48
None

Medicina complementară creşte calitatea vieţii pacienţilor cu cancer

Utilizarea terapiilor complementare este în ascensiune, în special în rândul pacienţilor cu boli grave. De exemplu, se estimează că peste 90% din femeile cu cancer de sân utilizează terapii complementare şi că cea mai răspândită utilizare o reprezintă administrarea de suplimente alimentare.

Motivele pentru care aceste persoane aleg medicina integrativă sunt: eliminarea din organism a substanţelor cancerigene, creşterea nivelului de oxigen şi a ratei de folosire a acestuia la nivel celular (celulele canceroase sunt anaerobe), stimularea drenării limfatice, stimularea imunităţii datorită efectului adaptogen.

Medicina integrativă elimină substanţele carcinogene

Tratamentele neoplazice sunt asociate cu efecte secundare destul de agresive şi greu de gestionat. De aceea, asociat cu aceste tratamente se folosesc din ce în ce mai mult produse din medicina complementară într-un concept nou, numit medicină integrativă. Iar rezultatele pozitive ale acestor abordări au forţat marile centre universitare care au departamente de cercetare să îşi dezvolte şi departamente de medicină integrativă. Schemele de tratament complementar celui alopat pot combina mai multe tipuri de remedii naturale care să susţină diferitele organe afectate atât de boală, cât şi de efectele secundare ale medicamentelor. Folosirea produselor naturale este indicată şi ca adjuvant în tratamentul convenţional al cancerului şi ca măsură împotriva recidivelor.

Personalizarea este foarte importantă

Suplimentele alimentare naturale au la bază plante, vitamine, ciuperci, toate acestea cu efect de atenuare a simptomelor neplăcute ce apar pe fondul tratamentelor clasice oncologice. În cazul medicinei integrative, produsele care se asociază cu tratamentul antitumoral sunt de calitate superioară, conţin extracte standardizate, patentate şi studiate. Mai mult, există şi suplimente alimentare naturale destinate pacientului oncologic care beneficiază de studii clinice. Avantajele conferite produselor naturopate de studiile observaţionale şi de cele clinice constau în siguranţa administrării şi în garanţia eficienţei acestora.

Un astfel de exemplu este produsul Tien Hsien Liquid, un supliment natural cu o formulă unică, obţinut din plante şi din ciuperci medicinale rare, cu rezultate remarcabile în terapiile complementare antitumorale.  Cel mai recent studiu realizat asupra produsului naturopat Tien Hsien Liquid a arătat că acesta ameliorează starea pacienţilor cu cancer de sân metastazat. Cercetarea a fost realizată sub îndrumarea Prof. Dr. King-Jen Chang - coordonator ştiinţific studii clinice în cadrul Spitalului Universitar din Taipei, Taiwan şi a fost  coordonat de Dr. Wen-Hung, Kuo, şef secţie chirurgie oncologică, Spitalul Universitar din Taipei, Taiwan.

Studiul s-a desfăşurat în perioada iunie 2009 - iunie 2011 şi a inclus 63 de femei cu vârste între 20 şi 80 de ani care au avut confirmarea histologică sau citologică a cancerului de sân cu metastaze şi o evoluţie nesatisfăcătoare după tratamentul primar sau de recuperare (mai exact, după chimioterapie, radioterapie, chirurgie sau alte terapii convenţionale precum imunoterapia). Toate persoanele incluse în studiu aveau o speranţă de viaţă de cel puţin 4 săptămâni.

Produsul a fost administrat oral, o fiolă de 20ml, de 3 ori pe zi, timp de 24 de săptămâni. Grupul de control a primit câte o fiolă placebo de 20ml de 3 ori pe zi, timp de 24 de săptămâni. Comparativ cu grupul placebo, grupul căruia i-a fost administrat Tien Hsien Liquid a raportat o îmbunătăţire a stării generale de sănătate (GHS) şi a calităţii vieţii (QOL) de la momentul includerii în studiu până la finalul acestuia. Astfel, pacienţii din grupul THL au raportat o creştere a calităţii vieţii şi o îmbunătăţire generală a sănătăţii cu 41,7 % faţă de starea lor de la momentul includerii în studiu. În schimb, grupul placebo a raportat o scădere a calităţii vieţii şi a stării generale de sănătate cu 33,3% faţă de momentul înscrierii în studiul clinic.

Comentarii


Grigore

Am si eu un var care s-a tratat de cancer la prostata cu un produs naturist numit Canticer. Dupa vreo 2 luni de tratamant se simtea mult mai bine si arata mult mai bine la fata. Dupa vreo 6 luni de tratament urina normal si valorile din PSA au scazut pana la un nivel normal. Acum se simte foarte bine desi nu mai ia nici un produs naturist.

July 26, 2014, 2:05 p.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha