30
None

Laserul terapeutic pentru tratamentul durerii lombare cronice

Cercetătorii au observat mai multe efecte biochimice și fiziologice ale iradierii cu laser, incluzând efectele antiinflamatorii, modularea durerii și vindecarea accelerată a țesuturilor. Aceste efecte fac terapia cu laser o opțiune sigură și eficientă.

Durerea lombară continuă să fie epidemică.

Marea majoritate a durerii acute a spatelui este rezultatul unor leziuni cum ar fi entorsa sau alte traume, în timp ce cauza durerii lombare cronice este multifactorială.

Durerea cronică este definită ca durerea ce persistă mai mult de 3 luni. Se întâmplă în 2% până la 8% dintre cei care suferă de dureri lombare.

Cauzele exacte ale durerii lombare cronice continuă să fie un mister. Studiile științifice recente au implicat un număr de mediatori chimici care contribuie la producerea de dureri cronice  ale spatelui.

Pacienții cu durere cronică a spatelui pot avea, de asemenea, factori emoționali, cum ar fi depresia. Studiile au arătat că 62% dintre pacienții tratați în clinici pentru dureri de spate prezintă un anumit tip de depresie.

Trei dintre trăsăturile cele mai răspândite ale pacienților care suferă de dureri lombare cronice sunt: inflamația, durerea și edemul.

Cercetarea în terapia cu laser a documentat faptul că laserul  reduce durerea prin trei căi: antiinflamator, antialgic și anti edem .

Pătrunderea și saturația țesuturilor

Durerea cronică este o condiție clinică complexă care implică multe niveluri diferite de țesut - de la țesuturile subcutanate și musculare până la tendoanele și ligamentele mai profunde, inclusiv discul intervertebral. Terapia cu laser, pentru a fi eficientă, trebuie aplicată într-un mod care să producă schimbări biochimice semnificative în țesuturile superficiale, medii și profunde. Terapia complexă cu laser pentru tratarea durerii cronice a spatelui trebuie, prin urmare, să aibă o pătrundere profundă oferită numai și numai de unele sisteme eficiente cum este cel de Technologie Theralase.

Laser-ul este extrem de eficient în numeroase afecţiuni:

• artrite (osteoartrita, artrite reumatoide)

dureri la nivelul coloanei vertebrale cervicale, de spate sau lombare

• afectiuni ale discurilor vertebrale

• sindromul de tunel carpian

• durerea cronică la nivelul muşchilor, articulaţiilor şi ţesuturilor moi

• nevralgii (durere pe traectul unui nerv)

•Neuropatii (leziunea unui nerv), Neuropatie diabetică, Scleroza Multipla... etc...

• fasceita plantară (dureri la nivelul călcâiului)

• tendinite

• dureri postoperatorii; urmările unor accidente (întinderi musculare, entorse)

• dureri prin suprasolicitare a unor părţi ale aparatului Osteoarticular.

Tratarea herpesului zoster şi a nevralgiei cronice postherpetice

Comentarii


LEONTE CAMELIA

buna ziua,as dori sa -mi spuneti daca pot beneficia de terapia complexă cu laser pentru ca am probleme la coloana vertebrala, articulatii-solduri, genunchi si gleznern- dureri la nivelul coloanei vertebrale cervicale, de spate si lombarern- afectiuni ale discurilor vertebralern durere cronică la nivelul muşchilor dorsalirnarticulaţiilor şi ţesuturilor moi.In speranta unui raspuns ,va multumesc!

April 16, 2018, 6:56 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha