47
None

LENTILELE MiYOSMART modul inteligent de a corecta miopia la copii

Miopia este, în prezent, cel mai frecvent viciu de refracție, afectând aproximativ un sfert din populația globului. Se manifestă prin dificultatea de a vedea clar obiectele aflate la distanță, în timp ce obiectele aflate în apropiere sunt văzute clar. La ochiul normal, imaginea se focalizează pe retină. La ochiul miop, mai alungit decât cel normal, razele de lumină se focalizează în fața retinei, ceea ce determină o imagine neclară a obiectelor aflate la distanță.

Miopia debutează, de obicei, în prima parte a copilăriei sau la vârsta școlară. Miopia la copii se manifestă prin dificultăți în vederea la distanță (nu văd la tablă), tendința de a „strânge din ochi”, dureri de cap. Copiii miopi realizează cu mai multă ușurință activități care solicită vederea de aproape (scris, citit). Pentru a detecta din timp instalarea deficiențelor vizuale la copii, este extrem de importantă efectuarea controalelor oftalmologice periodice preventive.
De la debutul miopiei, se observă o creștere a numărului dioptriilor folosite pentru corecția vederii și copiii cu vârste mici au rată de creștere mai rapidă a miopiei. Cu cât crește miopia, cu atât sunt riscuri pentru mai târziu. Un adult miop, cu o miopie de 5 dioptrii, prezintă risc ridicat de a dezvolta anumite afecțiuni vizuale grave: glaucomul, cataracta, dezlipirea de retină. De aceea, ne propunem să menținem copilul la valori cât mai mici ale miopiei, prevenind progresia miopiei prin toate soluțiile moderne.


Studiile arată că miopia este influențată de factori genetici și de factori de mediu. Un copil cu părinți cu miopie are de 3 ori risc mai mare față de alți copii de a dezvolta miopie. Schimbarea stilului de viață al copiilor, cu mai puțin timp petrecut în aer liber, utilizarea intensivă a telefoanelor smart, tabletelor și calculatoarelor favorizează creșterea miopiei.

Soluțiile moderne de prevenire a creșterii miopiei:

  • ochelarii cu lentile speciale Miyosmart;
  • lentilele de contact MiSight (Cooper Vision), lentile moi, cu înlocuire zilnică pentru purtare 12 – 14 ore pe durata zilei;
  • lentilele de contact de noapte (metoda numită ortokeratologie), purtate pe durata somnului au rolul să aplatizeze corneea și să reducă temporar miopia, permițând copilului să vadă bine pe toată durata zilei, fără ochelari;
  • administrarea de picături de atropină pediatrică (în concentrație foarte mică) în fiecare seară la culcare, pe termen lung.

În anul 2021 a fost lansată în România lentila oftalmică MiYOSMART, una dintre cele mai importante inovații în controlul miopiei. Până în acest moment, miopia era corectată, în majoritatea cazurilor, cu lentile de ochelari monofocale convenționale care ofereau o vedere clară însă nu puteau gestiona progresia miopiei.


Lentilele pentru ochelari MiYOSMART au fost concepute special pentru încetinirea progresiei miopiei la copii.
În urma cercetărilor privind teoria defocalizării miopice, Universitatea Politehnică din Hong Kong (PolyU) a descoperit că miopia poate fi controlată prin asigurarea simultană a unei vederi clare și a unei defocalizări miopice constante. Valorificând experiența avansată a celor de la PolyU în controlul miopiei, HOYA a început să dezvolte o tehnologie pentru a controla progresia miopiei cu ajutorul lentilelor oftalmice. Această tehnologie este cunoscută sub numele de Defocus Incorporated Multiple Segments (D.I.M.S.) (segmente multiple încorporate de defocalizare), care stă la baza lentilelor MiYOSMART.
MiYOSMART cu tehnologia D.I.M.S. este o lentilă corectoare cu o suprafață frontală alcătuită din sute de mici segmente, fiecare asigurând defocalizare miopică constantă, distribuite uniform pe o zonă cu diametrul de 33 mm (zona de tratament). În zona circulară cu diametrul de 9.4 mm din centrul lentilei, nu există segmente de defocalizare, acest design al lentilei putând să întârzie alungirea globului ocular și să ofere simultan o vedere clară.
Studiul clinic de 2 ani (la care au participat 160 de copii cu vârsta între 8-13 ani) arată că purtarea zilnică a ochelarilor cu lentile MiYOSMART a încetinit, în medie, cu 60% progresia miopiei în comparație cu copiii care purtau lentile monofocale convenționale. Progresia miopiei a fost complet oprită la 21,5% la copiii care au purtat ochelari cu lentile MiYOSMART.

Beneficiile lentilei MiYOSMART sunt maximizate împreună cu respectarea următoarelor recomandări:

  • copiii ar trebui să petreacă mai mult timp în aer liber, cel puțin 2 ore/zi;
  • la fiecare 20 de minute petrecute în fața unui ecran sau în activități de lucru de aproape, trebuie privit la o distanță de 20 de metri, timp de 20 de sec  (20/20/20);
  • lucrul de aproape să se desfășoare în condiții de iluminare adecvată, postură și distanță de lucru recomandate;
  • controale oftalmologice regulate, cu respectarea unui protocol clar (la prima vizită se recomandă refracția cu picături cicloplegice și măsurarea axului antero-posterior al globului ocular, apoi la fiecare 6 luni, vizite de monitorizarea progresiei miopiei);
  • alimentație sănătoasă, cu fructe și legume proaspete.

Printre primele clinici oftalmologice din România care au prescris cu succes aceste lentile și având până în prezent peste 350 de copii purtători de lentile Miyosmart, Novaoptic este centru de management modern al miopiei.
Aici, fiecare copil sau adolescent cu miopie este atent evaluat și îi recomandăm soluția cea mai potrivită de corectare a miopiei, urmată de monitorizare la fiecare 6 luni.

Prin încetinirea progresiei miopiei și a deteriorării vederii asociată acesteia, copiii se pot bucura de o vedere mai bună.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha