None

Grasimile bune

Gr ă simile bune

Ştiaţi că...

o Grăsimile menţin aromele în mâncare şi fac mâncarea mai gustoasă.

o Grăsimile sunt esenţiale în dietă, deoarece vitaminele A, D, E si K sunt solubile doar în grăsime, aportul acestor vitamine fiind leagat de cel al grăsimilor.

o Un gram de grăsime conţine 9 calorii - de peste 2 ori mai mult decât carbohidraţii şi proteinele, care au doar 4 calorii pe gram. In SUA, ghidul public pentru alimentaţie sănătoasă recomandă ca doar 30% din caloriile "înghiţite" să vină din grăsime.

o O dietă ce include foarte multe grăsimi este nocivă pentru sănătate şi măreşte riscul de cancer sau boli de inimă. Numai că o dietă ce exclude grăsimile este de asemenea nocivă, ele fiind vitale pentru buna desfăşurare a activităţii celulelor şi ajutând la absorbţia vitaminelor şi a altor nutrienţi, fiind şi cel mai bun combustibil pentru creier.

o Studiile arată că persoanele care locuiesc în ţări cu tradiţie în consum de alimente cu conţinut scăzut în grăsimi, au o rată mai mică de apariţie a obezităţii, a cancerului şi a altor maladii.

o S-a dovedit statistic o legătură directă între consumul de peşte şi longevitate, ţările cu populaţii longevive având o alimentaţie bazată pe cantităţi însemnate şi zilnice de peşte.

o În general, se consumă prea multe grăsimi „rele” şi prea puţine grăsimi „bune” se mănâncă alimente cu prea multe grăsimi cu Omega 6 şi prea puţine grăsimi cu Omega 3. Raportul corect este de 1:1!

Omega 6 se regăsesc în grăsimile polinesaturate, ca uleiul de floarea soarelui sau de porumb.
o Grăsimile cu conţinut bogat de Omega-3 sunt grăsimi bune, se găsesc în anumite specii de peşte precum somon, sardine, hering, macrou, cod, dar şi în alune, soia, tofu şi în uleiul de peşte.

o Omega-3 are efecte pozitive asupra inimii şi circulaţiei vasculare,  asupra sănătăţii creierului şi a funcţiei cognitive, asupra articulaţiilor, ameliorând înţepeneala de dimineaţă, moderează nivelul colesterolului, al trigliceridelor, al hipertensiunii şi oboseala cronică,  reduc procesele inflamatorii cronice, menţin fluiditatea şi stabilizează membranele celulare (inclusiv ale celulei miocardice post infarct, scăzând astfel riscul de aritmie), încetinesc rata de creştere a plăcii de aterom. fiind foarte importanţi pentru buna funcţionare  a tuturor membranelor celulare, a metabolismului celular, a organismului în  întregime şi creşterea imunităţii.

o Prin aceste efecte, acizii graşi Omega 3, consumaţi constant previn sau reduc mortalitatea prin afecţiuni cardiovasculare.
o Rolul suplimentelor alimentare naturale de calitate în menţinerea, recuperarea sănătăţii şi întărirea sistemului imunitar este din ce în ce mai important în condiţiile vieţii moderne. o Ulei din ficat de cod cumulează efectele acizilor graşi Omega-3 şi al vitaminelor D şi A

o Uleiul din ficat de rechin conţine alcoxigliceroli care stimulează puternic imunitatea, ajutând la vindecarea rănilor, combaterea răcelii, gripei şi a oboselii cronice

o Uleiul de peşte face copilul deştept şi viguros, bunicii flexibili şi adulţii rezistenţi la oboseală, stress şi boală.

o Uleiul de peşte este un răspuns tradiţional pentru multe probleme de sănătate.

Ulei din ficat de cod Lysi

Ulei din ficat de rechin Lysi

Ulei pur de peste Omega-3 Lysi

Concurs

ş tiga ţ i unul din cele 10 premiii promo ţ ionale Lysi dac ă v ă înscrie ţ i pana pe 30 octombrie la tel. Redac ţ iei: 021.321.61.23

sau la email: redactie@finwatch.ro

Intrebarea: cum v ă îmbun ă t ăţeşte s ă n ă tatea

dumneavoastr ă , a copilului sau a bunicilor

uleiurile de pe ş te islandez Lysi?

Comentarii


Miron Liviu

Uleiul de peşte face copilul deştept şi viguros, bunicii flexibili şi adulţii rezistenţi la oboseală, stress şi boală.

July 9, 2011, 3:39 a.m.
0
0

monica-liliana nitu

Uleiul de peşte face copilul deştept şi viguros, bunicii flexibili şi adulţii rezistenţi la oboseală, stress şi boală.

Aug. 14, 2012, 8:59 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha