Dislipidemia reprezintă o dereglare a metabolismului lipidic, în care se constată modificări ale nivelurilor de colesterol, de trigliceride sau de fosfolipide .
În cele mai multe cazuri, pacienții află că suferă de dislipidemie după ce se prezintă la doctor acuzând simptome precum: fluctuații mari ale tensiunii arteriale, amețeli, respirație anevoioasă, oboseală la eforturi moderate, sunete în urechi (vâjâit) sau dureri în piept amplificate la efort.
Simptomele dislipidemiei
Două dintre simptomele dislipidemiei sunt:
• formarea de depozite adipoase în zona pleoapelor inferioare .
• apariția unor pete mici, gălbui, la nivelul pleoapelor, spre partea nazală (denumite xantelasme).
Placa de aterom este o consecință a hipercolesterolemiei, care duce la apariția problemelor cardiovasculare. Un alt efect nedorit al colesterolului mărit, deși mai puțin cunoscut, este atacul cerebral.
Tratamentul dislipidemiei prin medicina integrată Sciencemed
Deoarece cauzele care conduc la apariția dislipidemiilor sunt atât de numeroase, medicina integrată Sciencemed propune o abordare holistică ,ce include investigarea planurilor subtile la nivelul cărora se declanșează pentru prima dată orice afecțiune organică.
În cadrul consultației complete de medicină integrată, în clinicile Sciencemed sunt diagnosticate toate dezechilibrele energetice (prin medicina cuantică) și metabolice celulare (prin electrosomatografie interstițială) care au condus la bolile organice. La noi, corpul uman este diagnosticat și tratat ca un întreg. Și asta deoarece organisumul nostru nu este altceva decât o sumă algebrică de aparate și de sisteme, fiecărei celule corespuzându-i un biocamp electromagnetic care, atunci când este dizarmonic, conduce la dereglarea metabolismului celular.
Pentru tratarea dislipidemiilor și reducerea la normal a valorilor colesterolului, a trigliceridelor și a fosfolipidelor, în clinicile Sciencemed se apelează la medicina cuantică, la homeopatie și la tratamente gemoterapice, fitoterapice și remedii florale bach.
Discuția cu pacientul (anamneza homeopată) are ca scop stabilirea unui tratament personalizat, a cărui eficiență poate fi testată pe loc.
Tratamentul completat de ședințe de echilibrare energetică, care au rolul de a corecta dezechilibrele informaționale care au declanșat dislipidemiile și simptomele acestora. Se știe că toate celulele din corpul nostru funcționează pe baza informației primite de la nivelul corpului energetic. De aceea vindecarea presupune resetarea tiparelor informaționale care stau la baza desfăsurării proceselor metabolice celulare. Echilibrarea energetică sporește forța vitală și stimulează propriile mijloace de apărare.
Modificarea dietei va aduce o remediere uimitoare în caz de dislipidemie dobandită.
O dietă în care predomină fructele și legumele poate ajuta foarte mult în caz de colesterol crescut.Uleiul de masline e ideal în dieta unei persoane care suferă de hipercolesterolemie.
Iți place ciocolata ? Nici o problemă, dar alege-o pe cea neagră, fără zahăr sau grăsimi .
Elimină maioneza și dressingurile din comerț! Evită sarea în exces! Atenție la nuci , alune, caju, mac, stafide, smochine, curmale, prune uscate, fasole, mazare uscata și linte!
Consumă alimente cu fibre, deoarece ele reduc valorile trigliceridelor ! Înlocuiește produsele în care abundă zahărul ori faina albă cu produse integrale, bogate în fibre. Poți substitui batoanele de cereale cu sirop de porumb cu un amestec de fulgi de ovaz integral și stafide. Sau poți înlocui, la prânz pastele fainoase, pâine ori cartofii cu preparatele din orez brun și quinoa. În zilele călduroase, poți consuma o salată de legume răcoritoare cu adaos de cereale și semințe germinate (floarea–soarelui sau grâu încolțit).
Evită grăsimile de tip ,,trans” din prăjeli, fast food, uleiuri refolosite la prăjire sau margarine. Alege grăsimile mono și polinesaturate (din nuci, avocado sau uleiurile de cânepă sau de măsline) și acizii grași omega-3 din semințe de in, nuci, cereale, spanac, varza de Bruxelles). Peștele este excelent daca nu îl prăjești!
Dr. Mihaela Dascalu
București, Str. Cuza Vodă nr. 132, bl. 1, scara 2, apartament 22, parter, interfon 22, sector 4 Programari la telefon 0723.175.208
Buzău, B-dul Unirii, bl. 8C, parter
Programari la telefon 0735.779.330
Cluj Napoca, Calea Mănăștur nr.105
Programari la telefon: 0740.204.633
Timișoara, Piața Badea Cârțan nr. 1, SAD nr. 1
Programări la telefon: 0728.053.976