Cunoaşterea ca formă de înţelegere a universului înconjurător se structurează pe forma materială organică numită sintetic “materia cenuşie”. Ea este compusă dintr-o reţea de neuroni interconectaţi, care fac ca informaţiile să fie stocate în fişiere diverse ce pot fi accesate şi folosite în situaţiile existente.
Apariţia memoriei coincide cu apariţia lumii vii.
Oricât de jos este situată pe scara evoluţiei, entitatea biologică dispune de memorie care îi permite să evite pericolele vitale. Memoria actuală se suprapune cu memoria filogenetică şi se creează o memorie caracteristică fiecărui individ în parte.
Lipsită de această memorie, vietatea dispare pentru că nu mai poate deosebi situaţiile banale de cele cu adevărat periculoase. Prin dezvoltarea speciilor, memoria capătă valenţe adaptative, recunoscându-se că memoria omului este cu totul alta decât cea a maimuţei sau delfinului.
Creierul uman stochează informaţiile în raport cu mediul înconjurător, socioprofesional, prin lanţuri de algoritmi complecşi care se modifică de la o perioadă la alta. Îmbunătăţirea memoriei este factorul esenţial în aprofundarea cunoaşterii.
La orice vârstă neurotonicele sunt binevenite.
ERGONIC (ELIDOR) stimulează memoria atât prin vasodilataţie cerebrală cât şi prin stimulare metabolică persistentă (adaptogeni şi produse apicole).
NEUROFORTE (ELIDOR) prin aportul de CĂTINĂ, lecitină, propolis alături de ginkgo biloba, ameliorează vizibil activităţile neuronale.
Menţinerea unei mase active neuronale este o condiţie importantă pentru evitarea deteriorării neurologice. Menţinerea unor vase elastice, lipsite de plăcile adenomatoase (INFRALIPID), reprezintă calea spre antiaging neuronal.
Cu ajutorul produselor antioxidante , - ELIDOR (3-6 cpr./zi) şi CAROFORT PLUS – ELIDOR (3-6 cpr./zi) se evită în mare măsura îmbătrânirea creierului.