None

Medicina alternativă sau complementară

        Tratamentul în câmpul energetic al pacientului include multe terapii, cum ar fi consilierea psihologică, acupunctura, masajul, homeopatia, reflexoterapia, bioenergia, tehnicile de meditaţie etc. Ingredientul esenţial pentru vindecarea pacientului rămâne implicarea activă a acestuia, cunoscându-se faptul că puterea extraordinară a mentalului şi voinţa unui bolnav pot răsturna situaţii considerate incurabile, ajungându-se la vindecarea definitivă.  

Caz 1.

     S.O., în vârstă de 35 ani, suferea, de mai mulţi ani, de dureri de cap (hemicranie dreapta), ameţeli la mişcarea capului sau schimbări de poziţie, senzaţie de gât uscat şi gust amar în gură, iritabilitate, insomnie, uneori vărsături bilioase. I s-a pus diagnostic energetic de Ascensiune Yang-Qi a ficatului, pacienta urmând tratament prin acupunctură (10 şedinte-3 /săptămână).  

Caz 2     

     M.B., în vârstă de 45 ani (profesie contabil), prezenta senzaţie de plenitudine în abdomen şi hipocondru drept, greaţă, inapetenţă, scaune neregulate (alternarea constipaţiei cu diaree). Dereglările s-au agravat în urma solicitărilor nervoase şi din cauza alimentaţiei neregulate. Tratamentul urmat a fost prin reflexoterapie combinată cu acupunctură (diagnosticul energetic fiind Dizarmonie ficat-splină). Simptomele au dispărut, dar pacientul vine la tratament de întreţinere o dată pe săptămână, din cauza stresului permanent în care se află.

Caz 3     

     G.C., în vârstă de 43 ani, prezenta fibromatoză uterină evidenţiată ecografic. După consultaţia de homeopatie i s-a stabilit remediul constituţional Calcarea Carbonica, prescriindu-se şi schema cu gemoterapice aferentă. După 4 luni de tratament, nodulii au scăzut în dimensiuni, acest lucru fiind evidenţiat printr-o nouă ecografie. Tratamentul continuă, monitorizarea făcându-se în colaborare cu specialistul ginecolog.   

Caz 4     

     A.R., în vârstă de 3 ani, cu dezvoltare fizică deficitară, constipaţie cronică şi sistem imunitar scăzut (infecţii respiratorii frecvente), a fost adus la consultaţie de homeopatie. În urma consultului i s-a prescris remediul constituţional Silicea în diluţie înaltă, urmând să revină la control după trei luni. După evaluare, s-au stabilit următoarele: tranzitul intestinal s-a normalizat, infecţiile respiratorii au scăzut ca număr şi durată. Copilul este vioi, cu tonus bun asimilarea îmbunătăţindu-se mult.

    Cazurile prezentate sunt culese din baza de date a Centrului de Sănătate Medireflex (medicină alternativă/complementară) în speranţa că vor fi de folos în alegerea drumului spre sănătatea personală sau a celor dragi.                             

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha