62
None

Prof. Dr. Ioanel Sinescu, chirurgul cu 750 de transplaturi de rinichi

     Dr. Sinescu are o filosofie de viaţă şi de profesie: “Dacă eşti în halat alb în faţa unui bolnav neputincios, nu înseamnă că-i eşti superior”

     “În 1979 am dat concurs pentru asistent stagiar în Clinica de Urologie. Aflasem că după 3 luni urma să aibă loc primul transplant renal realizat de profesorul Proca. Era ceva nou”. Aşa şi-a început activitatea prof.dr. Ioanel Sinescu, cel care conduce acum Clinica de Chirurgie Urologică a Institutului Fundeni şi care este membru în bordul Asociaţiei Europene de Urologie, de altfel singurul reprezentant din Europa Centrală şi de Est.

     La începutul activităţii sale în cadrul spitalului, doctorul Sinescu a fost remarcat de profesorul Proca. Acesta, intuind faptul că tânărul doreşte să se dedice cu adevărat medicinii, i-a oferit o şansă nesperată la acea vreme: un stagiu în SUA pentru a învăţa chirugia sub microscop. “Prof. Proca era un profesionist desăvârşit şi un om cu vederi largi care la rândul său făcuse în 1963 un stagiu în Anglia. După ce m-am întors de la Los Angeles am introdus noua metodă de microchirurgie în spital. După 2 ani s-au realizat primele operaţii pentru infertilitate masculină: autotransplant de testicule la copii, tratamentul impotenţei de cauză vasculogenă. Înainte de asta am făcut intervenţii pe 200 de şobolani, realizând anastomoze pe vase de 0,33 mm pe care puneam 9 fire de sutură”, îşi aminteşte profesorul Sinescu.

     Chirurgul recunoaşte că îi este greu să lase să treacă o zi fără să facă ceva chiar dacă pentru asta a renunţat la aproape tot ce înseamnă viaţă personală. “Când începi o carieră profesională ai multe semne de întrebare şi nu tot atâtea răspunsuri. Nici un chirurg nu trebuie să facă experimente medicale pe om. Aici orice eroare poate fi permisă de la un anumit nivel în sus, pornind de la un standard, nu însă unui începător care nu are o pregătire riguroasă dublată de multă practică într-un centru medical performant”. Clinica de Urologie este cu adevărat un centru performant, sau, cum spune profesorul Sinescu,un punct terminus, pentru că de aici un bolnav nu mai are unde să fie trimis. “În fiecare specialitate ar trebui să existe în România un centru medical în care să se poată realize tot ce este mai nou şi mai performant în medicina mondială. Pentru mine ar fi o mare neîmplinire să trimit un bolnav în străinătate. Mai bine trimit un medic să se specializeze şi ca apoi să poată să ajute mai mulţi oameni. Fiecare medic trebuie să aibă forţa să-şi recunoască limitele şi să accepte că mai are de învăţat. Nimic nu e perfect şi nimic nu e pentru totdeauna”.

     Toate acestea şi multe altele au adus Clinica de Urologie Fundeni printre primele din Europa. Sunt aici 200 de paturi, 9 săli de operaţie, 22 de paturi de reanimare, 18 urologi şi 25 medici rezidenţi. Acest colectiv de medici a realizat în 2006 un număr de 114 transplanturi renale (foarte puţine centre din lume fac atâtea), 300 de operaţii de cancer renal, 250 de operaţii de scoatere-înlocuire de vezică.

     Am remarcat imediat la întâlnirea cu chirurgul Sinescu calmul desăvârşit, naturaleţea unui om obişnuit, disponibilitatea faţă de pacienţi, în perfectă concordanţă cu filosofia sa: “Dacă eşti în halat alb în faţa unui bolnav nu-i eşti superior, îi eşti dator să-i pui la dispoziţie tot ce are medicina la acel moment. Într-un fel sau altul în fiecare zi dai un examen în faţa ta, a colegilor, a studenţilor, a bolnavilor. Eşti student în fiecare zi”.

Comentarii


ioan uta

pe langa faptul dl. prof. dr.este un adevarat titan in medicina este si un om adevarat cu un suflet Multumesc pe aceasta cale dl. profesor caci mia salvat viata .sant din suceava si am avut cancer la rinichi in 2010 mam operat la dl. profesor si traiesc datorita dl. profesor Ionel Sinescu si echipei sale de doctori.Cu stima si respect ioan uta din suceava.tel.0744 804 156

Feb. 9, 2011, 9:42 p.m.
14
1

sofia

buna asi vrea si eu nr dl prfesor sinescu

May 12, 2012, 11:30 a.m.
1
0

ion tiberius

sunt din braila str. petru. maior nr 7 am 23 ani si fac dializa de 4 ani rog sa vada domnu doctor aceest mail pentruca am pe tata care poate sa imi dea dar nu avem nici un fel de venit mai am 5 frati mai mici si traim din pensi mea de 29 lei va rog din suflet daca puteti sa mah ajutati cumva sa ajung la domnu doctor va multumesc

Oct. 13, 2012, 11:03 p.m.
5
0

adriana

buna dimineata.am nevoie de ajutorul vostru ca oamenii.am o tumoare la vezica urinara intramurala de 80|40\40 de mm,varsta de 36 de ani vreau sa ajung cu orice pret la DL.PROFESOR DOCROR IONEL SINESCU de la institutul oncologic fundeni.poate cineva are o adresa de mail sau un nr de telefon personal al domniei sale.va rog din suflet AJUTATI-MA!

March 28, 2013, 4:19 a.m.
0
0

gabriela

ajati-ma , mama are 75 ani, o piatra de la rinichi a pornit pe uretera si ceeaza frisoane, temperatura,...la spitalul Agrippa i-au facut ce s-a putut dar nu au sectie si am ajuns la spitalul Mililar unde am fost tratati f. indolent iar dupa insistente, mi s-a spus ca singura solutie e extirparea rinichiului. as vrea sa stiu parerea dl doctor Sinescu

Aug. 16, 2014, 1:45 a.m.
1
1

ioan dinu

buna ziua, doresc adresa de mail s'au nr de tf al dlui Dr. Sinescu multumesc !

Dec. 6, 2014, 11:33 a.m.
7
0

georgeta

Buna ziua. vreau si eu nr de tel al doc.Sinescu. tatal meu are un chist la rinichi.

March 20, 2015, 3:14 p.m.
1
1

Cornea

Vreau si eu nr va rog al dr.Sinescu

June 19, 2015, 10:42 a.m.
1
0

gica

vreau si eu un nr de telefon al Dl doctor Sinescu sau o adresa de mail am o tumoare renala.

June 21, 2015, 9:12 p.m.
1
0

Saptamana Medicala Administrator

Sunati la Institutul Fundeni si solicitati o programare la consult la Dr. Sinescu, tel. 021.275.05.00 021.275.07.00

June 22, 2015, 11:19 a.m.
3
0

daniela

Va rog sa-mi spuneti la ce nr de tel sa sun ca sa-mi programez mama laun consult la d-nul dr Sinescu la Institutul Fundeni . Multumesc mult

June 24, 2015, 11:29 a.m.
0
1

L

Pe domnul Profesor il gasiti la I.C. Fundeni, etaj 2, in fiecare zi lucratoare, la ora 6.30. Nu trebuie programare prealabila, nici telefonica nici pe e-mail.

June 20, 2016, 1:34 p.m.
5
0

TUDOR ANA MARIA

Pe langa domnul profesor mai sunt si alti oameni chirurgi foarte buni care impreuna fac o echipa foarte buna!Tin sa va anunt ca domnul doctor Baston si domnul doctor Manea sunt niste oamenii extraodinari de buni si sufletisti.

June 21, 2016, 1:15 p.m.
5
1

Liviu Marin

Sunt un bun prieten a unei prietene din pag mea de Fb pe d-na in cauză o cheamă Alessia Pop și are nevoie de un rinichi iar Eu vreau să-i donez un rinichi dar nu știu ce condiții trebuie luate în seamă,ea are grupa A/2,eu am B/3 pot să-i fiu de ajutor ea este o femeie tânără eu a deja 48 de ani și nu cred că am nevoie de acest rinichi mai mult decât Ea! Vá rog din suflet să-mi răspundeți dacă pot fi compatibil pentru ai dona rinichiul! Vá mulțumesc anticipat!!!

Jan. 31, 2017, 7:59 p.m.
1
0

Pausan ana

Buna ziua,as avea nevoie de o informatie.Mama mea are o tumoare de 7 cm langa vezica si e recidiva,ea fiind operata de cancer la colon cu stoma definitiva si cu operatie de histerectomie totala.as dori sa stiu daca la aceasta clinica ar putea sa fie operata si sa i se reconstruiasca vezica.va rog sa imi oferiti un raspuns.multumesc

July 19, 2017, 11:12 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha