46
None

Recomandăm gravidelor să se vaccineze!

În cazul infecției cu SARS-CoV 2 la gravide este cunoscut faptul că sarcina poate să dea forme mai severe a bolii. Déjà în toamna-iarna trecută am avut date clare venite din SUA sau din țările nordice despre faptul că gravidele care fac COVID-19 simptomatic pot dezvolta forme grave de boală . Din acest motiv societățile medicale de profil din SUA recomandă vaccinarea la gravide sau cel puțin recomandă ferm vaccinarea la gravidele cu risc crescut de a contracta virusul. Acest lucru l-am recomandat și noi încă de la începutul lunii ianuarie 2021; S-a emis un comunicat care recomanda vaccinarea la gravide, pornind de la datele existente, în special gravidele expuse riscului de a contracta COVID-19, și anume personal medical, gravide cu boli asociate etc.
Datele medicale bazate pe studii științifice verificate ne arată că vaccinați fiind, șansele de a face o boală sunt mult diminuate, șansele de a deceda sunt aproape inexistente, deci trebuie vaccinare. Soluția nu e perfectă, nu e sută la sută, dar este cea mai bună soluție posibilă în acest moment.
Recomandările venite din SUA și statele occidentale sunt foarte puternice în sensul vaccinării gravidei. Deci sunt date care demonstrează că a vaccina gravida reprezintă o acțiune corectă științific, și medical și nu trebuie să ne ferim de ea, ci dimpotrivă, să o recomandăm. Din păcate, România are o rată mică de vaccinare, inclusiv la gravide și sunt mulți colegi de-ai noștri care, din păcate, nu știu să o recomande. În ceea ce mă privește, susțin vaccinarea femeii gravide pentru că s-a dovedit științific că au șanse mult mai mici de a face boala sau forme grave ale bolii, și de aceea au șanse mult mai mici de a naște prematur, de a avea decolare de placentă, de a avorta, asa cum se întamplă în boala COVID.
Bineînțeles, totul se raportează la experiența din ultimii 2 ani și de la noi și din străinătate. A fost un impact pe patologia în sarcină pentru că au fost numeroase gravide care s-au îmbolnăvit de COVID și din păcate unele au decedat. În ceea ce privește ultrasonografia, colegii noștri și-au făcut datoria și gravidele au putut să-și facă ecografiile din timpul sarcinii.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha