None

Ochelarii de soare pentru copii

Pe timpul verii, copiii îşi petrec majoritatea timpului afară, la joacă. Astfel, ei sunt expuşi la dăunătoarele radiaţii ultraviolete (UV), iar riscul de apariţie a cancerului de piele este mai mare. Învăţaţi-vă copilul să se joace în locuri în care soarele nu pătrunde foarte mult, să poarte îmbrăcăminte care să-l protejeze de soare, să poarte pălării cu cozoroc mare şi ochelari de soare!

Susan Taub, doctor la Clinica Taub din Chicago S.U.A., afirmă că “majoritatea părinţilor pun în pericol vederea propriilor lor copii. Soarele dăunează grav atât pielii, cât şi ochilor. Pentru copii este mai grav, deoarece ochii lor nu pot bloca foarte bine radiaţiile UV.”

Este indicat să ţineţi cont de câteva lucruri importante înainte de a vă trimite copilul la joacă.

Aproximativ 50% din părinţi recunosc că nu cumpără ochelari de protecţie 100% UVA/UVB pentru copiii lor.

Deşi 82% dintre părinţi consideră importantă purtarea ochelarilor de soare de către copii, iar 91% consideră importantă protejarea pielii cu ajutorul cremelor de protecţie SPF, copiii preferă aceste creme, şi nu ochelarii de soare.

Ochii copiilor nu pot bloca radiaţiile UV, ceea ce duce la creşterea riscului de vătămare a ochilor.

ATENŢIE!!! Majoritatea ochelarilor de soare pentru copii sunt de jucărie, neasigurând o protecţie adecvată împotriva radiaţiilor UVA/UVB. Asiguraţi-vă de faptul că achiziţionaţi pentru copii ochelari de soare cu protecţie 100% împotriva UVA/UVB!

Ochelari de soare pentru copii – cea mai bună cale de a reduce riscul de apariţie a cataractei

Conform afirmaţiei d-nei Maria Antonietta Blasi, medic oftalmolog la Clinica de Oftalmologie din cadrul Universităţii Aquila din Italia şi consultant al Comisiei de protejare a vederii, cuvântul de ordine pentru protejarea ochilor copiilor este "Prevenire: Ochelarii de soare ar trebui purtaţi încă din copilărie, pentru a evita apariţia problemelor la maturitate.”

Ochelarii de soare însă ar trebui să devină o obişnuinţă chiar şi pentru adulţi şi, în mod particular, pentru cei care lucrează într-un mediu de risc (schiori, agricultori şi pescari), pentru cei care locuiesc la altitudini joase (precum australienii) sau înalte, pentru cei care suferă de o boală cronică sau pentru persoanele care au ochii albaştri şi părul blond sau roşcat, aşa-zisul fenotip clar.

Pentru a proteja ochii este indispensabil să alegem o pereche de ochelari de soare de calitate, care să aibă marcajul CE şi să fie însoţiţi de nota informativă a fabricantului.

Dr. Blasi afirmă faptul că ochelarii protejează nu doar împotriva razelor UV, ci şi a lămpilor (kerato-conjunctivită - o inflamaţie dureroasă a corneei şi a conjunctivei cu durere intensă, fotofobie şi lăcrimare): protejaţi pleoapele cu creme solare, la mare purtaţi pălării cu vizieră (mai ales copiii), evitaţi plaja şi, bineînţeles, soarele în orele de vârf (între 11 şi 16)!

O atenţie particulară ar trebui acordată dietei: este bine să adoptaţi un regim alimentar echilibrat şi bogat în antioxidanţi, există mai ales în fructe şi legume.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha