None

AVASTIN-rezultatele incurajatoare in tratamentul degenerescentei amculare

Rezultate încurajatoare în tratamentul degenerescenţei maculare

www.amaoptimex.ro

Degener escenţa maculară legată de vârstă (DMLV), cunoscută şi ca degenerescenţă maculară senilă (DMS), este o afecţiune degenerativă a zonei de maximă acuitate vizuală a retinei, macula.

Aşa cum arată şi numele, este direct influenţată de vârstă, este nedureroasă şi nu duce niciodată la pierderea totală a vederii, ci afectează calitatea acesteia prin alterarea vederii centrale. Este o boală invalidantă, deoarece persoana care prezintă această afecţiune nu mai poate citi, nu mai vede bine la televizor, nu mai poate privi fotografii etc. De exemplu, când priveşte chipul unei persoane, în loc de faţă vede o pată neagră sau gri.

P rimele semne ale bolii constau în tulburări ale vederii centrale, înceţoşarea vederii, liniile drepte sunt percepute strâmb etc.

Degenerescenţa maculară poate fi uscată sau umedă. Pentru forma umedă a bolii există, în momentul de faţă, şi la noi în ţară, un tratament care pare a fi deosebit de eficient. Tratamentul constă în injectarea intraoculară a unei substanţe numită Avastin . Injectarea se face, în condiţii de sală de operaţie, cu anestezie locală, fără internare. Intervenţia în sine este extrem de uşoară pentru pacient, iar riscurile sunt minime. Avastin este un produs farmaceutic care se foloseşte în tratamentul cancerului de colon. Pacienţii care urmau acest tratament pe cale generală, au constatat o îmbunătăţire a vederii. S-au efectuat studii şi s-a confirmat eficienţa produsului în tratarea degenerescenţei maculare.

Rezultatele clinice obţinute până în momentul de faţă sunt încurajatoare. Satisfacţia pacienţilor este foarte mare şi, de cele mai multe ori, s-a constatat o îmbunătăţire substanţială a vederii chiar în primele zile după administrarea tratamentului. De la caz la caz, în funcţie de rezultat, se poate repeta tratamentul cu Avastin atâta timp cât se constată o îmbunătăţire a vederii.

Controalele medicale oftalmologice anuale, în centre medicale specializate, sunt foarte importante, mai ales după o anumită vârstă; astfel, se pot preveni şi trata boli care pot apărea, de multe ori, fără prea multe manifestări deosebite.

Din consultul oftalmologic nu trebuie să lipsească testarea acuităţii vizuale, măsurarea tensiunii intraoculare, dilatarea pupilei pentru un examen şi fotografierea fundului de ochi, examen de câmp vizual etc.

Dr. Andrei FILIP

Medic Specialist Oftalmolog,

Doctor în Ştiinte Medicale

www.drfilip.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha