47
None

Zeiss SMILE cu VisuMax 800, prima opțiune pentru corecția laser a miopiei

Scapă de ochelari la Ama Optimex

Dacă aveți miopie și/sau astigmatism miopic și doriți să scăpați de ochelari sau lentile de contact, Zeiss SMILE este tehnica laser pe care o recomand prima dată. De ce? Motivele sunt multe, am să expun aici doar câteva. SMILE este o intervenție laser modernă, sigură, confortabilă, nedureroasă, prietenoasă și cu o vindecare rapidă.
Recuperarea rapidă, fără durere, este un beneficiu extrem de important, imediat după operație pacienții văd, iar vederea continuă să se îmbunătățească pe măsură ce trec minutele și orele. În 48-72 de ore, pacientul își poate relua toate activitățile obișnuite și nu numai, căci poate merge la munte, la schi, poate sări cu parașuta.
Pe lângă confort și recuperarea rapidă, Zeiss SMILE cu VisuMax mai aduce un beneficiu extrem de important, poate corecta dioptrii mari, care nu pot fi corectate prin nicio altă tehnică laser existentă la ora actuală. Vorbim de miopie până la -10 dioptrii, astigmatism miopic până la -5 dioptrii și până la -15 dioptrii combinate miopie și astigmatism miopic. Mai mult, Zeiss SMILE este operația care are cea mai mică incidență a regresiei dioptriilor postoperatoriu.

Femtolaserul Zeiss VisuMax 800 cu ajutorul căruia efectuăm Zeiss SMILE la Ama Optimex este cel mai performant și sigur laser cu femtosecunde al momentului, noi l-am adus în clinică în august 2022, în premieră în România. Este extraordinar în toate indicațiile principale ale chirurgiei corneene de ultimă oră. Poziția pacientului este confortabilă și continuu monitorizată în timpul operației laser și ajustată sau corectată automat, dacă este necesar, cu ajutorul brațelor robotice ale femtolaserului.

Sistemul Zeiss VisuMax 800 folosește nivele scăzute de energie puls și frecvențe înalte, diminuând efectele secundare nedorite asupra ochiului. Răspunsul inflamator este minim cu cât frecvența laserului este mai mare, astfel vindecarea corneei după Zeiss Smile survine foarte repede, acest aspect având un puternic impact în calitatea vederii obținute.

Clinica Ama Optimex este prima clinică de oftalmologie din România și printre primele centre din Europa Centrală și de Est care a introdus în premieră în România, în anul 2014, prima generație a acestui tip de laser, Zeiss VisuMax 500. La momentul respectiv, alături de colegii mei, Conf. Dr. Mircea Filip și Dr. Miruna Nicolae, ne număram printre primii 300 de medici din lume, care au devenit specialiști SMILE. De atunci, s-au realizat peste 5200 de intervenții Zeiss SMILE în cadrul clinicii Ama Optimex, iar la nivel global vorbim de 80 de milioane de proceduri SMILE realizate, de peste 2500 de chirurgi oftalmologici care efectuează Zeiss SMILE, în peste 80 de țări.

Prima denumire a acestei tehnici laser a fost ReLEx SMILE, ulterior a început să se utilizeze simplu SMILE, însă odată cu lansarea noului model de laser VisuMax 800, a apărut o nouă denumire, SMILE PRO. De asemenea, încep să apară și alte tehnici dezvoltate de către alți producători din industria oftalmologică, ce se bazează pe principiul SMILE. De aceea, pentru a îndepărta confuziile, s-a ales ca tehnica inventată și dezvoltată de către compania germana Carl Zeiss Meditec să se numească simplu: Zeiss SMILE.
Această tehnică, Zeiss SMILE cu VisuMax 800, ne impresionează pe noi, medicii oftalmologi din toată lumea, dar și pe pacienții noștri, care beneficiază de progresul adus de SMILE în domeniul chirurgiei refractive. Pacienții noștri sunt fericiți și zâmbesc după operație, pentru că pot vedea fără ochelari. Este uimitor, pentru că se întâmplă imediat, fără durere sau disconfort major.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha