None

Cum acţionează homeopatia în sarcină

      Sarcina aduce cu sine profunde modificări ale corpului. Multe dintre modificările fizice şi emoţionale care au loc sunt provocate de modificările de secreţie hormonală. Sursa principală a acestor hormoni este placenta. 

     Dintre modificările fizice din timpul sarcinii enumerăm: absenşa menstruaţiei; greţuri matinale; oboseală accentuată; cefalee; scurgeri vaginale abundente; modificări la nivelul sânilor; urinarea frecventă; crampe la nivelul abdomenului inferior; creşterea pulsului inimii; crampe ale musculaturii picioarelor.   

      În fiecare stadiu al sarcinii apar schimbări de ordin psihologic şi emoţional specifice: schimbări bruşte de dispoziţie; nivel de stres şi anxietate crescut; sentimente ambivalente faţă de sarcină; plânsul fără nicio cauză; insomnia, depresia.     

     Homeopatia este ideală pentru femei în perioada în care pot da naştere copiilor, deoarece această ramură a medicinei este blândă din punctul de vedere al impactului asupra organismului. Medicamentele homeopate sunt sigure pentru bebeluşul aflat în burtică, deoarece la prepararea lor a fost folosită doar o cantitate minimă a ingredientului activ.     

     Cele mai frecvente indicaţii pentru tratamentul homeopat în timpul sarcinii sunt greţurile din primele luni de sarcină, tulburări de somn, iritabilitate, plâns, senzaţie de nod în gât, tulburări alimentare din timpul sarcinii.   

    De asemenea, tratamentul homeopat poate ajuta la reglarea lipsei de fier sau calciu la femeia însărcinată, în acelaşi timp cu administrarea suplimentelor corespunzătoare.     

     Nu în ultimul rând, tratamentul homeopat poate ajuta femeia să se pregătească pentru naştere, favorizând contracţiile uterine şi scurtând uneori durata travaliului.     

     Ulterior, după naştere, tratamentul homeopat poate ajuta la instalarea şi menţinerea secreţiei lactate la mamă şi poate ajuta la o mai rapidă vindecare a cicatricei unei eventuale cezariene.     

     Se pot începe tratamente înainte de concepţia copilului, pentru o stare de sănătate cât mai bună a viitoarei gravide, pe parcursul sarcinii, la naştere şi după.     

     Medicamentele homeopate nu au efecte secundare şi pot fi utilizate cu încredere de mămicile gravide şi în tratamentul unor probleme obişnuite de sănătate, precum răceala, gripa, virozele, alergiile, etc. Deoarece administrarea remediului este individualizată, chiar dacă simptomele pot părea doar cele obişnuite pe care le au şi alţi pacienţi, foarte probabil medicul homeopat va administra fiecăruia un alt remediu.     

     De asemenea, afecţiuni precum oboseala cronică, insomnia, amigdalitele, sinuzitele, otitele, durerile de coloană, durerile de cap, tulburările digestive, erupţiile pe piele, infecţiile urinare, pot fi tratate cu succes cu ajutorul homeopatiei deoarece homeopatia identifică şi îndepărtează cauzele fundamentale ale bolilor, vindecând din interior. Ea tratează persoana, nu boala, cauza nu simptomele. Homeopatia stimulează sistemul imun, oferind organismului forţa necesară de a lupta împotriva tuturor factorilor nocivi.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha