46
None

De ce sa alegem contraceptivul Mirena

     Creat iniţial în scop contraceptiv, Mirena este un dispozitiv în forma literei T, care se inserează intrauterin, unde eliberează zilnic cca 20 mcg Levonorgestrel, timp de 5 ani. Levonorgestrelul este un derivat de 19-nortestosteron care este absorbit în reţeaua capilară bazală a endometrului, astfel încât Mirena are nu numai un efect contraceptiv, ci şi unul curativ.    

   Orice dispozitiv intrauterin (sterilet) împiedică nidaţia oului în cavitatea uterină; în plus faţă de un sterilet obişnuit, sistemul intrauterin Mirena protejează şi de nidaţia extrauterină a oului, deci de sarcina ectopică. Prin creşterea vâscozităţii mucusului cervical împiedică ascensionarea infecţiei din vagin, deci diminuează riscul de boală inflamatorie pelvină.     

     Datorită efectelor predominant locale ale Levonorgestrelului, Mirena are un incontestabil rol terapeutic în:

  • Hiperplazia de endometru,
  • Adenomioza,
  • Endometrioza,
  • Fibromatoza uterină cu metroragi.

     Efectul antiproliferativ şi antiangiogenetic asupra endometrului determină reducerea cantitativă drastică a sângerărilor menstruale, ceea ce este benefic pentru pacientele cu menoragii.     

    Am utilizat Mirena, cu succes, şi pentru protecţia endometrială în terapia hormonală a menopauzei. Este o soluţie ideală, deoarece, nefiind un produs care trebuie înghiţit, nu se metabolizează în ficat şi nu contracarează efectele benefice ale estrogenilor asupra lipidelor serice şi lipoproteinelor, iar efectul este maxim şi continuu la nivel local.   

       În concluzie, Mirena este un contraceptiv de elecţie, o importantă metodă de tratament în patologia de endometru şi o elegantă opţiune în terapia de substituţie. Montarea este facilă datorită sistemului special de inserţie, durata efectului este de 5 ani, nu este perceput de partener în timpul actului sexual, iar după extragerea sa efectele sunt complet reversibile.

Comentarii


M.O.

Am venit la doamna dr. Sgarbura disperata pentru ca pierdeam sange si doctorii din orasul meu voiau sa-mi scoata uterul. Dansa mi-a facut histeroscopie, chiuretaj biopsic si in urma rezultatului mi-a propus MIRENA ca tratament. Ideea a fost geniala pentru ca am ramas cu uterul si ma simt foarte bine.

Dec. 26, 2010, 6:17 p.m.
17
0

laura

de cca un an de zile am fost diagnosticata cu adenomioza uterina ,ovare polichistice ,polip endometrial .mentionez ca am si o insuficienta venoasa cr.ginecologul mi-a recomandat steriletul Mirena(a spus ca as avea f. mare indicatie de acest sterilet,spunand ca nu am alternativa)spuneti-mi va rog daca pot sa-mi montez acest sterilet fara a-mi pune in pericol viata tinand cond de afectiunea vasculara.si ce as putea face pt. a-mi imbunatati circulatia membrelor daca-mi implantez acest sterilet.multumesc f. mult.

March 21, 2011, 12:29 p.m.
2
0

ildico

Raspuns pentru Laura Eu am avut un polip endometrial si mi l-a scos prin histeroscopie, nu cred ca e bine sa pui sterilet peste polip. Daca vrei, poti sa te programezi la clinica doamnei doctor Zorela Sgarbura, se numeste Ego Metacs Medical, tel 0213200506

March 23, 2011, 11:13 p.m.
8
1

Dr Zorela Sgarbura

Buna ziua, Laura! Revista Saptamana Medicala, foarte grijulie cu cititorii ei, mi-a semnalat intrebarea dumneavoastra si m-a rugat sa raspund. In general, nu dau raspunsuri in afara examinarii pentru ca numai dupa examenul ginecologic si explorarile adiacente ai un context clinic complet. Totusi as dori sa va spun ca daca , la ecografia vaginala s-a banuit un polip endometrial, urmatoarea etapa este histeroscopia si eventual polipectomia (scoaterea polipului pe cale histeroscopica si ex anatomopatologic). Levonorgestrelul din Mirena are un efect predominant local, efectele sale sistemice, adica in afara uterului sunt minime. Sanatate!

March 24, 2011, 1:53 p.m.
8
1

laura

multumesc f. mult pt mult pentru sfaturi. Ginecologul mi-a recomandat un chiuretaj biopsic pe ca l-am si facut fara a mai sta pe ganduri ,iar rezultatul de la biopsie este:hiperplazie adenomatoasa simpla fara atipii.In aceasta situatie ginecologul mi-a recomandat Mirena,sau tratament oral cu progesteron.ce modaliatate sa aleg in situatia in care am insuf. venoasa cr.este necesar un dopler pt. certitudine -ma refer la clarificarea afectiunii vasculare. O alta problema ar mai fi ca in oct. trebuie sa ma operez de tiroida.intrebarea este-daca montarea unui sterilet Mirena acum ma afecteaza post operator,ma refer la complicatii vasculare.multumesc f. mult pt. tot.am mare nevoie de sfatul vostru pt. a stii ce cale sa aleg,deoarece ginecologul a fost f. ferm-am mare nevoie de acest sterilet Mirena,iar ch. vascular nu este de acord .

April 2, 2011, 4:53 p.m.
3
0

csilla

In cazul cand, exista diagnosticul de tromboflebita bilaterale,membre inferioare , sub tratament cu anticoagulante (simptron de 4 mg), este reomandat steriletul Mirena? Cu multumiri!

Dec. 27, 2011, 2:28 p.m.
9
2

shalata beatrice

buna ziua! in urma histeroscopiei mi s-a pus diagnostic de hiperplazie simpla cu atipii(stiu ca e o forma mai usoara de a zice cancer de endometru), vreau sa stiu daca cu tratament cu progesteron exista vreo sansa sa nu fac histerectomie.mentionez ca de 5 ani vreau o sarcina, sunt cu analizele perfecte, nu am luat anticonceptionale, sau alti hormoni...tot timpul mi s-a spus ca sunt perfect sanatoasa. astept un raspuns! multumesc!

April 23, 2013, 12:22 p.m.
2
1

Redactie

Va sugerez in cazul special al dumneavoastra sa sunati la telefonul medicului si sa cereti direct indicatiile medicale adecvate, poate si o programare la consult, noi suntem aici doar administratorul sitului.

April 23, 2013, 1:02 p.m.
1
1

nicoleta elena

DRAGA CSILLA EU SINT DE 2 ORI OPERATA PE INIMA SI IAU SI EU SINTROM DE 4 MG SI IN URMA UNOR HEMORAGII PUTERNICE MI SA PUS UN STERILET MIRENA IN FEBRUARIE SI DE ATUNCI NU AM MAI AVUT PROBLEME DAR SA STI CA NU ARE TREABA SINTROMU CU STERILETUL EU AM DISCUTAT SI CU CHIRURGU CARE MA OPERAT LA INIMA SI EL TOT MIRENA MIA RECOMANDAT SANATATE MULTA

March 25, 2014, 10:25 a.m.
1
2

Ramona

Am un sterilet mirena de 4 luni ,mi-a fost recomndat pentru ca aveam anemie si hemoglobina 9,5.Dupa 4 luni de la instalarea steriletului m-am ingasat cateva kg bune si sangerarile abundente au revenit.Nu stiu ce sa fac sa-l extrag sau nu.

Feb. 27, 2015, 9:04 p.m.
9
3

Alina

Am un sterilet de patru luni. De atunci sangerez continuu. E normal?

June 16, 2015, 8:30 p.m.
2
2

Alina

Am un sterilet Mirena de patru luni. De atunci sangerez continuu. E normal?

June 16, 2015, 8:31 p.m.
4
2

Mihai

Vand Sterilet Mirena !! Pret 350 lei !!! \r\nRecomandat pentru persoanele peste 40 ani.\r\nData expirari 2016! \r\n\r\nDetali la adresa robertw3e@yahoo.com

June 26, 2015, 4:50 p.m.
3
0

gabriela

Gabriela\\r\\nbuna ziua ,,,am sterilet ,,,Mirena,, de patru luni ,,de atunci singerez,,,,Putin dar singerez ,,,e normal ???va rog sa îmi răspunderii sint ingrijoratA

Dec. 15, 2015, 9:56 a.m.
3
0

gabriela

Gabriela acest sterilet la. Pus la recomandarea medicului pentru un fibrom,,

Dec. 15, 2015, 10:02 a.m.
1
1

Diana

Pot folosi Mirena ca metoda contraceptiva daca nu am avut nicio sarcina?

Jan. 6, 2016, 6:24 p.m.
1
0

mariana

Mi a recomandat doctorul strilet mirela am fibron eu sunt foarte încrezătoare ca o sa fie bine...

April 23, 2016, 5:39 p.m.
5
4

Mio

Buna ! Am 47 de ani si sunt la al doi lea sterilet Mirena pe care trebuie sa il scot la scot la sf lunii mai dupa 5 ani de utilizare. Pot sa il mai tin cateva luni?Daca il scot pe acesta pot sa il pun imediat pe al trei lea?\r\nMultumesc!

May 23, 2016, 3:41 p.m.
2
2

Simona

Buna ziua aș dori să știu dacă îmi este recomandat Mirena deoarece sufăr de tromboză de sinus transvers stâng în recidivă . Mulțumesc.

Nov. 10, 2016, 2:39 p.m.
0
0

fELICIA

Sufar de endometrioza grad 3-4. AM DURERI RECTALE SI SACRALE CONTINUE DE APROAPE 4 SAPTAMANI, DUPA ULTIMA MENRUATIE.CREDETI CA M-AR AJUTA UN DISPOZITIV MIRENA?

Nov. 19, 2016, 10:30 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Sunati la Cabinet medical Ego Metacs Medical Tel: 021.320.05.06; 0748.985.662

Nov. 20, 2016, 8:32 p.m.
0
0

mihaela

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la dilema mea.fac de 4 luni un tratament cu orgametril pentru amenoree.varsta mea este de 47 de ani.in urma acestui tratament am:dureri de cap, edeme pe fata,picioare,maini.doamna doctor mi-a propus o schimbare .Sa inlocuiesc orgametrilul cu mirena.Nu prea inteleg citind prospectul ,beneficiile.In speranta ca ma puteti lumina astept opinia dumneavoastra.

Feb. 15, 2017, 3:32 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha