None

Avem nevoie de vitamina C?

Exista Există o mare confuzie intre între cresterea creşterea rezistentei rezistenţei organismului si şi cresterea creşterea imunitatii imunităţii organismului.

Orice persoana persoană doreste doreşte sa să aiba aibă un organism cu rezistenta rezistenţăcrescutaă la infectiiinfecţii, stres, boli si şi suprasolicitare, dar nu este deloc bine sa să ai imunitatea crescutacrescută.

Imunitatea crescuta crescută presupune un raspuns răspuns imun mai puternic decaât in în mod normal, cu risc mare de aparitie apariţie a fenoemnelor autoimunitare, adica adică de atac al sistemului imun impotriva propriilor structuri ale organismului, fenomen denumit autoimunitate, cu aparitia apariţia de boli autoimune.

Acum 30 de ani, Linus Pauling, chimistul laureat al Premiului Nobel, isi publica volumul sausău, numit „Vitamina C si şi racelilerăcelile ”, in în care recomanda ca oamenii sa să ia un gram de vitamina C in în fiecare zi, pentru a preveni racelilerăcelile.

Autorii celui mai recent studiu in în domeniu nu spun ca că Pauling a gresitgreşit, ci doar ca că era excesiv de optimist.

Profesorul Harri Hemilä, de la Universitatea din Helsinki, - Finlanda, impreuna împreună cu altialţi trei colegi de-ai saisăi, au facutfăcut un studiu pe 11.000 de participanti participanţi pe o perioada perioadă de mai multi multe zeci de ani, comparand comparând folosirea zilnica zilnică de a vitamina vitaminei C cu cea a unui placebo.

Concluzia acestui studiu a fost ca că riscul de a raci răci era diminuat doar cu 4%, cercetatorii cercetătorii spunandspunând ca că acest beneficiu al vitaminei C este atat atât de mic, incat încât nu merita merită sa să o iei in în fiecare zi. „Nu are sens sa să iei vitamina C timp de 365 de zile pe an ca sa să micsorezimicşorezi riscul de a racirăci”, a spus Profesorul profesorul Harri Hemilä intrîntr-un articol din MedPage Today. Cu toate acestea, ei au descoperit totusi caă acei participantiparticipanţi care sufereau de stres fizic aveau sanse şanse cu 50% mai mici sa să raceascarăcească daca dacă luau regulat suplimente regulate de vitamina C, in în comparatiecomparaţie cu placebo.

Cu toate acesteaTotuşi, medicii sunt de parere părere ca că vitamina C ramane rămâne esentialaesenţială. , Ccu o importanta importanţă capitala capitală pentru organism, ajutandajutând la regenerarea tesuturilorţesuturilor şi a pielii, repararea tendoanelor şi, a ligamentelor rupte si la regenerarea pielii.

Vitamina C este vitamina cea care intervine si şiin în procesele de oxido-reducere, contribuind la construirea sistemului imunitar si şi micsorind micşorând riscul de cancer, de boli de inimainimă, artritaă si şi alte boli inflamatoare. Are rol anti--infectios şi, tonifiant, participa participă la detoxifierea organismului si şi la folosirea rezervelor de fier, protejeaza protejează vitaminele A si şi E, economiseste economiseşte vitaminele din complexul B.  

Corpul uman nu produce vitamina C pe cont propriu, asa aşa ca că are nevoie sa să extraga extragă aceasta această vitamina vitamină din alimentatia alimentaţia zilnicazilnică.

Din fericire, vitamina C se gaăsesşte in în multe dintre alimentele pe care le consumamconsumăm, asa aşa ca că deficienta deficienţa este foarte rararară. TotusiTotuşi, in în momentul in în care nu avem suficienta suficientă vitamina C in în organism, putem suferi de anemie, sangerarisângerări la nivelul gingiilor, infectiiinfecţii si şi vindecarivindecări intarziateîntârziate ale ranilorrănilor.

Cantitatea zilnica zilnică recomandata recomandată de vitamina C este, pentru barbatibărbaţi, de 90 de miligrame, si, pentru femei, de 75 de miligrame, iar cantitatea maxima maximă este de 2.000 de miligrame (doua două grame). Cel mai bun mod de a consuma vitamina C este prin intermediul alimentelor. Cele mai bune surse sunt fructele si şi legumele.

Iată câteva exemple de alimente bogate in în vitamina C:

- patrunjelpătrunjel - portocalele - sucul de lamaielămâie - conopida - varza - broccoli - ardeiul - seminteleseminţele de mustarmuştar - capsunilecăpşunile - varza de Bruxelles  

Vitamina C se mai gasestegăseşte in în cantitati cantităţi apreciabile si in înpatrunjel, broccoli, rosiiroşii şi în, cartofi.

Din pacatepăcate, vitamina C se distruge usor uşor prin preparare sau gatittermică. Pentru a o pastrapăstra, puteti puteţi urma aceste sfaturi:

Mancati Mâncaţi fructe si şi legume crude cat cât mai proaspete. !

Taiati Tăiaţi legumele chiar inainteînainte sa să le mancati mâncaţi sau sa să le gatitigătiţi!.

PreparatiPreparaţi alimentele bogate in în vitamina C in în cat cât mai putina puţină apaapă!.

Persoanele sanatoasesănătoase care mananca mănâncă multe fructe si şi legume au nevoie foarte rar de suplimente de vitamina C, iar studiile clinice au demonstrate, dupa după cum am specificat mai sus, ca că suplimentele nu ajuta ajută la prevenirea racelilorrăcelilor, desideşi pot contribui uneori la micsorareamicşorarea duratei acestora. DesiDeşi, in în general, excesul de vitamina C ese eliminată in prin urinaurină, dozele mai mari pot cauza dureri de cap, urinari urinări frecvente, diaree si şi greatagreaţă.

Asa Aşa cacă… ar fi bine sa să te vă asiguraţi ca că aveţi un aport suficient de vitamina C, pentru o sanatatesănătate de invidiat.!

Autor:

Centrul Medical

Bio Terra Med

 

4

 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha