45
None

Sfaturi privind sănătatea urechii și a auzului

O buna sănătate a urechii înseamnă, de fapt, o viață normală. Doamna doctor Daniela Vrînceanu, medic primar O.R.L. și coordonatorul compartimentului O.R.L. din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București vă dă câteva sfaturi privind sănătatea urechii și a auzului.

„Expunerea la zgomot reprezintă o cauză frecventă a pierderii auzului. Tot mai mulți tineri poartă căști în urechi și foarte mulți dintre ei ascultă muzica tare, iar acest obicei le poate afecta auzul. Se creează o cameră de rezonanță între cască și timpan, iar acolo sunetul se amplifică. Tot ceea ce are peste 90 de decibeli este extrem de nociv pentru urechea internă și se pot produce leziuni ireversibile pe celulele ciliate din urechea internă. Recomandarea este să folosiți căștile clasice, cele puse pe urechi și nu cele în urechi, deci nu pe cele intraauriculare. Căștile care se pun în urechi nu doar că sunt nocive prin efectul menționat anterior, dar pot crea și leziuni în conductul auditiv extern ori descuamări care pot produce infecții. Căștile trebuie dezinfectate cu soluții pe bază de alcool măcar o dată pe zi.
Evitați să mergeți în cluburi unde sonorizarea este foarte tare, pentru că bașii sunt extrem de novici pentru ureche. Sunt foarte multe persoane care, din cauza expunerii la sunete puternice, rămân cu un anumit zgomot în urechi, chiar daca nu-și pierd auzul.
Când vorbim de sănătatea auzului importantă este și igiena urechii.
Nu trebuie să avem urechea umedă. Dacă la duș a intrat apă în ureche, trebuie să o îndepărtăm fie cu un colț al prosopului, fie cu bețișorul pentru ureche.
Atentie: spray-urile pentru urechi nu trebuie folosite sub nicio formă. Ele pulverizează diverse substanțe care ajung până la timpan. Un bețisor de ureche nu poate fi băgat până în timpan și din această cauză acolo va rămâne un mediu umed în care se pot dezvolta ciuperci, care vor creea o serie de probleme urechii.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha