47
None

Copiii iau lucrurile în serios

     Beneficiile portului lentilelor de contact de către copii sunt, practic, aceleaşi ca şi pentru adulţi: estetice (de imagine), alternativa ideală în cazul practicării sporturilor, vedere mai naturală, precum şi preferinţa multor pacienţi faţă de ochelari. S-a dovedit, de altfel, că aproximativ 35% dintre copiii care poartă ochelari sunt agresati de către colegi de aceeaşi vârstă sau mai mari, ceea ce poate oferi un argument în plus pentru această preferinţă.

     O echipă de la Ohio State University a analizat modul în care portul lentilelor de contact a schimbat percepţia asupra propriei persoane în cazul copiilor între 8 şi 11 ani având miopie. Au constatat că portul lentilelor de contact de către aceşti copii i-a făcut să se simtă mai bine în privinţa propriei imagini, a abilităţilor sportive şi a acceptării sociale comparativ cu alţi copii de vârsta lor purtători de ochelari. Studii anterioare au indicat că portul lentilelor de contact a imbunătăţit considerabil calitatea vieţii copiilor şi adolescenţilor, în special modul în care îşi percep înfăţişarea, satisfacţia privind corecţia vederii şi activităţile de socializare.

     Percepţia generală este că adaptarea cu lentile de contact a copiilor este mai dificilă, durează mai mult şi, în plus, copiii sunt dispuşi chiar mai puţin decât adulţii să respecte instrucţiunile de folosire şi întreţinere a lentilelor de contact, precum şi recomandările medicului. Realitatea infirmă aceste prejudecăţi.

     În mod surprinzător poate, copiii dovedesc un grad de complianţă mult mai ridicat. În primul rând, sunt obişnuiţi să înveţe, sunt mai atenţi când li se explică şi recunosc autoriatatea medicului şi a părinţilor. Mai ales atunci când relaţia părinte-copil funcţionează pe principiul unui parteneriat, gradul de succes este foarte ridicat. În al doilea rând, deşi preferă lentilele de contact ochelarilor din considerente subiective, motivaţia de a se conforma recomandărilor este cu atât mai puternică. Copiii iau lucrurile în serios!

     25% dintre specialişti adaptează copiii cu lentile de contact între 8-12 ani. Poate tocmai considerentul îmbunătăţirii calităţii vieţii este cel care determină utilizarea mai corectă a lentilelor de contact pe termen lung de către copii comparativ cu adulţii.

     Într-o etapă din viaţă când imaginea şi aspectul fizic sunt considerate elemente determinante ale succesului, la rândul lor, adolescenţii pot fi reticenţi să poarte ochelari, ceea ce duce adeseori şi la refuzul sau inconsecvenţa de a-i purta. Lentilele de contact îmbunătăţesc percepţia de sine şi le permit flexibilitatea de a-şi 'schimba' înfăţişarea în funcţie de starea de spirit, stilul dorit sau de preferinţele personale. Lentilele cosmetice sunt populare în rândul tinerilor şi necesită respectarea aceloraşi instrucţiuni de întreţinere, motiv pentru care este categoric de preferat să fie furnizate prin canale profesionale decat prin canale comerciale.

     Date şi informaţii preluate din prezentarea Prof. Bruce Evans, Children and contact lenses în cadrul Conferinţei BCLA 2010 şi din articolul: Andrew J.Elder Smith, Do teenagers deserve contact lenses?

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha