Tot mai multe persoane se plâng de disconfort abdominal și tulburări digestive, acuzând manifestări precum balonare, gaze, tulburări de tranzit, arsuri, dureri, eructații, greață, lipsa poftei de mâncare, slăbiciune și oboseală. Însă puține dintre acestea se gândesc că totul poate fi cauza unei digestii neadecvate cauzată de aciditatea gastrică. Sistemul digestiv este foarte important pentru starea noastră de sănătate și multe afecțiuni pot să își aibă rezolvarea în echilibrarea și înțelegerea procesului de digestie și implicit a unei diete corespunzătoare lipsite de alimente nocive care îngreunează activitatea digestivă.
Nu e de mirare că de la nivelul sistemului digestiv pornește întreaga armonie a unui organism sănătos, aducând numeroase beneficii precum o imunitate crescută care ne ferește de viroze, gripe și infecții, rezolvarea problemelor dermatologice, îmbunătățirea stării noastre psihoemoționale și până la susținerea tuturor proceselor biochimie responsabile zi de zi pentru refacerea resurselor de care corpul are nevoie.
De ce este atât de important acidul gastric?
Acidul gastric sau sucul gastric, cum mai este denumit, este un fluid digestiv ce se formează în stomac, compus din acid clorhidric (HCI), clorură de potasiu (KCI) şi clorură de sodiu (NaCl). Acidul gastric joacă un rol deosebit de important în digestia alimentelor întrucât descompune proteinele ingerate, activează enzimele digestive ce descompun la rândul lor aminoacizii atât de necesari pentru buna funcționare a organismului și contribuie astfel la asimilarea nutrienților în corp.
Cantitatea de acid gastric din stomac este esențial să fie în parametrii optimi, în caz contrar, fie că este în exces fie că este în deficit apar dezechilibre însoțite de disconfort care treptat pot duce la diverse afecțiuni, iar tonusul și starea noastră generală de bine vor scădea drastic. Totodată problemele de digestie cauzate de acidul gastric vor conduce la lipsa nutrienților din organsim și la o imunitate precară, deci la un organsim slăbit, echivalentul uni organism alimentat incorect.
Așadar, dacă în stomac nu se găsește concentrația optimă de acid gastric pot apărea următoarele manifestări în funcție de situație.
Atunci când concentrația acidului gastric este prea mare apare hiperaciditatea și se manifestă prin arsuri în capul pieptului, respirație urât mirositoare, greață, dificultăți la înghițire, iritație cronică în gât însoțită de durere şi uscăciune, dureri de stomac, gastrită și în cel mai rău caz se ajunge la ulcer.
În schimb, hipoaciditatea este situația când nivelul acidului gastric este sub concentrația optimă, fapt care duce la o digestie deficitară, iar mâncarea îți pică greu, în special carnea, apare și reflux gastroesofagian după fiecare masă, balonări și gaze la câteva ore după masă, senzație de prea-plin în stomac și tulburări de traznit (constipație sau diaree).
Deși o mare parte dintre noi suferim de disconfort digestiv, puțini luăm măsuri spre remedierea acestei probleme, majoritatea ne obișnuim pur și simplu cu această neplăcere tranzitorie zi de zi fără să conștientizăm riscurile la care ne supunem. Remedierea acestei situații este chiar simplă dacă dedicăm puțină atenție alimentației și dacă ne folosim de ajutorul remediilor naturale din plante care sunt menite să ne ajute să obținem echilibrul digestiv atât de important.
Specialiștii Ayurmed® au selectat un grup de plante cu proprietăți demonstrate la nivelul sistemului digestiv, cum este ghimbirul, amla, aloe, pippali, haritaki, marar, chimion și lista poate continua, astfel au obținut produsul GASCURE Sirop®.
Aceste plante au fost alese pentru numeroasele lor proprietăți asupra sistemului digestiv, în primul rând pentru rolul gastroprotector neutralizând aciditatea gastrică și susținând cicatrizarea leziunilor gastrice, apoi pentru rolul stomahic, carminativ, antispastic și digestiv. Unele dintre ele ajută și la normalizarea secreției biliare care favorizează digestia alimentelor greu digerabile cum sunt alimentele bogate în proteine și grasimi, eliminând senzația de greață. Beneficiile lor au fost demonstrate în practica medicală în afecțiuni precum sidromul gastric (arsuri, durere, reflux), balonare, constipație sau diaree. Cumulând toate aceste principii active într-un singur produs rezultă ameliorarea rapidă a disconfortului de moment și echilibrarea întregului sistem digestiv.
Asadar, GASCURE Sirop, din portofoliul companiei Ayurmed, susține funcționarea normală a sistemului gastrointestinal prin reglarea secreției acidului gastric și a enzimelor digestive la parametri optimi, protejand în același timp mucoasa gastrointestinală. El împiedică agravarea simptomatologiei specifice arsurilor și leziunilor gastrice, calmând rapid arsurile, disconfortul și durerile de stomac.
Acest complex de fitonutrienți susține procesele digestive și reface flora intestinală, îmbunătățind tranzitul intestinal și absorția nutrienților alimentari. Pentru mai multe detalii și întrebari puteți accesa siteul
www.ayurmed.ro.
Ayurmed® – Arta de a trăi sănătos