radiofrecvență fracționată, volumul dobândit nu va suferi modificări în urma energiei descărcate ci microparticulele de acid poli-L-lactic vor stimula suplimentar inducția de neocolagen. Combinarea eficientă a tratamentelor poate reduce numărul de ședințe necesar obținerii rezultatelor dorite de către pacient. În medie, se recomandă minim 2 sesiuni de tratament.


În caz de monoterapie cu radiofrecvență fracționată –Morpheus 8, recomand o succesiune de 3-4 ședințe spațiate la aproximativ 4-8 săptămâni, în funcție de severitatea laxității pielii pacientului, tratamentul ajută la contracția de până la 40 % a pielii. Adaptarea parametrilor de lucru se face dependent de zona lucrată, fototip și de grosime a pielii, adâncimea de lucru variază de la 1 până la 4 mm pentru zonele faciale iar rezultatele încep să apară la 3 săptămâni post-tratament.

Beneficii tratament FaceTite®:

 • Durată redusă a intervenției la aproximativ 30-45 de minute.Recuperare rapidă de aproximativ 2-5 zile.
 • Rezultate permanente/durabile în timp, mai ales pentru pacienții fară oscilații prea mari de greutate.
 • Rata scazută a complicațiilor se datorează lipsei plăgilor chirurgicale care să necesite aplicarea zilnică de pansamente. Limitarea expunerii sociale fiind de câteva zile datorită purtării pansamentului compresiv.
 • Dispozitiv medical aprobat FDA.

Beneficii radiofrecvență fracționată:

 • Morpheus 8 stimulează refacerea fermității pielii.
 • Recuperare rapidă, fără cruste/descuamare, 1-2 zile.
 • Disconfort minim, datorită cremei anestezice utilizate pre tratament.
 • Vizează reducerea linilor și ridurilor fine, micșorarea porilor și a cicatricilor.
 • Dispozitiv medical aprobat FDA.

Beneficii tratament Sculptra®:

 • Biostimulator de colagen tip 1, ce reface calitatea, fermitatea și volumul pielii.
 • Ameliorează ridurile fine, conferă rezultate naturale
 • Fără timp de recuperare, reacții inflamatorii minime.
 • Produs aprobat FDA, biocompatibil, cu incidență redusă de apariție a nodulilor (<1%)
 • Remanență - 25 de luni de la ultima injectare.

Procedurile menționate se adresează tuturor pacienților care își doresc rejuvenarea facială sau corporală prin tratamente minim invaziv dar care pot produce o schimbare în calitatea vieții pacientului prin creșterea stimei de sine adusă de îmbunătățirea aspectului fizic. Acestea se pot efectua în completarea planului terapeutic estetic chirurgical și reprezintă expunerea punctului personal de vedere. Acest lucru încurajează conceperea unor protocoale terapeutice personalizate, menite pentru reducerea riscurilor  operatorii, adaptate dorințelor și posibilităților financiare ale fiecărui pacient.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha