11
None

Ridicare și mărire sâni – două operații într-una singură

După perioada de alăptare, după pierderi masive în greutate sau din cauza înaintării în vârstă sânii se lasă, au acel aspect de ”căzut” care poate fi corectat printr-o intervenție chirurgicală de ridicare și mărire sâni, cu alte cuvinte corectăm poziția sânului și mărim volumul acestuia.

Intervenția chirurgicală pentru ridicare și mărire sâni reprezintă, de fapt, două operații care se desfășoară în cadrul aceleași sesiuni chirurgicale: într-o primă fază se substituie volumul pierdut din glanda mamară, iar în a doua fază se scoate excesul de piele și se ridică areolele, dacă acest lucru este necesar.

Pregătirea operației

Pregătirea pentru această operație începe cu un consult în cadrul căruia trebuie să îi explicați chirurgului plastician foarte clar ceea ce vă doriți, iar el, după o evaluare minuțioasă, trebuie să vă explice exact ce se poate obține și cum va arăta rezultatul final. De regulă, recomand ca volumul sânului să fie asemănător cu cel dinainte de lăsarea sânului.

Tot în această etapă se vor realiza analize imagistice (cel puțin o ecografie mamară pentru a verifica starea glandei mamare) și analize uzuale de sânge. Dacă totul este în regulă și în ceea ce privește investigațiile de laborator, intervenția poate fi realizată. Dar înainte trebuie să evitați fumatul, expunerea excesivă la soare și dietele restrictive, pentru că starea de sănătate trebuie să fie bună în momentul operației. Apoi, cu 14 zile înainte trebuie să întrerupeți administrarea oricărui medicament pe bază de acid acetil salicilic și administrarea anticoncepționalelor cu 4-6 săptămâni înainte de momentul operației.

Operația mărire și ridicare sâni

Se face cu anestezie generală și durează aproximativ 3-4 ore, în cazul unui chirurg experimentat, dar și în functie de cât de complicat este cazul. Așa cum explicam la început, în prima parte a operației, are loc poziționarea implantului mamar. În a doua parte a operației vom elimina excesul de piele și vom repoziționa areolele.

În funcție de cât de „căzut” este sânul, intervenția se realizează cu mai multe sau mai puține tăieturi. Chirurgul plastician va aborda schema chirurgicală discutată și stabilită la consultul preoperator în ceea ce privește tăieturile (periareolare, verticale, "in ancora") și pozitionarea implantului (subglandular, submuscular, dual plane).

După operație

Urmează una-două zile de spitalizare, pentru că trebuie să rămâneți sub supraveghere medicală. Durerea este similară cu o febră musculară puternică, dar cedează în câteva zile. După 10 zile se scot firele, din acest moment vă puteți relua activitățile obișnuite, cu condiția să vă simțiți bine, altfel mai puteți aștepta încă 3-4 zile. Eforturile fizice ușoare pot fi reluate după 3 săptămâni și cele intense după aproximativ 2 luni. Foarte important este ca în primele 3 luni să purtați o bustieră elastică, atât ziua, cât și noaptea.

Operația de ridicare și mărire sâni este una dintre cele mai dificile intervenții estetice la nivelul sânului, sunt cazuri în care se abordează cele două etape în sesiuni chirugicale separate, la distanță de câteva luni, situație care prezintă dezavantajul a două anestezii generale și două intervenții chirurgicale asupra organismului. Subiectul este în continuă dezbatere, însă la un chirurg experimentat, operația are rată mare de succes într-o singură etapă.

Dr. Sorin Nae, Medic primar chirurgie plastică

www.drsorinnae.ro

+40.722.587.494

office@drsorinnae.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha