30
None

Cum ne ajută medicina integrată Sciencemed în tratamentul amigdalitei acute

Amigdalita acută reprezintă inflamația amigdalelor palatine, care este însoțită frecvent și de inflamația faringelui, astfel că frecvent se utilizează termenul de faringită acută (care include toate inflamațiile de la nivelul gâtului: faringite, amigdalite, faringo-amigdalite). Amigdalele sunt de fapt structuri cu rol în apărarea organismului de infecții și conțin țesut limfatic, asemeni ganglionilor limfatici.

Amigdalita acută se caracterizează clinic prin urmatoarele simptome:

• Dureri în gât;

• Febră;

• Respirație urât mirositoare;

• Congestie nazală și rinoree;

• Limfadenopatie (mărirea ganglionilor);

• Dificultăți în respirație;

• Durere abdominală;

• Letargie (oboseală) și alterarea stării generale.

În cazul amigdalitei acute simptomele durează 4-5 zile în cazurile necomplicate, dar pot sa fie prezente chiar și 2 săptămâni în cazurile mai complicate.

Tratamentul antibiotic este contraindicat în cazul etiologiei virale, deoarece virusurile nu sunt sensibile la acțiunea acestor tipuri de medicamente. Pacienții sunt sfătuiti să consume căt mai multe lichide calde și să clatească cavitatea bucală cu apă sarată. Dacă apare durere și febra se poate administra ibuprofen sau acetaminofen (paracetamol). Paracetamolul este indicat și copiilor mai mici, spre deosebire de aspirină sau AINS care sunt strict contraindicate copiilor datorită riscului de apariție a sindromului Reye.

Tratamentul antibiotic se administrează pacienților cu amigdalită de natură bacteriană, după ce analizele microbiologice au stabilit cu precizie această etiologie. Este indicat să se efectueze și o antibiogramă pentru a se determina care este cel mai util antibiotic care poate vindeca total infecția.

Această afecțiune aparent banală pune tot mai multe probleme deoarece datorită frecventelor recidive și administrării repetate de antibiotice, germenii implicați în apariția bolii capătă rezistență iar imunitatea organismului slăbește.

Medicina integrată Sciencemed ne ajută să creștem imunitatea organismului deoarece tratamentul integrat acționează asupra dezechilibrelor care favorizează instalarea bolii.

Factorii externi nu pot declanșa o afecțiune organică dacă nu există anumite dezechilibre care să le permită acțiunea la nivelul corpului fizic. Cu alte cuvinte putem intra în contact cu o bacterie sau un virus fară să dezvoltăm nici o afecțiune organică dacă avem o imunitate foarte bună.

Înainte de a se instala afecțiunea organică (în cazul nostru amigdalita acută), apar dezechilibrele energetice și de funcție celulară iar acestea duc la scăderea imunitătii organismului. Altfel spus dacă avem echilibru energetic și metabolic celular boala nu mai apare.

Întotdeauna cel mai eficient și mai benefic tratament pentru organismul nostru este prevenția.

Administrarea de minerale, vitamine, produse naturiste și alimentația sănătoasă nu sunt suficiente pentru o imunitate bună.

Un organism sănătos presupune echilibru la nivel energetic și celular. De aceea medicina integrată Sciencemed propune pentru o eficiență maximă ședințe de echilibrare energetică, tratament homeopat, terapie florala Bach, remedii gemoterapice și fitoterapice.

Toate acestea sunt recomandate de medic în cadrul unei consultații complete de medicină integrată ce presupune diagnosticarea tuturor dezechilibrelor energetice care ar putea favoriza instalarea unei afecțiuni organice și diagnosticarea dezechilibrelor metabolice celulare pe baza cărora sunt evaluate riscurile la care organismul este expus. Discuția cu pacientul are ca scop stabilirea unui tratament personalizat (tratăm omul, nu boala), iar tratamentul pe care îl considerăm în cadrul consultației poate fi testat pe loc ca eficiență.

Dr. Mihaela Hanganu

ScienceMed Romania • www.sciencemed.ro

ScienceMed Bucureşti: 0723.175.208

ScienceMed Buzău: 0735.779.330

ScienceMed Cluj Napoca: 0740.204.633

ScienceMed Timişoara: 0728.053.976

Comentarii


Baranescu Mihaela Andreea

Se poate trata stafilococul auriu localizat pe amigdale cu ulei de cinepa cu canabidiol?

March 29, 2023, 12:59 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha