7
None

Primul radiocauter produs în România

Una din necesităţile din zilele noastre din cadrul unui spital în secţia de chirurgie este cea a dispo-zitivelor de electrochirurgie care oferă un avantaj net superior în cadrul intervenţiilor chirugicale faţă de metoda clasică, cea a bisturiului.

Primul dispozitiv de electrochirurgie din România a fost realizat în anii 1982-1983 de Intreprinderea de Electronică şi Automatizări (IEIA) Cluj, acesta fiind omologat şi lansat pe piaţă. Dispozitivul s-a numit ELBIS şi a apărut în 3 variante. Unele spitale din România încă dispun de acest dispozitiv care e încă posibil să fie utilizat.

După anii ’90 piaţa din România a fost invadată de diverse produse din alte ţări. Cercetătorii români nu s-au lăsat descurajaţi în faţa acestui val astfel încât, în anul 1992, firma OMNI - T.E.C. Craiova produce dispozitive de electrochirurgie însă acestea nu au beneficiat de toate normele unor dispozitive medicale şi nici certificat CE pentru a putea fi puse pe piaţă.

Până în anul 2008 domeniul electrochirurgiei a fost în continuă cercetare, când firma Mobil Service pune pe piaţă prima variantă a radiocauterului ALTIUS HF 200W care a îndeplinit şi îndeplineşte toate normele şi cerintele unui dispozitiv medical deţinând astfel certificatul CE. ALTIUS HF 200W este produsul unei îndelungi colaborări dintre medicii ieşeni, ingineri şi bioingineri. La baza realizării acestui dispozitiv stă o echipă formată dintr-un inginer, domnul Dan Constantinescu, şi un medic, domnul Văcaru Marius, îmbinându-se astfel cunoştinţele inginerului cu necesităţile medicului, ceea ce a dus la termenul de bioinginer, atribuţiile acestuia din urmă fiind integrarea cunoştinţelor inginereşti în cadrul medicinei îmbunătăţindu-se astfel calitatea vieţii.

Acest dispozitiv a fost realizat din dorinţa de a oferi medicilor şi instituţiilor medicale din ţară o alternativă care se ridică la standardele din străinătate. Acest dispozitiv a fost continuu îmbunătăţit astfel că prima variantă avea ecran monocolor, soft şi componente din vremea respectivă iar pe parcurs s-au introdus ecranul color sensibil la atingere (touchscreen), iar soft-ul a fost în mod constant reînnoit cu introducerea de noi parametri pentru siguranţa medicului şi pacientului, greutate şi volum scăzute putând fi astfel uşor de manipulat.

ALTIUS HF 200W este singurul radiocauter omologat şi avizat CE, produs în România. Ceea ce diferenţiază un electrocauter şi un radiocauter este frecvenţa de lucru, cea a unui radiocauter fiind de 7 – 10 ori mai mare.

Această diferenţă este crucială în cadrul intervenţiilor deoarece inciziile realizate cu un radiocauter sunt mult mai curate (efect termic minim) iar regenerarea ţesutului este mult mai rapidă decât în cazul unui electrocauter, realizându-se implicit o vindecare mult mai rapidă a pacientului.

Pentru că pe primul plan se pune întotdeuna siguranţa atât a pacientului cât şi a medicului, ALTIUS HF 200W are implementat un sistem de monitorizare a împământării. Acest sistem de monitorizare este brevetat (brevet nr.126244) şi detectează dacă priza care este folosită pentru radiocauter are sau nu împământare, atenţionând utilizatorul când împământarea este inexistentă, înlăturându-se astfel riscul acumulării de diverşi curenţi care pot produce arsuri serioase sau chiar decesul pacientului în timpul intervenţiei.

Faţă de majoritatea dispozitivelor de electro şi radiochirurgie care atunci când sunt utilizate în regim de lucru intensiv, se supraîncălzesc, fiind necesară oprirea lor, cu ALTIUS HF 200W se poate lucra în regim intensiv pentru că acesta dispune de un sistem de răcire eficient.

Sistemul de detecţie a impedanţei ţesutului şi funcţia de autocontrol al dispozitivului are rolul de a nu permite lezarea ţesutului atunci când se aplică o presiune mai mare decât cea necesară asupra piesei de mână.

În cadrul acestui sistem este integrată lipirea biploară (ligasure) a vaselor de sânge cu un diametru cuprins între 1 şi 5 mm. Utilizarea acestui mod de lucru se face cu ajutorul accesoriului de sigilare arterială.

Majoritatea dispozitivelor de acest gen care au o putere de 200W sau mai mare sunt grele şi voluminoase fiind greu de manipulat. Dispozitivul nostru a suferit modificări constante până când s-a ajuns la o greutate de 3.5 kg şi un volum 0.0066m³ fiind astfel foarte uşor de manipulat putându-se lucra cu el în chirurgia ambulatorie.

Acest sistem este personalizabil datorită integrării meniurilor pentru setarea timpilor de emisie şi timpilor de întârziere programabili pentru diverse tipuri de intervenţii.

Cu acest dispozitiv se poate lucra atât în microchirurgie, utilizându-se puteri cuprinse între 3 – 25 W, cât şi în macrochirurgie utilizându-se puteri de la 25 – 200 W. Datorită acestei game largi de putere ALTIUS HF 200W are aplicabilitate în majoritatea specialităţilor cum ar fi:

• Chirurgie plastică şi reparatorie

• Chirurgie estetică

• Neurochirurgie

• Chirurgie generală

• O.R.L.

• Chirurgie cardiovasculară

• Chirurgie pediatrică

• Dermatologie

• Ginecologie

• Chirurgie BMF

• Stomatologie

• Ortopedie

Utilizând Sistemul Radiochirurgical ALTIUS HF 200W beneficiaţi de:

• Cel mai înalt grad de siguranţă (sistem de monitorizare a împământării)

• Meniu în limba română

• Realizare de incizii curate

• Regim de lucru intensiv

• Lipire bipolară (ligasure) a vaselor de sânge până în 5 mm

• Sistem de detecţie a impedanţei ţesutului şi funcţie de autocontrol

• Utilizare într-o gamă largă de specialităţi

• Personalizare a modurilor de lucru prin setarea timpilor de emisie şi de întârziere

• Manevrabilitate uşoară datorită dimensiunilor sale reduse

• Eliminarea timpilor morţi în cadrul unei achiziţii

• Costuri reduse pentru consumabile

Pentru că se doreşte o continuă îmbunătăţire a performanţelor cât şi a accesabilităţii şi posibilităţii de extindere a personalizării regimurilor şi modurilor de lucru am colaborat şi suntem în continuă colaborare cu medici din diverse specialităţi şi diverse oraşe din România.

Comentarii


Nanu honorius

Doresc pret de cumparare

May 21, 2017, 7 p.m.
1
0

Robert

www.primeramed.ro

Jan. 3, 2018, 12:41 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha