None

Lentilele de contact-alternativa optima de corectie a viciilor de refractie (VI)

(partea a VI-a)

Întrebări frecvente

Există vreo limită de vârstă pentru portul lentilelor?

Nu există o limită de vârstă pentru a purta lentile de contact, odată ajuns la adolescenţă, ochii sunt suficient de dezvoltaţi pentru a purta lentile de contact. Atât bebeluşii cât şi vârstnicii pot purta lentile de contact sub supravegherea specialistului oftalmolog. Dacă nu există contraindicaţii medicale oamenii pot beneficia de avantajele lentilelor de contact la orice vârstă. Specialistul oftalmolog poate confirma acest lucru prin efectuarea unui consult. Este normal ca, în timp, ochii să se modifice uşor, iar în astfel de cazuri lentilele de contact pot fi ajustate să se potrivească prescripţiei.

Indiferent de nevoia de corecţie sau stilul de viaţă, lentilele de contact Bausch & Lomb oferă soluţia optimă pentru corecţia miopiei, hipermetropiei, astigmatismului sau prezbiopiei.

Pot să mă machiez în timp ce port lentile de contact?

Da, atâta timp cât respectaţi câteva reguli simple, cum ar fi aplicarea lentilelor de contact înainte de machiaj şi demachierea după scoaterea lentilelor. Utilizaţi produsele cosmetice pe bază de aerosoli (fixativ, deodorant, parfum) înainte de aplicarea lentilelor.

Pot dormi cu lentilele de contact?

Puteţi dormi numai cu lentilele din silicon-hidrogel (ex. PureVision®) aprobate pentru portul extins sau continuu, deoarece acestea sunt special concepute să permită o bună oxigenare a ochiului în timpul somnului. Nu este recomandat dormitul cu alte tipuri de lentile de contact, deoarece ochii trebuie să „respire” şi în timpul somnului pentru a asigura sănătatea oculară şi confortul la purtare.

Când trebuie înlocuite lentilele?

Respectaţi indicaţiile specialistului oftalmolog cu privire la modul de purtare şi înlocuire a lentilelor de contact. Este preferabil să notaţi data la care trebuie înlocuite lentilele în calendar. Există mai multe tipuri de lentile de contact, de aceea nerespectarea indicaţiilor prescrise poate creşte riscul iritaţiilor şi infecţiilor oculare. Pentru mai multe informaţii cu privire la tipurile de lentile Bausch & Lomb şi modul lor de înlocuire accesaţi www.bausch.ro.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha