None

Frigul si agravarea Simptomatologiei unor afectiuni

Odată cu scăderea temperaturilor se observă şi o creştere a numărului de vizite la cabinetele medicale. Pe lângă afecţiunile care au legătură cu sistemul imunitar şi cel respirator, scăderea temperaturii aerului are efect agravant şi asupra sistemului cardiovascular şi articular.

Mecanismul se manifestă prin vasoconstricţia vaselor mici de sânge, astfel încât organismul să piardă cât mai puţină căldură. Această vasoconstricţie are drept urmare o irigare mai redusă la nivel periferic, iar din cauza acestei reduceri a fluxului sangvin este accentuată simptomatologia diverselor afecţiuni.

Persoanele care suferă de afecţiuni cardiace, datorită mecanismului de reducere a circulaţiei capilare, constată o creştere a tensiunii arteriale. În unele cazuri, aceste variaţii ale tensiunii arteriale sunt însoţite şi de variaţii ale pulsului, putând să le creeze mari neajunsuri celor care au şi afecţiuni ale vaselor sangvine. Pentru aceste persoane, de un real ajutor poate fi Coenzima Q 10 în ulei de cătină forte (30 mg) - o capsulă după masa de dimineaţă; L – carnitin complex 2 capsule/zi după mesele de prânz şi seara şi Gemoderivatul de muguri de plop, câte o monodoză înainte de fiecare masă, diluat în apă.

Persoanele care suferă de afecţiuni articulare, începând de la uşoare dureri ale articulaţiilor mici la nivelul mâinilor şi picioarelor şi terminând cu artroze ale articulaţiilor mari (genunchi, şold), pot folosi diverse produse care să le fie de un real ajutor:

- Gemoderivatul de coacăz negru, câte 1(una) monodoză înainte de fiecare masă, diluat în apă;

- Gemoderivatul de viţă-de-vie, câte 1(una) monodoză înainte de mesele de dimineaţă şi prânz, diluat în apă;

- Gemoderivatul de mur, câte 1(una) monodoză înainte de masa de seară, diluat în apă;

- Codartroz, câte 1 (una) capsulă după fiecare masă;

- Supliform poate fi folosit local - după aplicarea pe locul dureros, acesta se acoperă şi se menţine cald cca 15 minute.

Revenind la aparatul respirator, menţionăm că în această perioadă se accentuează şi se reactivează afecţiuni mai vechi, cronicizate.

Ne vom referi la unele dintre cele mai frecvente: bronşite şi sinuzite.

În cazul bronşitelor pot fi folosite:

- Tinctura de pătlagină, 40 picături diluate în apă, după fiecare masă.

- Gemoderivatul de mesteacăn pufos, câte 1(una) monodoză înainte de fiecare masă, diluat în apă;

- Tinctura de Echinaceea, 40 picături diluate în apă, după fiecare masă.

În cazul sinuzitelor pot fi folosite:

- Gemoderivatul de coacăz negru, câte 1(una) monodoză, înainte de mesele de dimineaţă şi seară, diluat în apă;

- Uleiul volatil lavandă (aromoterapie);

- Gemoderivatul de pin, o monodoză înainte de masa de prânz, diluat în apă;

- Tinctura de afin, câte 40 picături diluate în apă după fiecare masă.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha