1
None

Reîncepe sezonul alergiilor

     Alergiile NU sunt reacţii normale ale organismului. Sunt DEVIERI ale imunităţii faţă de substanţe pe care le înghiţim, le atingem sau le respirăm. Multe dintre aceste reacţii exagerate sunt inofensive, mai ales în stadiile de început, dar unele pot fi SEVERE, putând ameninţa chiar şi viaţa.

     Sistemul nostru imun a fost creat pentru a apăra corpul de substanţe şi particule nocive – de bacterii, virusuri, fungi sau paraziţi şi de alte substanţe străine organismului.

    Anticorpii şi celulele imune SPECIALIZATE detectează prezenţa substanţelor nocive, le izolează şi le distrug, recunoscându-le ca fiind străine de ceea este obişnuit şi folositor pentru organismul nostru. Însă, aceste celule nu atacă chiar ORICE intră în organismul nostru, altfel nu am putea să consumăm diverse alimente, băuturi sau să urmăm tratamente medicamentoase.

     Există situaţii în care imunitatea are reacţii aberante, excesive, la substanţe aparent “nevinovate”, cum ar fi părul şi pielea animalelor, polenul florilor, anumite componente alimentare pe care le consideră “periculoase” şi încearcă să le anihileze.

    Reacţiile alergice se produc prin eliberarea unor substanţe care se află deja în organism, în celule care fac parte din sistemul nostru imun (HISTAMINA fiind cea mai importantă). De aceea, nu toate persoanele care intră în contact cu aceste substanţe vor declanşa alergii, ci numai acelea ale căror celule răspund exagerat la prezenţa acestor aşa-numiţi ALERGENI.

     Când histamina este eliberată la nivelul căilor respiratorii, poate apărea RINITA ALERGICĂ, SINUZITA ALERGICĂ sau chiar BRONŞITA ALERGICĂ, însoţite de fenomene specifice, cum ar fi nas înfundat sau cu secreţii, mâncărime a nasului sau la baza limbii, tuse, respiraţie grea, cu şuierat, şi creşterea secreţiei de mucus, care poate bloca respiraţia.

     La nivelul pielii apar ALERGII CUTANATE, DERMATITE, URTICARIE şi alte erupţii, de obicei pruriginoase. Când histamina se activează în tubul digestiv, apar ALERGII ALIMENTARE, cu posibile crampe şi diaree.

     Cel mai de temut dintre răspunsurile corpului la alergeni este ŞOCUL ANAFILACTIC, care apare ca un raspuns generalizat din partea organismului, cu vase de sânge dilatate, care poate duce la şoc şi căi respiratorii îngustate, care pot duce la asfixie. Pot apărea chiar pierderea conştientei şi moartea dacă nu se intervine de urgenţă.

     Există un număr surprinzător de mare de substanţe care pot declanşa alergiile: unele alimente sau băuturi, polenul, unele medicamente, părul, pielea şi secreţiile unor animale de companie, mucegaiuri, venin de insecte. În ultimul timp, ca urmare a diversificării folosirii complexelor chimice pentru aromatizare sau colorare alimentară, aceste alergii au devenit mai greu de diagnosticat şi de tratat.

     Medicina integrată SCIENCEMED poate diagnostica şi trata energetic polialergiile (reacţiile la multiple substanţe). Folosind metoda biorezonanţei electromagnetice PAUL SCHMIDT, ea poate depista  în 30 de minute, în mod nedureros şi neinvaziv, sensibilitatea de reacţie a unui organism la 1.000 de alergeni, grupaţi în 70 de combinaţii. Dintre aceste substanţe enumerăm: clorură de sodiu, fenoli, carne, brânză, ouă, tofu, legume, fructe, cafea, ceaiuri, băuturi alcoolice, detergenţi, lână şi mătase naturală sau produse sintetice, antibiotice şi substanţe psihotrope, aditivi alimentari, coloranţi, produse de aromatizare, componente ale pielii animalelor, fum, polenuri şi multe altele.

     După diagnosticare se poate alege fie un tratament bazat pe BIOREZONANŢĂ, cu şedinţe de desensibilizare de 60 de minute, în care se acţionează atât pe imunitatea generală cât şi pe imunitatea specifică a fiecărui individ, fie asocierea unui consult DE HOMEOPATIE, care să aducă lămuriri suplimentare despre terenul şi reactivitatea individuală. Şi poate că, în final, ar completa frumos aceste evaluări O SOMATOGRAFIE INTERSTIŢIALĂ, care, în numai 3 minute, scanează organismul pentru a oferi atât o evaluare ACTUALĂ a tuturor organelor  şi sistemelor, cât şi o PREVIZIUNE asupra afecţiunilor pe care FIECARE pacient le poate dezvolta în viitorul apropiat.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha