11
None

Putem evita ridurile?

Un răspuns rapid și simplu poate fi descurajator, căci pe măsură ce timpul trece, indiferent de câtă grijă aveți de ten, ridurile vor apărea, mai devreme sau mai târziu. Însă, chiar dacă nu le puteți preveni, cu siguranță puteți să le întârziați apariția. Sau, când au apărut și încep să vă deranjeze din punct de vedere estetic, începeți tratamentul lor cu proceduri neinvazive și mult mai târziu apelați la procedurile chirurgicale.

Încă din tinerețe, când vi se pare că mai sunt zeci de ani până să vă apară primul rid, vă sfătuiesc să aveți grijă de tenul dumneavoastră și să îl protejați de diverși factori externi, de mediu, care produc o deteriorare a lui. Îngrijirea, hidratarea, curățarea tenului sunt primii pași pe care trebuie să îi urmați și care trebuie să devină o rutină, indiferent de vârstă. Bineînteles, produsele cosmetice pe care le folosiți trebuie să fie de calitate și potrivite vârstei. În ceea ce privește factorii de mediu, așa cum iarna simțiți că vi se usucă tenul de la vânt, frig și nu vă place, așa și vara soarele dăunează pielii (mai exact razele ultraviolete cu care intrați în contact și la solar). Ca atare, protejați-vă tenul, și iarna, și vara. Și încercați să aveți un stil de viață cât mai sănătos, faceți mișcare, urmați o dietă alimentară echilibrată, odihniți-vă suficient și evitați fumatul (un al factor despre care se știe că ”favorizează” apariția precoce a ridurilor).

În general, primele riduri care apar sunt cele de expresie, care mie mi se par naturale și nu recomand eliminarea timpurie a lor. Când vorbim despre expresii faciale, ne putem referi la un alt factor care contribuie la apariția ridurilor. În timp, acestea se adâncesc și acesta este momentul în care putem discuta de anumite intervenții neinvazive pentru tratarea lor.

Discutam aici despre tratamentele cu laser și cele cu radiofrecvență care pot fi aplicate pe față, gât, decolteu, abdomen, coapse, fese și fața interioară a genunchilor; injecțiile cu toxină botulinică (celebrul botox) pentru ridurile perioculare (coada ochiului) și pentru cele de pe frunte care se aplică la un interval de patru sau șase luni; injecțiile cu acid hialuronic sau alte substanțe de umplere (cum ar fi colagenul, grăsimea proprie, hiroxiapatita de calciu etc.) pentru zonele de mijloc și inferioare ale feței (pomeți, nas, gură, bărbie), care trebuie repetate la un interval de timp de câteva luni.

Așa cum am menționat și la început, factorul timp este definitoriu în apariția ridurilor. De ce? Se numește, în termeni foarte cunoscuți, îmbătrânire. În termeni poate mai puțin cunoscuți, cantitatea de colagen și elasină din piele se diminuează, iar pielea își pierde suplețea și elasticitatea, ducând la apariția ridurilor, nu numai pe față, dar și pe gât, în zona decolteului și chiar și pe corp. Mai mult, cu cât înaintați în vârstă, mușchii de la nivelul feței își diminuează și ei tonusul, pleoapele la fel. Nu aș putea să vă menționez o vârstă anume când se întâmplă aceste lucruri, deoarece depinde foarte mult de organismul fiecăruia și de ereditate (uitați-vă cu atenție la părinții dumneavoastră). Însă acesta este momentul în care putem discuta despre intervenții chirurgicale, precum lifting cervico-facial sau blefaroplastie, prin intermediul cărora rezolvăm și slăbirea și relaxarea mușchilor, dar și excesul de tegument.

Ca o conculzie, aș putea spune că fiecare vârstă are specifcul ei, că trebuie să aveți grijă din timp de tenul dumneavoastră, iar când se ajunge în acel moment în care simțiți că trebuie să faceți ceva mai mult, să aveți grijă cu ce începeți. Și încă nu aspect important, nu vă recomand ștergerea completă a ridurilor, pentru că oferă un aspect de față imobilă destul de puțin natural. Opțiunile sunt nenumărate, mai ales că tehnologia este de partea noastră în ultimii ani, cu diverse tratamente, tehnici și echipamente, așa că sfătuiți-vă la fiecare pas cu medicul specialist în chirurgie plastică.

Despre cum tratăm ridurile puteți citi accesând acest link http://drsorinnae.ro/proceduri-nechirurgicale/tratamentul-ridurilor_11_198.html  și despre lifting cervico-facial aici și blefaroplastie aici.

 

Dr. Sorin Nae

Medic primar chirurgie plastică

www.drsorinnae.ro   

+40.722.587.494

office@drsorinnae.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha