29
None

Analize de ultimă oră pentru viitoarele mămici

     Din ce în ce mai multe viitoare mame dau o importanţă deosebită testelor din timpul sarcinii, prin care pot evalua şi întâmpina problemele de sănătate ale bebeluşului. Unele dintre testele foarte moderne sunt markerii pentru depistarea precoce a preeclampsiei şi markerii pentru evaluarea riscului de malformaţii fetale în prima parte a sarcinii, reunite sub denumirea Dublu test de sarcină prin metoda Nicolaides.

Depistarea preeclampsiei, o boală periculoasă atât pentru mamă cât şi pentru copil

     Preeclampsia apare în perioada de sarcină şi reprezintă un sindrom care se poate instala în orice moment după săptămâna 20 de sarcină şi până la 6 săptămâni după naştere. Boala se manifestă prin creşterea tensiunii arteriale (hipertensiune arterială indusă de sarcină) în asociaţie cu prezenţa unor cantităţi mari de  proteine în urină şi edeme. Până la 5% dintre sarcini pot fi afectate de preemclampsie, anumite femei gravide având un risc mai mare decât altele de a face această boală: sunt însărcinate pentru prima oară, au avut preeclamsie şi la sarcinile anterioare, au un istoric de hipertensiune arterială, au peste 35 ani, sarcina este gemelară sau cu mai mulţi feti, au anumite afecţiuni cronice, cum ar fi diabetul zaharat sau boli de rinichi, sunt obeze sau au anumite boli imune, cum ar fi lupusul eritematos sau anumite afecţiuni hematologice.

     Preeclampsia afectează atât mama cât şi fătul, manifestările clinice putând varia de la forme uşoare la forme severe. Asupra fătului poate avea un efect negativ, deoarece reduce fluxul de sânge la nivelul vaselor sangvine  uterine, privând fătul de oxigen şi nutrienţi. Ca urmare, se modifică dezvoltarea intrauterină a fătului. De asemenea, preeclampsia poate avea un impact serios asupra organelor mamei. De exemplu, poate afecta rinichii, ceea ce are ca efect creşterea cantităţii de proteine în urină. Când preeclampsia devine severă, asociază convulsiile şi se numeşte eclampsie şi  pot fi afectate inima, ficatul, creierul şi ochii.      Boala are un potenţial sever. De aceea, cu cât medicul curant ginecolog ştie mai din timp despre această boală, cu atât poate lua nişte decizii terapeutice mai eficiente, adică corecte şi în timp util. În scop diagnostic, rezultatele ar trebui întotdeauna evaluate împreună cu istoricul medical al pacientului, examenul clinic şi alte constatări.

     Pe lângă analizele standard folosite în mod obişnuit pentru depistarea bolii de către medicii ginecologi, respectiv hemoleucograma, analize pentru investigarea funcţiei ficatului şi a rinichilor, analiza urinei, Divizia de laboratoare REGINA MARIA oferă un nou set de teste care se efectuează din sângele matern, markeri preeclampsie, teste care îmbunătăţesc posibilitatea de diagnosticare a acestei afecţiuni. Investigarea se poate realiza la solicitarea gravidei sau la recomandarea medicului ginecolog.

www.reginamaria.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha