None

Rolul produselor apicole in tratamentul bolilor hepatice cronice

Evolutia bolilor hepatice cronice (hepatita cronica, ciroza hepatica) este rezultatul interactiunii dintre factorii de agresiune (virali, toxici) si mecanismele de aparare ale organismului.

Datele actuale de fiziopatologie hepatica considera ca initierea si perpetuarea procesului hepatitic de cronicizare sunt determinate de alterarea procesului imun.

Mierea de albine, polenul si propolisul si-au demonstrat eficacitatea in tratamentul bolilor hepatice cronice, actionand atat la nivel local cat si general.

Cum actioneaza?

Protectie si regenerare hepatica

Stimularea vitalitatii si imunitatii organismului

Mierea, polenul si propolisul stimuleaza functia de detoxifiere a ficatului, prin activarea proceselor enzimatice specifice.

Propolisul stimuleaza imunitatea organismului si are o puternica actiune antivirala. Este un intens antioxidant, stabilizeaza membranele celulare si protejeaza ficatul impotriva toxicitatii alcoolului si medicamentelor hepatotoxice.

Polenul hraneste si regenereaza ficatul, fie direct (prin aminoacizii esentiali si fitohormonii pe care ii contine), fie prin intermediul axului hipofizo-corticosuprarenal (stimulare energetica), fiind considerat cel mai bun aliment pentru ficat.

Administrarea polenului si propolisului in amestec cu miere este eficienta in vindecarea bolilor hepatice cronice si rezultatele sunt vizibile in 3-4 saptamani.

Cum se administreaza?

Se prepara un amestec din urmatoarele produse:

  1. - miere de albine 400 g
  2. - polen granulat 100 g
  3. - fructe de Armurariu 50 g
  4. - fructe de Catina 50 g
  5. - tinctura de propolis 30% 25 g (30 ml)

Polenul, fructele de Armurariu si fructele de Catina se macina.

Se amesteca ingredientele de mai sus in ordinea enumerarii. Se omogenizeaza bine amestecul si se adminitreaza 1 lingura de 3 ori pe zi, inainte de mese, timp de 2-3 luni de zile.

In timpul tratamentului sunt contraindicate grasimile animale, branzeturile grase sau fermentate, ouale, fructele oleaginoase, cartofii prajiti, varza, aluaturile proaspete, bauturile reci, inghetata, alcoolul, cafeaua, cacao si condimente precum piper, boia, mustar, hrean, ceapa, usturoi.

Comentarii


Agatia Stanciu

Articol foarte interesant,dar asi dorii sa stiu daca pt un pacient diagnosticat cu HCV poate fii folosit,dat fiind faptul ca dupa peima serie de tratament interferon+ribavirina i-a fost oprit tratamentul considerind ca n-a raspuns suficient .Viremie1227101 acum un an ,iar acum dupa doua luni de tratament a ajuns la33864. Va multumesc.

Aug. 25, 2011, 11:13 a.m.
7
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha