47
None

SMILE = zâmbet

SMILE înseamnă zâmbet în engleză, iar în oftalmologie are o semnificație aparte, adică SMALL INCISION LENTICULE EXTRACTION. Numele acestei tehnici operatorii întruchipează parcă toate zâmbetele pacienților după operație. Dar… să o luăm cu începutul…

SMILE este cea de-a treia generație a chirurgiei laser pentru reducerea dioptriilor, o evoluție a celorlalte două tehnici (PRK, LASIK). Ce înseamnă acest lucru? O tehnică care ne oferă avantajul de a efectua tratamente laser și mai personalizate, foarte blândă pentru ochi, minim invazivă, fără durere (în timpul și după operație), cu recuperare rapidă (cum deseori le spun pacienților mei, după 3 zile, puteți să săriți și cu parașuta, dacă doriți, iar unii m-au sunat din avion, chiar au sărit) și are cea mai mică incidență a regresiei dioptriilor postoperator comparativ cu celelalte două tehnici.
Dar poate cel mai important aspect la SMILE este că putem reduce dioptrii cu ”-” mari, pe care nu le putem reduce cu celelalte tehnici, anume -15 dioptrii combinate miopie și astigmatism miopic. De ce este fantastic acest lucru? Vă împărtășesc puțin reacțiile pacienților mei după operație: „Am o viață nouă”, „Mi-a schimbat viața radical”, „Nu poți să crezi că vezi fără ochelari la doar câteva ore după operație”, „E incredibil”. Și toate aceste zâmbete și mulțumiri reprezintă pentru mine o satisfacție imensă, căci am putut să ajut. Poate pentru cei care văd bine aceste lucruri par nesemnificative, dar un om cu miopie -1 vede bine la 1 metru, gândiți-vă cât de slab vede un om cu miopie -10! După cum mi-a spus o pacientă cu miopie mare: „Fără ochelari mi-e frică să mă dau jos și din pat!”
Desigur, sunt persoane care se simt confortabil cu ochelari și lentile de contact, metode de corecție foarte bune, dar pentru persoanele care percep ochelarii ca pe un disconfort major, mi se pare extraordinar că avem acum posibilitatea de a-i ajuta cu această intervenție numită SMILE.
La Ama Optimex, împreună cu colega mea, Dr. Miruna Nicolae și tatăl meu, Conf. Dr. Mircea Filip, facem SMILE din 2014. În toți acești ani, la fiecare intervenție, sunt în continuare uimit și fascinat de tehnica operatorie și de rezultatele obținute după operație.
Cei care vor să scape de ochelari trebuie să știe că primul pas este consultația, în cadrul căreia efectuăm un set specific de investigații oftalmologice pentru a descoperi dacă această tehnică li se potrivește. Urmează operația și o recuperare ușoară. După SMILE, pacientul se ridică de pe masă și vede fără ochelari (de aici și zâmbetul), puțin în ceață, dar aceasta se risipește pe măsură ce trec minutele și orele. Vine a doua zi la consult, iar în câteva zile merge la plajă, la schi, în funcție de sezon.
Pentru cei cărora nu li se potrivește SMILE, avem alte soluții, despre care puteți citi pe www.scapadeochelari.ro.

www.amaoptimex.ro
www.scapadeochelari.ro
www.cataracta.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha