30
None

Nestlé aduce pe piața din România gama de produse Resource - alimente recomandate pentru regimul dietetic al malnutriției la pacienții oncologici

Malnutriția este o problemă majoră de sănătate în întreaga lume. În Europa, aproximativ 33 de milioane de oameni prezintă risc de malnutriție, adică 1 din 4 pacienții din spitale, 1 din 3 pacienți îngrijiți la domiciliu sau 1 din 3 vârstnici care trăiesc indepedent.

Cauzele malnutriției sunt diverse, de la aport inadecvat, reducerea absorbției la nivel intestinal sau boli acute sau cronice, însă în centrul problemei stă malnutriția asociată bolilor și/sau tratamentelor.
În România sunt diagnosticați aproximativ 95.000 pacienții oncologici pe an1. Mulți dintre aceștia prezintă semne de subnutriție la momentul diagnosticării, ceea ce duce la reacții adverse sau mai severe la tratament.
„În urma experienței mele, am observat că scăderea involuntară în greutate este problema legată de nutriție cel mai des întâlnită la pacientul oncologic și cel mai greu de rezolvat. Malnutriţia pacientului cu cancer nu este doar o scădere în greutate sub nivelul considerat normal de kilograme. Scăderea în greutate la pacientul cu cancer se combină cu scăderea masei musculare şi cu modificări metabolice ce pot fi influenţate de boală și de tratament și uneori poate să nu fie complet reversibilă. În 2021 am realizat un studiu, despre problemele pacientului oncologic din România, în care 1.040 de pacienți, din toate județele, au răspuns la un chestionar despre accesul la suport nutrițional pe perioada tratamentului. Astfel am putut observa că 79% dintre aceștia au avut probleme nutriționale și mai mult de jumătate au pierdut din greutate, fără voia lor.
De aceea, pacientul oncologic trebuie să primească consiliere nutrițională pentru a-și atinge necesarul caloric și proteic și, atunci când este necesar, trebuie să fie ghidat și spre corecta alegerea alimentelor dietetice lichide speciale cu aport caloric și proteic crescut și ușor de înghițit sau mai departe, spre nutriție enterală sau parenterală”
, declară Dr. Irina Mateieș, medic primar medicină de familie și nutriționist-dietetician cu o experiență de peste 8 ani în nutriția pacientului oncologic.
Pentru acești pacienți, o soluție eficientă și non-invazivă în gestionarea malnutriției poate fi reprezentată de suplimentele orale nutriționale. În acest sens, gama Resource, lansată de Divizia Nestlé Health Science, constituie o dietă polimerică, nutrițională completă pentru regimul dietetic al malnutriţiei la pacienții oncologici.
Această gamă are o serie de beneficii pentru pacienții oncologici: o nutriție adecvată stării de sănătate, ca unică sursă de nutriție sau înlocuirea unei mese, având un aport adecvat de vitamine, minerale și alți nutrienți ca de exemplu: vitaminele A, C, E, Seleniu, Zinc, acizi grași polinesaturați și neconținând gluten. În prezent, în România se pot găsi 3 sortimente ale gamei Resource: Resource 2.0 (arome: vanilie, ananas-mango, caise), Resource Protein (căpșune, cacao) și Resource 2.0 cu fibre (cafea).  
Resource 2.0 este o băutură gata preparată, hipercalorică și care este disponibilă în format de 200 ml cu trei variante de arome (vanilie, ananas -mango, caise). Resource Protein este o dietă lichidă completă, cu conținut mediu de calorii și două arome (cacao și căpșune), și este indicată pacienților cu malnutriție cu necesar ridicat de proteine. Iar Resource 2.0 +Fibre este o dietă lichidă completă – hipercalorică, îmbogățită cu fibre și este indicată pacienților malnutriți care au nevoie de suplimentare a aportului de fibre.

https://health.ec.europa.eu/system/files/2022-01/2021_chp_romania_romanian.pdfComentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha