Peelingurile constau într-o exfoliere controlată a epidermului, prin diverse procedee fiind dizolvată sau îndepartată substanța inter-celulară care “sudează” celulele din stratul cornos superficial până la dermul papilar. Astfel, sunt înlăturate straturile de celule de la suprafața pielii. enul curățat în profunzime își recapătă elasticitatea, tonusul, aspectul catifelat și strălucitor. Pielea reînnoită, devine mult mai receptivă la substanțele hidratante din produsele cosmetice de îngrijire și își poate îndeplini mult mai eficient funcția de protecție împotriva factorilor de mediu externi.
Peeling-urile sunt recomandate de obicei toamna și iarna, când acțiunea razelor UV, responsabile de pigmentarea pielii, nu este la fel de intensă ca vara. Cu toate acestea protecția solară rămâne la fel de importantă ca în timpul verii întrucât pielea nou formată este mult mai predispusă la hiperpigmentare în special tenurile de tip 3, 4 care sunt mai creole. Peelingul este indicat în următoarele cazuri: acnee, hipermigmentari, leziuni cicatriciale,vergeturi, celulită. Pot fi: superficiale, medii și profunde cu AHA de concentraţie 10 – 70 % ph 2,5 și phytopeeling.
ratamentul de phytopeeling este o terapie de regenerare tisulară accelerată indicată în tratamente contra îmbătrânirii, anti acneice. Este destinată tenurilor grase, cu acnee, cicatrici de orice proveniență, riduri, vergeturi și hiperpigmentări. Este un tratament de completare a peelingurilor tradiţionale de orice tip, fizice sau chimice, pentru obţinerea unei regenerări complete şi mai rapide a procedurii de bază.
Prin aplicarea lor obținem o reacție de hiperemie puternică la nivelul tegumentului obligând astfel straturile superioare ale țesutului să se exfolieze. Circulația sanguină stimulată intensifică metabolismul celular, inducând o regenerare intensivă a tuturor tipurilor de celule, până la stratul dermal care are în compoziția lui fibroblaşti și fibrocite care au ca principală funcție sinteza componentei fibrilare: colagen, reticulină, elastină, fibronectina, glicozaminoglicani (acid hialuronic).
Pentru controlul rezultatului aveți la dispoziție substanțe de regenerare ți cicatrizare, pentru uz extern, sub formă de serumuri ionizabile: Acid hialuronic 20%, Colagen Elastin Marin 10%, Ceramide, Nanosphere, Vitamina C 5 – 15 %, Multi vitamin B, Retinol A, Whitening, geluri şi creme cu factor de protecţie solară maximă.
Diana
D-le doctor am o iritatie intre sprancene catre baza nasului care nu se rezolva de mult timp cu produse din comert,ce fel de tratament mi-ati recomanda,ce ar trebui facut?
May 17, 2011, 7:25 p.m.