None

Importanta calciului pentru organismul uman

Calciul organic reprezintă o verigă importantă în metabolismul osului. Deficitul de siliciu organic creează probleme grave în asimilarea şi captarea calciului în structura osului.

În diferite perioade ale vieţii necesarul de calciul şi siliciu este mult mai mare faţă de normal. Copilăria, adolescenţa, sarcina reprezintă etape cu necesar crescut de minerale. Recomdat este Apiosteomarin (calciul din cochilie de scoică) câte 3-6cp/zi şi Mineralveg (siliciu organic) câte 3 cp/zi, iar pacienţilor cu deficit proteic recomandat este Nutriosteomarin câte 3-6cp/zi, împreună cu mineralveg (indicat în malnutriţie, cure de slăbire).

Nu trebuie neglijate persoanele cu consumuri mari de Ca şi Mg (atleţi, alpinişti etc) indicaţia păstrându-se şi pentru ei. Semnalăm sindromul de menopauză în care pierderile de minerale sunt extrem de importante (între 1-2%din masa scheletului/an). Pentru a putea încetini demineralizarea scheletului osos, secundare pierderii suportului osteogenic se recomandă un preparat cu pivot mineral (calciul din cochilia de scoică) cu fitoestrogeni câte 3-6cp/zi împreună cu Mineralveg 3 cp/zi. Administrarea profilactică de Menomarin Forte poate preveni cazuri clinice care se manifestă sub diferite forme:

forme depresive

forme cu bufeuri

forme cu imunodepresie

Considerăm că tratamentul profilactic la menopauză poate preveni multe din incidenţele neplăcute ce însoţesc vârstele avansate (fracturi de col uterin).

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha