None

CardioFort - cel mai nou tratament de revascularizare a inimii

Angina pectorală

     Inima  primeşte oxigen şi substanţe nutritive prin arterele coronare.

     În anumite împrejurări, îndeosebi  când peretele arterelor se îngroaşe, lumenul arterelor se micşorează sau se astupă complet. Acest fenomen se produce din cauza începerii încă din tinereţe a procesului numit ateroscleroza.

     În aceste condiţii, acea parte a inimii irigată de artera bolnavă nu mai primeşte oxigen şi substanţe nutritive şi, astfel, inima va suferi. Suferinţa inimii prin irigaţie insuficientă va produce unele semnale.

     Irigaţia insuficientă a inimii este numită de medici (dar nu numai de ei) cardiopatie ischemică. Cardiopatie înseamnă îmbolnăvirea inimii (care poate avea multe cauze), iar ischemie înseamnă irigare insuficientă.

     Manifestările (semnalele) ischemiei (irigării insuficiente) pot fi sub forma:

  • angină pectorală,
  • infarct miocardic,
  • insuficienţă cardiacă,
  • tulburări de ritm,
  • moarte subită.

     Dintre toate, cea mai frecventă formă este angina pectorală.

     Angina pectorală se manifestă prin durere toracică, cu următoarele caracteristici:

  • durerea este localizată, cel mai adesea, retrosternal (la mijlocul toracelui anterior);
  • durerea apare la un efort fizic (sau echivalent de efort ex.: expunerea bruscă la frig, defecare etc.);
  • durerea dispare la întreruperea efortului sau administrarea de nitroglicerină.

     Durerea poate iradia pe braţe sau la baza gâtului, se poate însoţi de anxietate, palpitaţii, transpiraţii, lipsă de aer. Durerea poate avea şi alte localizări, la început, dar în timpul durerii, iradierea se face retrosternal.

     Unii bolnavi,  mai ales  cei cu diabet zaharat, nu au dureri. În loc de durere, aceşti bolnavi au lipsă de aer (respiraţie grea ) la efort (sau echivalent de efort), care dispare la încetarea efortului sau administrarea de nitroglicerină.

     Severitatea anginei se apreciază prin intensitatea efortului  la care apare durerea sau lipsa de aer. Cu cât efortul la care apare durerea este mai mic, cu atât angina este mai severă. Medicii împart - după acest criteriu - angina pectorală în 4 clase.

     Angina pectorală apare mai frecvent la bărbaţi (dar şi la femei după menopauză),la fumători, la cei cu diabet zaharat, colesterol crescut, la obezi, la cei cu hipertensiune arterială, la sedentari.

     Evaluarea unui bolnav cu angină pectorală presupune următoarele etape:

  • Identificarea factorilor care au produs ateroscleroza: fumat, obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială, sedentarism, consum exagerat de alcool. Aceşti factori sunt numiţi factori de risc.
  • Examenul clinic al bolnavului: se caută şi alte localizări ale procesului de ateroscleroză. Mulţi bolnavi au afectate şi arterele membrelor inferioare sau arterele carotide (~30% dintre bolnavii cu cardiopatie ischemică au afectare polivasculară). Citez registrul internaţional REACH, care a cuprins 68.000 de bolnavi din 44 de ţări (inclusiv România), publicat în anul 2009. Acest registru arată un număr de 40.258 de bolnavi (59%) cu cardiopatie ischemică, dintre aceştia 8,4% având afectate şi arterele carotide, iar 4,7% au afectate şi arterele membrelor inferioare. 2,8% au afectate toate cele 3 teritorii.
  • Electrocardiograma
  • Electrocardiograma la efort
  • Ecocardiografia
  • Alte metode: scintigrama miocardică, tomografia computerizată TC angio TC, RM etc.
  • Coronarografia

     Desigur, nu toate aceste explorări trebuie să se facă la toţi bolnavii.

     Medicul sau echipa de medici va alege metodele cele mai potrivite pentru fiecare caz în parte.

     Odată diagnosticul şi severitatea bolii stabilite, bolnavului i se recomandă un tratament.

     Tratamentul bolnavului cu angina pectorală  are următoarele componente:

  • tratamentul factorilor de risc prezenţi la fiecare caz în parte HTA, dislipidemii, diabet zaharat etc.
  • tratamentul anginei pectorale.

- tratament nefarmacologic: recomandări privind modul de viata şi îndeosebi renunţarea la fumat, evitarea sedentarismului, recomandare de efort fizic, scăderea în greutate (dacă este cazul),scăderea consumului de alcool etc.

- tratamentul cu medicamente: betablocante, antiagregante, vasodilatatoare .....

  • Revascularizaţie miocardică prin angioplastia coronariană cu sau fără stent.
  • Revascularizaţie miocardică chirurgicală - bypass aortocoronarian.

     După aplicarea acestui plan de tratament răman câteva categorii de bolnavi care nu beneficiază de tratamentul recomandat

     Unii dintre bolnavii cu angină pectorală nu răspund, nu se ameliorează cu tot tratamentul aplicat. Bolnavii aceştia continuă să aibă dureri.

     O altă categorie sunt bolnavii care nu doresc să facă intervenţie chirurgicală, când aceasta se recomandă.

     La unii bolnavi tratamentul de revascularizaţie nu se poate aplica din diverse motive: anatomia vaselor coronare nu este potrivită pentru manevrele respective, riscul intervenţiei este prea mare.

     Aceşti bolnavi pot beneficia de tratamentul CardioFort.

Tratamentul CardioFort este o premieră în sistemul medical privat din România

     În Romania, cele mai noi tratamente de revascularizare a inimii se pot face la Clinica de Diagnostic Gral Medical din capitală.

     Tratamentul CardioFort este o premieră în sistemul medical privat din România, atât prin inovaţia din domeniu cât şi prin caracterul noninvaziv al intervenţiei.

     Mai multe detalii legate de tratamentul revoluţionar puteţi obţine la telefon 0724-242.259 sau online pe site-ul oficial al companiei: www.gralmedical.ro

    Clinica de Diagnostic Gral Medical - Str. Traian Popovici (fostă Unităţii) nr. 79-91, sector 3, Bucureşti

Reduceri martie-aprilie 2011

     Totodată, în perioada martie-aprilie 2011, Gral Medical va oferi, în cadrul unei campanii de informare, reduceri semnificative la toate serviciile medicale dedicate cardiologiei (consultaţii, analize medicale şi CardioFort).

     Detalii complete legate de campanie le veţi obţine în numărul 129 din 6 aprilie 2011 al revistei Săptămâna Medicală, pe site-ul companiei şi în presă.  

Comentarii


folea leonid

COMPLIMENTE!!! ma bucur sa citesc articole de acest gen ....sunt convins ca in spatele acestor minunate lucruri care se intampla si la noi in tara ,stau ani de studii si pregatire profesionala . asta nu face decat sa deducem ca mai sunt oameni care se gandesc la noi si la sanatatea noastra !!!!!

March 23, 2011, 11:40 p.m.
1
1

VASILE

DORESC RELATII CU PRIVIRE LA REVASCULARIZAREA DE CARE FACETI VORBIRE, IN SITUATIA IN CARE EU AM MAI FACUT O REVASCULARIZARE PRIN BAYPASS CORONARIAN . ACUM AS DORI O VERIFICARE A ACELOR BAYPASURI SAU APARITIA ALTOR VASE INFUNDATE, DOAMNE FERESTE

March 24, 2011, 11:50 a.m.
1
2

CardioFort

R:Vasile Se poate aplica acest tratament si dupa operatie. Va asteptam cu ultimele analize facute, astfel incat sa intocmim dosarului de calificare corect. Investigatiile necesare o sa evidentieze si aparitia altor vase infundate si in functie de rezultate vom stabili un plan de tratament. Va rugam faceti programare pe net sau direct la clinica: 021 323 00 00 (02)/ 0724-242.259 Totodata in campanie va oferim consultatia gratuit si reducere 20% la cardiofort.

March 24, 2011, 4:13 p.m.
1
1

Matei - giurgiu

in aprilie 2003 am facut un infarct miocardic (pe picioare, cum se spune, aveam 38 de ani) rezultatul coronarografiei a fost urmatorul: stenoza de 80-90 % pe LAD in segmentul 2 cu posibila tromboza asociata. Dg1 cu stenoza 70-80% la 1 cm de origine ocluzie de marginala 2 si reincarcare prin circulatie colaterala a ramurilor distale ocluzie de Cx in segmentul 2 prin circulatie colaterala se incarca portiunea distala a segmentului 2 de Cx hipokinezie importanta inferobazala. FE= 50-55% pe data de 03.10.2003 s-a facut o revascularizare miocardica prin dublu By-Pass aorto coronarian cu LIMA pe LAD si AVSI inversat pe CD . Diagnosticul de iesire din spital a fost :-cardiopatie ischiemica cronica dureroasa tip angina pectorala stabila clasa a-2-a CCS..- dislipidemie Doresc sa stiu daca tratamentul CardioFort , ma poate ajuta, cu problemele pe care le am in prezent (amortirea bratelor, dureri in piept la efort, la frig, la caldura si mai ales noaptea ) Va multumesc anticipat , cu mult respect.

March 29, 2011, 9:06 p.m.
2
3

Cardiofort

R:Matei Tratamentul cu unde acustice se aplica si dupa operatie(angioplatise, bypass) insa trebuie facut dosarul de calificare pentru procedura CardioFort. Trebuie sa veniti la Clinica de Diagnostic Gral cu toate analizele facute pana acum si diagnosticul (pt a nu le mai reface) si in functie de decizia specialistului cardiolog puteti incepe cat de curand. Totodata pana la sfarsitul lunii aprilie consultatia este gratuita iar pentru interventie aveti reducere 20%. Angina de care vorbiti reapare in majoritatea cazurilor de tratament din prezent iar CardioFort reducere si imbunatateste tocmai acest incovenient. Va uram sanatate si o viata plina de griji!

March 30, 2011, 8:27 p.m.
2
2

Marcel

Cat costa aceasta procedura si unde gasim acste costuri. Mi se parea normal sa fie puse pe site.

April 28, 2011, 11:30 p.m.
4
1

CardioFort

Costurile le gasiti si pe site-ul oficial www.gralmedical.ro Pe perioada campaniei (pana pe 30 apr ) costul pt 3 sedinte este de 1000lei iar pt 9 sedinte pretul este 2800lei. Seria de 3 sedinte se intr-o saptamana, ulterior se face o pauza de 2 saptamani si iar se reiau inca 3 sedinte. Doctorul stabileste numarul de sedinte necesar pt fiecare dosar in parte.

April 29, 2011, 3:55 p.m.
4
1

stanciu mihai

Am diagnosticul,hta,gr 3,cid angina de efort,la angio-ct apar leziuni tricoronariene. Mi-e frica de operatie,ma poate ajuta Cardio-fort?

July 6, 2011, 6:27 a.m.
0
1

CardioFort

Tratamentul nu este recomandat pentru hipertensiune arteriala, insa in cazul dvs sunt mai multe asocieri ale bolii care necesita un dosar de calificare. Va asteptam pentru o consultatie la specialistul cardiolog.

July 6, 2011, 4:31 p.m.
0
1

mizileanu nicolae

as vrea sa stiu daca CardioFort se poate aplica si diabeticul II. va rog rasp, sunt foarte ingrijorat de sanatatea mea. am avut un preinfarct si acum fac insulina si am probleme cu efortul si cu repiratia

March 11, 2012, 10:21 a.m.
0
2

robert

Va asteptam la Clinica Gral Diagnostic pentru o consultatie la specialitul nostru. Noi va punem la dispozitie mai multe variante pentru afectiunile dvs.\r\nVa recomand dr. Anastasiu Mihaela sau Dr. Sandulescu Andreea.

March 12, 2012, 4:45 p.m.
0
1

ANISOARA-LILIANA

Tatal meu are recomandare pentru revascularizare chirurgicala, pentru ca au fost descoperite leziuni tricoronariene, in urma efectuarii coronagrafiei la Inst.Prof. Dr. C.C. Iliescu. \\r\\nAre 77 de ani si avut diagnostice la externare din institut:\\r\\n- cardiomiopatie dilatativa ischemica cu disfunctie sistolica usoara vs;\\r\\n- insuficienta cardiaca clasa III nyha;\\r\\n- angina pectorala de efort cu prag mic, leziuni tricoronariene;\\r\\n- regurgitare mitrala severa posibil prin mecanism mixt (ischemie si degenerativa) ;\\r\\n- infarct miocardic vechi infero-lateral nedocumentat;\\r\\n- stenoza aortica moderata;\\r\\nregurgitare tricuspidiana moderata;\\r\\n- hipertensiune arteriala grad III grup de risc foarte inalt;\\r\\n- hipertensiune pulmonara severa;\\r\\nAs vrea sa stiu daca poate sa se supuna operatiei recomandate de revascularizare chirurgicala, avand in vedere varsta pacientului si a a diagnosticelor puse?\\r\\nRog raspuns urgent pana maine seara (16.05.2012).\\r\\nCa sa stim ce riscuri sunt?\\r\\nPleaca joi ( 17.05.2012) sa i se mai faca o ecografie transesofagiene.

May 15, 2012, 12:51 p.m.
1
1

bursuc

cu, respect buna ziu! in 2007 am fost operat pe cord, dublu baypas, s-a infundat una din artere, s-a infundat carotida stanga, se infunda carotida dreapta, am pus in martie 2012, stent pe a treia artera care incepea sa se infunde! am stenturi si la rinichi! va rog sa-mi raspundeti daca pot face la dv un asemenea tratament, ca sa mi se desfunde carotidele, si cat ar costa1 va multumesc mult! cu respect, astept un raspuns din partea dv! sanatate va dores la toti medicii din tara si din lume! fara dv viata ar fi mult mai grea1 sa fiti iubiti . am uitat am 58 de ani, va multumesc, cu mult respect!

May 16, 2012, 7:15 a.m.
1
1

Natalia

Sper ca nu se doreste ca un raspuns de pe acest site sa va determine categoric sa luati decizia de a va opera sau nu. Pana si pt o interventie in ambulatoriu este necesar un dosar de calificare cu atat mai mult pt interventii chirurgicale. Eu va recomand un doctor foarte bun la Cl Diagnostic si veti primi o indrumare medicala corespunzatoare.

June 1, 2012, 1:15 a.m.
1
1

Sabina

Buna ziua, Eu am 53 de ani si am fost diagnosticata de catre doamna dr Postu Sanda cu stenoza carotidiana si subclavie. Bineinteles ca pana sa ajung la aceasta doamna doctor foarte priceputa am colindat spitalele si nu aveam un diagnostic clar niciodata, numai pareri. Din fericire aici am gasit oameni foarte bine pregatiti si m au indrumat sa fac angiografie, unde s a constatat ca stenoza carotidiana este de 75%, iar cea subclavie este la limita. Angiografia a fost realizata de catre dl.dr. Zarma Lucian. Eu am optat pentru o noua interventie pentru a mi se implanta stentul in artera carotida, insa acest lucru se poate face in timpul angiografiei pentru cine este dornic. Ideea este ca stenoza carotidiana a fost tratata cu stent, pe cand pentru cea subclavie am primit tratament si va trebui sa fiu supravegheata de dna. Dr Postu Sanda. Sunt foarte multumita ca am ales o interventie minim invaziva si le multumesc doctorilor pentru interesul acordat fiecarui pacient. De asemenea recomand vizita la acesti doctori in caz de probleme cardiace pentru ca sunt cu adevarat buni in ceea ce fac!

Sept. 3, 2014, 2:41 p.m.
0
0

elena

Buna ziua, as dori Sa stiu daca Mai aveti disponibila procedura cardio fort, daca nu aveti clinics SI in brasov, iar daca este numai in bucuresti un nr de tel pt information SI daca se poate face SI internare pt pacientii din province, tin and cont ca sunt necesare 3 sedinte co secutive in aceeasi saptamana. VA multumesc SI astept raspunsul dvs, sunt foarte interests pt tatal meu.

Sept. 6, 2014, 3:47 a.m.
1
0

Alice

Tatal meu a suferit in 9 martie 2014 un AVC ischemic(partea stanga),are memoria buna,merge sprijinit,mana o misca mai putin,dar trebuie sa-i introduca un stent la carotida(carotida infundata >70%).Este programat la un centru de recuperare.Intrebarea mea este:ce sa facem mai intai,sa-i introduca stentul sau sa mearga la recuperare?

Sept. 12, 2014, 4:58 p.m.
0
0

Bianca

Buna ziua,\\r\\n\\r\\nTatal meu in varsta de 61 de ani in urma coronarografiei a fost diagnosticat cu: insuficienta cardiaca clasa II nyha cu functie sistolica pastrata, angina pectorala de efort cu prag mediu, leziuni bicoronariene:stenoza 60-70% cd si stenoze seriate 70-80% ada, insuficienta mitrala usoara, hta grad III grup risc inalt. \\r\\nCe se poate face in acest caz? Ma puteti ajuta?\\r\\nMentionez ca este si diabetic.\\r\\nAstept raspunsul dvs si multumesc anticipat.

Sept. 19, 2016, 9:37 a.m.
0
0

Gral Medical

Ne pare rau, dar tratamentul nu se mai efectueaza. Furnizorul si-a restrans activitatea din Romania. Pentru orice alte informatii va stam la dispozitie la call center 021-323.00.00

Sept. 19, 2016, 10:50 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha