None

Raceala poate fi combatuta cu succes

-strănut

-nas înfundat

-tuse

-disconfort la deglutiție

-pierderea simțului mirosului și gustului

Durata medie a afecțiunii este de aproximativ o săptămână cu variații induse de vârstă (copil, bătrân), de statusul imunitar (imunodepresie), de contextul socio- professional (colectivitati) etc..

Răceala este extrem de contagioasă. Transmiterea se face prin picăturile de lichid infectat sau prin atingere (ochi, nas). Copiii pot face 6-8 episoade de răceala de-a lungul unui an.

Tratamentul este simptomatic:

-repaus prelungit

- ingestia de lichide din abundetă: ceai, supe, sucuri de fructe.

-gargară pentru diminuarea simptomatologiei orofaringiene

-administrarea de imunostimulente: ECHINACEEA PLUS PROPOLIS -3-6 comprimate/ zi sau LIZOVIR 3-6 comprimate /zi

Pentru cuparea sindromului inflamator recomandăm: INFLUREX PLUS -3-6 comprimate pe zi.

Siropul de muguri de plop cu muguri de brad are o acțiune eficientă de diminuare a tusei și expectorației. Când tusea devine obositoare se recomandă SIROP DE PODBAL CU RIDICHIE NEAGRA -3-6 linguri /zi .

Trebuie să menționăm posibilitatea apariției unor complicații mai mult sau mai puțin grave ca de exemplu: sinuzita, otita, bronșita acută.

Bolnavii cu antecedente respiratorii (astm bronșic, BPOC) sunt extrem de sensibili la orice afecțiune virotică supra adăugată.

Concluzia este că monitorizarea pacientului cu o banală răceală este necesară pentru a preîntâmpina eventualele “surprize”.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha