None

Insolatia

Apare datorită unor tulburări ale mecanismului de termoreglare induse de cele mai multe ori de expunerea prelungită, cu capul descoperit, la acţiunea razelor solare. Însă sunt cunoscuţi şi alţi factori care conduc la apariţia insolaţiei: activitatea intensă, vremea umedă şi foarte caldă, aerisirea improprie, munca fizică într-un mediu cald, îmbrăcămintea groasă şi deshidratarea- factori ce vor impiedica organismul să răspundă prin intensificarea transpiraţiei.

Acţiunea tuturor acestor factori vor induce o acumulare de lichid la nivelul scoarţei cerebrale denumită EDEM CEREBRAL a cărei gravitate influenţează “buchetul” simptomatic: vărsături, cefalee, fotofobie (deranjează lumina), ameţeli, febră, frison, tulburări de vedere, de echilibru şi, într-un final, alterarea stării generale, care poate merge chiar până la comă.

Trebuie remarcat faptul că simptomele caracteristice sunt reprezentate de cefalee, febră şi vărsătură de tip central, vărsătura care apare spontan şi în jet.

Nu cunoaştem o gradare a tipurilor de insolaţie, dar ea se manifestă diferit la diversele categorii de vârstă. Astfel la copii şi bătrâni, insolaţia are efecte mai puternice din cauza deshidratării ce urmează vărsăturilor.

În cazul în care reuşim să punem acest diagnostic este necesară cunoaşterea unor măsuri de prim ajutor, care au drep scop reducerea edemului cerebral, şi pe care trebuie să le aplicăm de urgenţă:

- aşezarea pacientului într-un spaţiu răcoros, dezbrăcarea lui pentru a facilita contactul cu aerul, şi instituirea unor tehnici de scădere a temperaturii corpului.

- aplicarea de comprese cu apă rece la nivelul capului va reduce edemul cerebral. Se poate aplica şi gheaţa, dar nu direct pe piele, pentru că, pe lângă arsura termică, ea poate provoca degerături.

Atenţie !!! nu introduceţi copilul sau adulţii în băi cu apă rece doarece există riscul apariţiei unui stop cardio-respirator prin intensificarea edemului cerebral urmat de hernierea olivelor bulbare la nivel occipital.

De aceea este necesar ca în trusa de vacanţă sau în orice familie să existe produse adresate acestei afecţiuni, care poate apare în orice mediu.

Recomandăm ca în momentul apariţiei acestor simptome datorită factorilor enumeraţi să efectuaţi de urgentă badijonaj pe suprafaţa întregului corp cu ORTO-GEL (ELIDOR) un excelent remediu natural pentru combaterea edemului cerebral şi pentru echilibrarea mecanismelor de termoreglare.

Acest produs după aplicare realizează iniţial senzaţia de răcoare, ulterior apare vasodilataţia periferică esenţială pentru reducerea edemului cerebral, implicit a tensiunii intracraniene răspunzătoare de apariţia cefaleei şi a vărsăturilor. După iniţierea acestor efecte apare şi transpiraţia, factor cheie în termoreglare.

Acest produs cu o puternică acţiune antiinflamatoare prin absorbţia de la nivelul pielii (suprafaţă mare) realizează o concentraţie plasmatică adecvată pentru iniţierea efectelor sistemice (chiar la nivel cerebral) cât şi pentru normalizarea tulburărilor de permeabilitate vasculară.

De asemenea recomandăm administrarea concomitentă de INFLUREX (ELIDOR) - 2cpr. x 2/zi - un produs care vine să potenţeze efectul antialgic necesar pentru calmarea cefaleei.

După utilizarea acestui procedeu (2-3 ori/zi) intensitatea simptomelor scade în intensitate iar în aproximativ 24-48 ore pacientul poate fi refăcut complet.

Dacă în decurs de 12 ore, (după trei aplicaţii) pacientul nu prezintă ameliorare este obligatorie prezentarea la o unitate medicală specializată pentru a beneficia de o evaluare şi o conduită terapeutică adecvată.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha